back to top
30.2 C
Athens
Τρίτη 9 Ιουνίου 2026

Η Lemonade πάει…Γερμανία

Από την γερμανική αγορά ξεκινά η επέκταση στην Ευρώπη της επιτυχημένης αμερικανικής insurtech, που αποτιμάται στα 2 δις. δολ.

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

«Σήμερα, γράφουμε ιστορία».  Αυτό έγραψε στο blog του ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής insurtech Lemonade, Daniel Schreiber, για να αναγγείλει την έναρξη της δραστηριοποίησης της εταιρίας στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τη Γερμανία.

Η Lemonade ξεκίνησε πριν δυο περίπου χρόνια να πωλεί ασφάλιση κατοικίας για ενοικιαστές στη Νέα Υόρκη. Εκτοτε διεύρυνε την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει και επεκτάθηκε και σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ, προτού αποφασίσει να διασχίσει τον Ατλαντικό. Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των νεοφυών ασφαλιστικών εταιρειών που αμφισβητούν το status quo του κλάδου, με «όπλα» την τεχνολογία και τα καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που εισάγουν.

- Advertisement -

Εξηγώντας γιατί η Lemonade ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τη Γερμανία, ο κ. Schreiber δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η χώρα έχει μια «καταναλωτική βάση νεαρής ηλικίας που χρησιμοποιεί το Airbnb για να ταξιδεύει και το Spotify για να ακούει μουσική…γιατί όχι και τη Lemonade για να ασφαλίζεται; »

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι η έναρξη της λειτουργίας της Lemonade στη γερμανική αγορά συνδυάζεται με το λανσάρισμα αυτού που αποκαλεί Policy 2.0: Το «απλούστερο, συντομότερο και…πιο κουλ ασφαλιστικό συμβόλαιο στον κόσμο», καρπό ενός πρωτοποριακού project συνεργασίας μεταξύ πελατών, εμπειρογνωμόνων της ασφαλιστικής βιομηχανίας και της ομάδας της Lemonade.

«Αποφασίσαμε να προτείνουμε μια εναλλακτική στην απαρχαιωμένη φρασεολογία των παραδοσιακών ασφαλιστικών συμβολαίων, που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν και περιορίσαμε την έκταση του συμβολαίου μας από 40 σελίδες σε 4», είπε ο κ. Schreiber.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και το Τελ Αβίβ σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες χώρες στο μέλλον, έχοντας επιλέξει το Αμστερνταμ για την βάση της στην Ευρώπη. Ο Βρετανός Schreiber παραδέχθηκε ότι το Brexit ήταν ένας από τος λόγους που η Lemonade δεν επέλεξε τη Μ. Βρετανία για το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο. «(Το Brexit) μας προκαλεί ανατριχίλα…όλα είναι αβέβαια», σχολίασε.

Μεαξύ των χρηματοδοτών της Lemonade συγκαταλέγονται ηχηρά ονόματα όπως η Allianz, η GV (πρώην Google Ventures) και ο ιαπωνικός κολοσσός της τεχνολογίας Softbank.  Η AXA παρέχει αντασφαλιστική κάλυψη για τις δραστηριότητες στη Γερμανία.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της Lemonade –κατά τον οποίο συγκέντρωσε 300 εκατ. δολάρια- ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο. Η αποτίμηση της εταιρείας υπολογίζεται λίγο πάνω από τα 2 δις. δολάρια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Schreiber αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης προ ημερών, ότι η Lemonade εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Ψηφιακή ασφάλεια και εξοικονόμηση πόρων: Πώς ο δημόσιος τομέας αντιμετωπίζει τις κυβερνοαπειλές

H ψηφιακή ασφάλεια των κρατικών υποδομών αποτελεί πλέον ζήτημα εθνικής επιβίωσης, τονίζει σε άρθρο της η Forscope

Πώς σχεδιάζουν οι γιατροί τη συνταξιοδότησή τους στην Ευρώπη

Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές ανά χώρα στον σχεδιασμό της συνταξιοδότησης των ιατρών αλλά και στις μετέπειτα προσδοκίες τους

ERGO, προβλέψεις και στόχοι για το 2026

Υψηλότερο καθαρό αποτέλεσμα το 2025, με στόχο τα 0,9 δισ. και δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα 89% για το 2026

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Follow-up στην 1η κοινή άσκηση mystery shopping της EIOPA

Τα αποτελέσματα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διανομή των βασιζόμενων σε ασφάλιση επενδυτικών προϊόντων σε 8 κράτη-μέλη της ΕΕ

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Πού θα πάει η Generali, οι τρεις επόμενοι σταθμοί της

Ανανεωμένη πλατφόρμα φροντίδας και επέκταση συνεργασίας με τον πάροχο τρισδιάστατων προϊόντων Intermap Technologies

Νέα, ισχυρή αύξηση εσόδων καταγράφει ο Όμιλος ARAG

«Ο στόχος μας για έσοδα από ασφάλιστρα έχει ήδη ξεπεραστεί, 5 χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό» τονίζει ο Πρόεδρος ΔΣ, Δρ. Renko Dirksen

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ilia Forum 2026: Τα κρίσιμα συμπεράσματα, οι στρατηγικές και οι προτάσεις για την ανάπτυξη της Ηλείας

Όπως προέκυψαν από ένα συνέδριο με μαζική συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, των ΟΤΑ, των πανεπιστημίων, του επιχειρείν, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων

Το 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης ανοίγει τη συζήτηση για το μέλλον των συντάξεων και των επενδύσεων

Το Συνέδριο διοργανώνεται στις 18/6 στο Divani Apollon Palace & Thalasso από την ΕΛΕΤΕΑ, με Στρατηγικό Συνεργάτη την Energizing Greece

Οι τράπεζες οδηγούν την ανάπτυξη της ασφάλισης κατοικιών – Βόρειο Αιγαίο, Ήπειρος και Ιόνια Νησιά σχεδόν ανασφάλιστα

Οξύμωρο το μήνυμα που μεταφέρουν τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την ασφάλιση κατοικίας

Αυτοψίες και καταγραφή ζημιών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής και υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης οικοσκευής στους πληγέντες

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»