back to top
23.9 C
Athens
Τετάρτη 13 Μαΐου 2026

Οι μεγάλες αλλαγές στην αγορά και τα μικρά καλάθια

Το έτος 2018 είχε ανακηρυχτεί ως έτος μεγάλων αλλαγών για την ασφαλιστική αγορά. Το έτος 2019 επίσης το ίδιο. Tο 2018 δεν συνέβη τίποτα το συνταρακτικό εκτός από δύο θεσμικές μεταβολές που είναι η Οδηγία για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD) και o Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) που στην πραγματικότητα ακόμα στην Ελλάδα τα πράγματα είναι χαλαρά. Κρατήσαμε μεγάλο καλάθι αλλά το 2018  δεν υπήρξε έτος μεγάλων αλλαγών. Πάμε στο 2019.

Μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι αράδες δεν έκανε την εμφάνιση του το κάτι πολύ διαφορετικό που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα της αγοράς. Ακούμε για την ώρα τις περυσινές καλές επιτυχίες και πως αυτές οι επιτυχίες θα οδηγήσουν την αγορά στο χαμένο παράδεισο. Σε κάθε ομιλία, σε κάθε γωνία, όπου και να βρεθούμε, ακούγονται και οι ήχοι για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το ίδιο και για φυσικές καταστροφές, το ίδιο και για τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Ερχονται και οι μεγάλες συνέργειες για την απόκτηση μεγάλων μεριδίων.

- Advertisement -

Εχουμε και κάτι μοναδικό για φέτος. Στις 7 Ιουλίου τις εκλογές. Θα ανακηρυχτεί η νέα κυβέρνηση η οποία υπόσχεται στην ασφαλιστική αγορά να κάνει πράξη αυτά που θα έπρεπε να είχαν γίνει στην Ελλάδα τουλάχιστον 20 χρόνια πριν.  Θα μεταρρυθμιστεί μας λένε εκ βάθρων το σύστημα υγείας, και το συνταξιοδοτικό.

Θα είναι η επόμενη κυβέρνηση που θα κρίνει, όμως το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς; Ή περισσότερο είναι η ίδια η αγορά, αυτή, που θα ευθύνεται για το μέλλον της;

- Advertisement -

Εδώ ακούμε ότι ο κλάδος συνολικά με την κουλτούρα που τον διέπει δύσκολα θα στηρίξει τις θέσεις του για να προχωρήσει σε αυτά που ζητά.

Το ζητούμενο είναι να έχει κοινό. Και αυτή την στιγμή δεν το έχει με τον τρόπο που επικοινωνεί. Δεν πείθει.

Ζητά κάτι και δεν ξέρει (κάποιοι) αν το θέλει. Σπαταλά ενέργεια για θέματα και πράγματα που τον έχουν αδειάσει. Αλήθεια πόσοι ασφαλιστές θέλουν πραγματικά τα επαγγελματικά ταμεία; Αλήθεια πόσοι από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και γενικά από την ασφαλιστική αγορά αναζητούν συνέργειες προς όφελος όλων των μερών;  Πόσες ασφαλιστικές νοιάζονται πραγματικά για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβούντα; Πόσες ασφαλιστικές δεν το χάνουν στην επικοινωνία; Και πολλά άλλα.

Μέχρι να πάψουμε να ακούμε τα ίδια ευχολόγια και μέχρι να δούμε μπροστά μας το έγινε από όλα αυτά, ας κρατάμε στα χέρια μας καλάθι ανάλογων διαστάσεων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι μεγάλες χαρές των ασφαλιστικών

Τι θα γίνει το 2026 αν οι αγορές δεν πάνε καλά, διερωτάται ο Ανασφάλιστος

Τι κάνεις όταν σου κόβουν 1% με 2% προμήθειες;

Με φωνή που θα σκέπαζε και τον πιο δυνατό παφλασμό της θάλασσας ακούγονταν οι διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα συμβολαίων και τις προμήθειες

Κάτι καλό μαγειρεύεται στην υγεία, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

Για σχέδιο εξυγίανσης του χώρου μαθαίνει ο Ανασφάλιστος, που θα φέρει πίσω τους χαμένους ασφαλισμένους των τελευταίων χρόνων

Οι σαλτιμπάγκοι της ιδιωτικής υγείας και των ανεπαίσθητων χρεώσεων 

Ο Ανασφάλιστος περνά κατευθείαν επί το έργον χωρίς πρόλογο, δεν του αρέσουν κιόλας οι πρόλογοι, απομειώνουν το έργο.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

O «οδικός χάρτης» των εξαγωγών σε ένα εκρηκτικό γεωπολιτικό περιβάλλον

Τα Greek Exports Forum and Awards διοργάνωσαν, για 14η συνεχή χρονιά, η ΕΝΔΥ ΟΕΥ του ΥΠΕΞ σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Οι μεγάλες χαρές των ασφαλιστικών

Τι θα γίνει το 2026 αν οι αγορές δεν πάνε καλά, διερωτάται ο Ανασφάλιστος

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Το Επικουρικό Κεφάλαιο προάγει τον ασφαλιστικό κλάδο

«Έδωσε αξιοπρέπεια και αξιοπιστία σε εμάς» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στο επετειακό συνέδριο

Ι. Μελάς: Ο ΟΔ.Υ.Σ.Ε.ΑΣ. καλύπτει ένα μεγάλο θεσμικό κενό δεκαετιών

«50 χρόνια παρουσίας σημαίνουν 50 χρόνια ευθύνης, σημαίνουν 50 χρόνια στήριξης των πολιτών που βρέθηκαν σε δύσκολες στιγμές»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την πορεία, την εμπιστοσύνη και την εξέλιξη 70 χρόνων γιόρτασε η Απόλλων

Η επετειακή εκδήλωση της 5ης Μαΐου συγκέντρωσε 350+ συμμετέχοντες, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, εκπροσώπους του κλάδου και του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, πελάτες και συνεργάτες

O «οδικός χάρτης» των εξαγωγών σε ένα εκρηκτικό γεωπολιτικό περιβάλλον

Τα Greek Exports Forum and Awards διοργάνωσαν, για 14η συνεχή χρονιά, η ΕΝΔΥ ΟΕΥ του ΥΠΕΞ σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Συνάντηση ΠΑΝΟΡΜΟΥ με τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου

Το ΔΣ του Συνεταιρισμού σε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

10 χρόνια Health Innovation Conference: Αβέβαιη η πρόσβαση των Ελλήνων στην καινοτομία

Το επετειακό #hico26 στις 19 Μαΐου περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου ομιλίες, τοποθετήσεις και πάνελ συζήτησης – Δείτε τη θεματολογία και δηλώστε συμμετοχή

Έρευνα του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» για την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση

Δείτε την έρευνα που παρουσιάστηκε στο επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου, καθώς και το σχετικό βίντεο