back to top
30.1 C
Athens
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026

ΕΑΕΕ: Ο κλάδος στο πλευρό της νέας γενιάς!

Η ΕΑΕΕ διοργάνωσε το πρώτοBusinessDayγια νέους φοιτητές και επαγγελματίες αναδεικνύοντας τα δυνατά σημεία ενός κλάδου που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

Στο πλευρό της νέας γενιάς, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, βρέθηκε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ),η οποία διοργάνωσε την Τρίτη, 28 Μαΐου, στο πλαίσιο του 9ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το πρώτο EAEE Business Day.

- Advertisement -

Περισσότεροι από 40 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από σχολές Οικονομικών, Θετικών και Διοικητικώνεπιστημών συμμετείχαν στην εκδήλωση και ήρθαν σε επαφή με τις αξίες του κλάδου, ανακαλύπτοντας μέσα από διαδραστικές ενέργειες τα πλεονεκτήματά του ως εργοδότης.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Business Day,οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στη σύγχρονη εποχή και για τους τρόπους με τους οποίους συμβάλλει στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, γνώρισαν τις πιο σημαντικές πτυχές του κλάδου ως μελλοντικό επαγγελματικό προορισμό.

Η κ. Φ. Μιχάλη, Πρόεδρος της Επιτρ. Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΕΑΕΕ, σχολιάζοντας το BusinessDay, ανέφερε : «Η ασφαλιστική αγορά προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές εξέλιξης στους νέους εργαζομένους, γεγονός που συνδέεται και με την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Συγχρόνως, οι διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην ασφαλιστική αγορά δημιουργούν νέες, εξειδικευμένες θέσεις εργασίαςενώη πληθώρα και ποικιλία θέσεων εργασίας των ασφαλιστικών εταιρειώνπροσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε νέους με διαφορετικές ακαδημαϊκές γνώσεις και διάφορες δεξιότητες».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με παρουσίαση της Γενικής Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, κ. Μ. Αντωνάκη, σχετικά με το αποτύπωμα του ασφαλιστικού κλάδου και τη σημαντική συνεισφορά του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Στη συνέχεια, η κ. Φ. Μιχάλη μίλησε στους φοιτητές για την πορεία της στον ασφαλιστικό κλάδοαποδεικνύοντας μέσα από τη δική της ιστορία ότι πρόκειται για ένα περιβάλλον εργασίας που προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας σε έναν νέο επαγγελματία, τις οποίες αν κάποιος εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί να ανέλθει στις ανώτατες θέσεις τις ιεραρχίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει τα βασικά μέτρα πριν από κάθε ταξίδι

Στο μήνυμά της η Ένωση υπενθυμίζει μεταξύ άλλων την ανάγκη για σωστή πίεση ελαστικών, επαρκή στάθμη υγρών και καλή λειτουργία φρένων και φώτων

Αύξηση 6,6% στα υπό διαχείριση κεφάλαια του κλάδου ζωής το 2025

Τόσο στις ατομικές όσο και στις ομαδικές ασφαλίσεις η άνοδος προκύπτει κατά κύριο λόγο από προϊόντα συνδεδεμένα με επενδύσεις

DGTAL και Profia επιστρατεύουν πράκτορες ΤΝ στις αποζημιώσεις οχημάτων

Η αυτοματοποίηση μέσω AI agents φέρνει μικρότερο κόστος διαχείρισης, ταχύτερες διαδικασίες και περιορισμό της ασφαλιστικής απάτης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά μέσα από την 6η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Στ. Μαλαχιάς: «Δίνουμε στους νέους την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα την πραγματική οικονομία και να αποκτήσουν τα εφόδια για να μετατρέπουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες εξέλιξης»

135 χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική γράφει τη μεγάλη ιστορία της

Σε μια ξεχωριστή βραδιά τιμήθηκαν οι άνθρωποι που διαμορφώνουν το μέλλον της εταιρείας

Property Market®: Το 1ο Οικοσύστημα Υπηρεσιών στην Ελλάδα επεκτείνεται με νέα Αντιπροσωπεία Franchise στη Χίο

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μοντέλο ενός μεσιτικού γραφείου, η propertymarket.gr συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες που αφορούν τη διαχείριση ακινήτων

Δυναμική παρουσία της Carglass® Ελλάδος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Best of Belron® 2026

O Αλ. Κιάσσος, μετά την κατάκτηση του τίτλου «Best of Belron Greece», βρέθηκε ανάμεσα στους 30 κορυφαίους τεχνικούς του Ομίλου Belron® παγκοσμίως

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά μέσα από την 6η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Στ. Μαλαχιάς: «Δίνουμε στους νέους την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα την πραγματική οικονομία και να αποκτήσουν τα εφόδια για να μετατρέπουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες εξέλιξης»

ΙΣΑ: Άμεση διόρθωση της εσφαλμένης επιβολής clawback στις ιατρικές επισκέψεις ζητά ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η επιβολή clawback στις επισκέψεις δεν προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο

Συνάντηση ΕΕΑΕ-ΕΑΕΕ για ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας και κοινές δράσεις

Οι συζητήσεις κάλυψαν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία, την εξέλιξη και τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς

Η εμπιστοσύνη έχει πρόσωπο – Αναντικατάστατη η αξία του καταρτισμένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Η Δ. Λύχρου υπενθυμίζει ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες δεν επιβίωσαν επειδή ήταν οι μεγαλύτεροι, αλλά επειδή ήταν οι πιο χρήσιμοι

4 νέους Partners ανέδειξε η KPMG στην Ελλάδα

Η εταιρεία ενισχύει την ηγετική της ομάδα και επιβεβαιώνει τη συνεχή παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πελάτες της