back to top
19.8 C
Athens
Σάββατο 30 Μαΐου 2026

Η Lemonade πάει…Γερμανία

Από την γερμανική αγορά ξεκινά η επέκταση στην Ευρώπη της επιτυχημένης αμερικανικής insurtech, που αποτιμάται στα 2 δις. δολ.

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

«Σήμερα, γράφουμε ιστορία».  Αυτό έγραψε στο blog του ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής insurtech Lemonade, Daniel Schreiber, για να αναγγείλει την έναρξη της δραστηριοποίησης της εταιρίας στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τη Γερμανία.

Η Lemonade ξεκίνησε πριν δυο περίπου χρόνια να πωλεί ασφάλιση κατοικίας για ενοικιαστές στη Νέα Υόρκη. Εκτοτε διεύρυνε την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει και επεκτάθηκε και σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ, προτού αποφασίσει να διασχίσει τον Ατλαντικό. Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των νεοφυών ασφαλιστικών εταιρειών που αμφισβητούν το status quo του κλάδου, με «όπλα» την τεχνολογία και τα καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που εισάγουν.

- Advertisement -

Εξηγώντας γιατί η Lemonade ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τη Γερμανία, ο κ. Schreiber δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η χώρα έχει μια «καταναλωτική βάση νεαρής ηλικίας που χρησιμοποιεί το Airbnb για να ταξιδεύει και το Spotify για να ακούει μουσική…γιατί όχι και τη Lemonade για να ασφαλίζεται; »

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι η έναρξη της λειτουργίας της Lemonade στη γερμανική αγορά συνδυάζεται με το λανσάρισμα αυτού που αποκαλεί Policy 2.0: Το «απλούστερο, συντομότερο και…πιο κουλ ασφαλιστικό συμβόλαιο στον κόσμο», καρπό ενός πρωτοποριακού project συνεργασίας μεταξύ πελατών, εμπειρογνωμόνων της ασφαλιστικής βιομηχανίας και της ομάδας της Lemonade.

«Αποφασίσαμε να προτείνουμε μια εναλλακτική στην απαρχαιωμένη φρασεολογία των παραδοσιακών ασφαλιστικών συμβολαίων, που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν και περιορίσαμε την έκταση του συμβολαίου μας από 40 σελίδες σε 4», είπε ο κ. Schreiber.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και το Τελ Αβίβ σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες χώρες στο μέλλον, έχοντας επιλέξει το Αμστερνταμ για την βάση της στην Ευρώπη. Ο Βρετανός Schreiber παραδέχθηκε ότι το Brexit ήταν ένας από τος λόγους που η Lemonade δεν επέλεξε τη Μ. Βρετανία για το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο. «(Το Brexit) μας προκαλεί ανατριχίλα…όλα είναι αβέβαια», σχολίασε.

Μεαξύ των χρηματοδοτών της Lemonade συγκαταλέγονται ηχηρά ονόματα όπως η Allianz, η GV (πρώην Google Ventures) και ο ιαπωνικός κολοσσός της τεχνολογίας Softbank.  Η AXA παρέχει αντασφαλιστική κάλυψη για τις δραστηριότητες στη Γερμανία.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της Lemonade –κατά τον οποίο συγκέντρωσε 300 εκατ. δολάρια- ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο. Η αποτίμηση της εταιρείας υπολογίζεται λίγο πάνω από τα 2 δις. δολάρια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Schreiber αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης προ ημερών, ότι η Lemonade εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Ψηφιακή ασφάλεια και εξοικονόμηση πόρων: Πώς ο δημόσιος τομέας αντιμετωπίζει τις κυβερνοαπειλές

H ψηφιακή ασφάλεια των κρατικών υποδομών αποτελεί πλέον ζήτημα εθνικής επιβίωσης, τονίζει σε άρθρο της η Forscope

Πώς σχεδιάζουν οι γιατροί τη συνταξιοδότησή τους στην Ευρώπη

Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές ανά χώρα στον σχεδιασμό της συνταξιοδότησης των ιατρών αλλά και στις μετέπειτα προσδοκίες τους

ERGO, προβλέψεις και στόχοι για το 2026

Υψηλότερο καθαρό αποτέλεσμα το 2025, με στόχο τα 0,9 δισ. και δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα 89% για το 2026

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Στην Κύπρο το 17ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe το 2027

Ο ΣΑΕΚ, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αυτές τις μέρες συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Insurance Europe στις Βρυξέλλες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ