Κάτι μαγειρεύεται στην ασφαλιστική αγορά

Κάτι ιδιαίτερο φαίνεται να “μαγειρεύεται” στην ασφαλιστική αγορά. Μεγάλη ασφαλιστική ετοιμάζει “μενού” εκπλήξεων. Εχει ξεκινήσει να κάνει επενδύσεις, ανανεώνει κάποια πρόσωπα και στοχεύει να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο των επιχειρηματικών – εμπορικών κινδύνων.

Αυτό ακούστηκε την περασμένη εβδομάδα, και ομολογουμένως δεν είναι και εύκολο να το πιστέψει κανείς για την συγκεκριμένη ασφαλιστική. Οχι γιατί δεν έχει όνομα, γιατί δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτά. Το αντίθετο θα έλεγαν κάποιοι.

Ξέρει πάντως καλά την δουλειά της στην αγορά, και ξέρει και από επιχειρηματικούς κινδύνους μία και στο χαρτοφυλάκιο της έχει την αφρόκρεμα της αγοράς. Πάει και για περισσότερα.

Και, όταν λέμε περισσότερα, μας είπαν ότι θα μπορούσε να ενδιαφερθεί ακόμα και για την Εθνική Ασφαλιστική, όπως είχε κάνει πριν χρόνια. Πολλοί ήταν αυτοί, βέβαια.

Ακούγονται όλα αυτά καλά και αληθινά, και μάλλον καιρός ήταν να γίνουν όλα αυτά, γιατί εδώ που τα λέμε απορίες και ερωτήματα πάντα υπήρχαν. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, είχαν αυξηθεί.

Αναμένει να ολοκληρωθούν τα σχέδια, προθερμαίνεται και σύντομα μας λένε ότι θα κάνει δηλώσεις. Αν βγουν όλα αυτά αληθινά, ο ανταγωνισμός θα είναι δύσκολος για τους υπόλοιπους. Και αν σκεφτεί κανείς ότι έχει ήδη κλεισμένες μεγάλες δουλειές, τα πράγματα δυσκολεύουν για τους άλλους.

Είναι αυτό που είχε διατυπωθεί παλιά: η αγορά θα έχει μεγάλες ευκαιρίες αλλά για λίγους και καλούς.

Αναμένουμε να δούμε αν θα βγουν οι προβλέψεις αληθινές και επανερχόμαστε.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*