back to top
30.9 C
Athens
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026

ΕΑΕΕ: Ο κλάδος στο πλευρό της νέας γενιάς!

Η ΕΑΕΕ διοργάνωσε το πρώτοBusinessDayγια νέους φοιτητές και επαγγελματίες αναδεικνύοντας τα δυνατά σημεία ενός κλάδου που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

Στο πλευρό της νέας γενιάς, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, βρέθηκε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ),η οποία διοργάνωσε την Τρίτη, 28 Μαΐου, στο πλαίσιο του 9ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το πρώτο EAEE Business Day.

- Advertisement -

Περισσότεροι από 40 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από σχολές Οικονομικών, Θετικών και Διοικητικώνεπιστημών συμμετείχαν στην εκδήλωση και ήρθαν σε επαφή με τις αξίες του κλάδου, ανακαλύπτοντας μέσα από διαδραστικές ενέργειες τα πλεονεκτήματά του ως εργοδότης.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Business Day,οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στη σύγχρονη εποχή και για τους τρόπους με τους οποίους συμβάλλει στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, γνώρισαν τις πιο σημαντικές πτυχές του κλάδου ως μελλοντικό επαγγελματικό προορισμό.

Η κ. Φ. Μιχάλη, Πρόεδρος της Επιτρ. Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΕΑΕΕ, σχολιάζοντας το BusinessDay, ανέφερε : «Η ασφαλιστική αγορά προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές εξέλιξης στους νέους εργαζομένους, γεγονός που συνδέεται και με την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Συγχρόνως, οι διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην ασφαλιστική αγορά δημιουργούν νέες, εξειδικευμένες θέσεις εργασίαςενώη πληθώρα και ποικιλία θέσεων εργασίας των ασφαλιστικών εταιρειώνπροσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε νέους με διαφορετικές ακαδημαϊκές γνώσεις και διάφορες δεξιότητες».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με παρουσίαση της Γενικής Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, κ. Μ. Αντωνάκη, σχετικά με το αποτύπωμα του ασφαλιστικού κλάδου και τη σημαντική συνεισφορά του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Στη συνέχεια, η κ. Φ. Μιχάλη μίλησε στους φοιτητές για την πορεία της στον ασφαλιστικό κλάδοαποδεικνύοντας μέσα από τη δική της ιστορία ότι πρόκειται για ένα περιβάλλον εργασίας που προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας σε έναν νέο επαγγελματία, τις οποίες αν κάποιος εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί να ανέλθει στις ανώτατες θέσεις τις ιεραρχίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει τα βασικά μέτρα πριν από κάθε ταξίδι

Στο μήνυμά της η Ένωση υπενθυμίζει μεταξύ άλλων την ανάγκη για σωστή πίεση ελαστικών, επαρκή στάθμη υγρών και καλή λειτουργία φρένων και φώτων

Αύξηση 6,6% στα υπό διαχείριση κεφάλαια του κλάδου ζωής το 2025

Τόσο στις ατομικές όσο και στις ομαδικές ασφαλίσεις η άνοδος προκύπτει κατά κύριο λόγο από προϊόντα συνδεδεμένα με επενδύσεις

DGTAL και Profia επιστρατεύουν πράκτορες ΤΝ στις αποζημιώσεις οχημάτων

Η αυτοματοποίηση μέσω AI agents φέρνει μικρότερο κόστος διαχείρισης, ταχύτερες διαδικασίες και περιορισμό της ασφαλιστικής απάτης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Brokers Union: 15 χρόνια ζωής, 50 χρόνια εμπειρίας

H ετήσια εκδήλωση της Brokers Union είχε φέτος ξεχωριστή σημασία, καθώς συνέπεσε με τη συμπλήρωση 15 χρόνων παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά μέσα από την 6η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Στ. Μαλαχιάς: «Δίνουμε στους νέους την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα την πραγματική οικονομία και να αποκτήσουν τα εφόδια για να μετατρέπουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες εξέλιξης»

135 χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική γράφει τη μεγάλη ιστορία της

Σε μια ξεχωριστή βραδιά τιμήθηκαν οι άνθρωποι που διαμορφώνουν το μέλλον της εταιρείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Credia-ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, στο βάθος η ΕΤΕ, τρεις καταλύτες εξελίξεων

Στόχος της EΥΡΩΠΗ είναι η αύξηση κερδοφορίας με αύξηση παραγωγής που θα προέλθει τόσο από την οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες στρατηγικές συνεργασίες

NN Hellas: Ταξίδια επιβράβευσης σε Μαρακές και Βιετνάμ για τους κορυφαίους συνεργάτες της

Η ασφαλιστική δημιουργεί προϋποθέσεις για μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες αλλά και τους ασφαλισμένους της

Brokers Union: 15 χρόνια ζωής, 50 χρόνια εμπειρίας

H ετήσια εκδήλωση της Brokers Union είχε φέτος ξεχωριστή σημασία, καθώς συνέπεσε με τη συμπλήρωση 15 χρόνων παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά μέσα από την 6η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Στ. Μαλαχιάς: «Δίνουμε στους νέους την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα την πραγματική οικονομία και να αποκτήσουν τα εφόδια για να μετατρέπουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες εξέλιξης»

ΙΣΑ: Άμεση διόρθωση της εσφαλμένης επιβολής clawback στις ιατρικές επισκέψεις ζητά ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η επιβολή clawback στις επισκέψεις δεν προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο