back to top
22.3 C
Athens
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

ΕΑΕΕ: Ο κλάδος στο πλευρό της νέας γενιάς!

Η ΕΑΕΕ διοργάνωσε το πρώτοBusinessDayγια νέους φοιτητές και επαγγελματίες αναδεικνύοντας τα δυνατά σημεία ενός κλάδου που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

Στο πλευρό της νέας γενιάς, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, βρέθηκε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ),η οποία διοργάνωσε την Τρίτη, 28 Μαΐου, στο πλαίσιο του 9ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το πρώτο EAEE Business Day.

- Advertisement -

Περισσότεροι από 40 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από σχολές Οικονομικών, Θετικών και Διοικητικώνεπιστημών συμμετείχαν στην εκδήλωση και ήρθαν σε επαφή με τις αξίες του κλάδου, ανακαλύπτοντας μέσα από διαδραστικές ενέργειες τα πλεονεκτήματά του ως εργοδότης.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Business Day,οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στη σύγχρονη εποχή και για τους τρόπους με τους οποίους συμβάλλει στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, γνώρισαν τις πιο σημαντικές πτυχές του κλάδου ως μελλοντικό επαγγελματικό προορισμό.

Η κ. Φ. Μιχάλη, Πρόεδρος της Επιτρ. Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΕΑΕΕ, σχολιάζοντας το BusinessDay, ανέφερε : «Η ασφαλιστική αγορά προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές εξέλιξης στους νέους εργαζομένους, γεγονός που συνδέεται και με την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Συγχρόνως, οι διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην ασφαλιστική αγορά δημιουργούν νέες, εξειδικευμένες θέσεις εργασίαςενώη πληθώρα και ποικιλία θέσεων εργασίας των ασφαλιστικών εταιρειώνπροσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε νέους με διαφορετικές ακαδημαϊκές γνώσεις και διάφορες δεξιότητες».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με παρουσίαση της Γενικής Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, κ. Μ. Αντωνάκη, σχετικά με το αποτύπωμα του ασφαλιστικού κλάδου και τη σημαντική συνεισφορά του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Στη συνέχεια, η κ. Φ. Μιχάλη μίλησε στους φοιτητές για την πορεία της στον ασφαλιστικό κλάδοαποδεικνύοντας μέσα από τη δική της ιστορία ότι πρόκειται για ένα περιβάλλον εργασίας που προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας σε έναν νέο επαγγελματία, τις οποίες αν κάποιος εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί να ανέλθει στις ανώτατες θέσεις τις ιεραρχίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πιο επίκαιρη από ποτέ η συζήτηση για την ανθεκτικότητα της Ελλάδας

Στις 15 Οκτωβρίου η ΕΑΕΕ φέρνει στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, ΤτΕ και ασφαλιστική αγορά

Τέσσερις στις πέντε κατοικίες στην Ελλάδα παραμένουν ανασφάλιστες έναντι φυσικών καταστροφών

Τέσσερις στις πέντε κατοικίες στην Ελλάδα παραμένουν εκτός ασφαλιστικής προστασίας, την ώρα που οι φυσικές καταστροφές αναδεικνύονται σε έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους

Η AI μπαίνει στο κόστος της ηθικής βλάβης – Η ασφαλιστική αγορά αναζητά προβλεψιμότητα στις αποζημιώσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη περνά πλέον και στο πεδίο των αποζημιώσεων για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη, καθώς η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Φυσικές Καταστροφές: Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Φυσικές Καταστροφές:...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το 3ο «EEA ATHENS RUN» ένωσε μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή γιορτή αθλητισμού στο Πεδίον του Άρεως

Το Πεδίον του Άρεως γέμισε χαμόγελα, ενέργεια και γιορτινή διάθεση το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026, στον 3ο Αγώνα Δρόμου «EEA ATHENS RUN 2026»

H AIG Greece μας θυμίζει τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή θέρμανση τον χειμώνα

Με τη θέρμανση να επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητα, η AIG Greece υπενθυμίζει βασικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση για τις πωλήσεις 2025–2026

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Πωλήσεων «Ισλανδία 2025–2026»

Γαλλικό μοντέλο ασφάλισης φυσικών καταστροφών: Η εμπειρία της CCR στην Αθήνα

Την τεχνογνωσία της Γαλλίας στη διατήρηση της ασφαλισιμότητας απέναντι σε φυσικές καταστροφές παρουσίασε στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής της Caisse Centrale de Réassurance

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.

Οι λευκές γραμμές που μειώνουν τα τροχαία

Έρευνα που ξεκίνησε το 1957 στις ΗΠΑ κατέγραψε μείωση 19% στα τροχαία ατυχήματα μετά την τοποθέτηση λευκών γραμμών