back to top
10.1 C
Athens
Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025

«Πλώρη» για κέρδη 11-12 δις. ευρώ φέτος έχει βάλει η Allianz

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο κλάδος περιουσίας-ατυχημάτων αποδείχθηκε η βασική κινητήρια δύναμη για τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Allianz, που βρίσκεται εντός τροχιάς για να επιτύχει τον στόχο της για κέρδη της τάξης του 12 δις. ευρώ φέτος κατά τη φετινή χρήση.

- Advertisement -

Είναι ενδεικτικό ότι τα κέρδη στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων αυξήθηκαν κατά 14.2% (στο 1,5 δις. ευρώ), παρουσιάζοντας αύξηση πολλαπλάσια σε σύγκριση με τον κλάδο ζωής, όπου τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση (στο 1,1 δις. ευρώ). Τα δε λειτουργικά κέρδη στον τρίτο μεγάλο «βραχίονα» της Allianz, τη διαχείριση ενεργητικού, σημείωσαν πτώση 3,7% στα 573 δις. ευρώ, παρά την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά 112 δις. δολάρια, στο ιστορικό υψηλό επίπεδο του 1,55 τρις. ευρώ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δυναμικής του κλάδου περιουσίας-ατυχημάτων είναι η αύξηση των εσόδων κατά 6,3%, στα 19,5 δις. δολ, με υψηλούς ρυθμούς εσωτερικής ανάπτυξης στην AGCS (τον βραχίονα εξειδικευμένων εμπορικών ασφαλίσεων), την αγορά της Γερμανίας και την Allianz Partners.

- Advertisement -

Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη του ομίλου Allianz αυξήθηκαν κατά 7,5% και διαμορφώθηκσαν στα 2,96 δις. ευρώ, πάνω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 2,86 δις. δολ.. Τα καθαρά κέρδη –που διανέμονται στου μετόχους- αυξήθηκαν κατά 1,6%, στα 1,97 δις. ευρώ (έναντι 1,88 δις. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές). Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 9,1%, στα 40,3 δις. ευρώ.

Ο συνδυασμένος δείκτης της Alllianz βελτιώθηκε κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα και διαμορφώθηκε στο 93,7% ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας κατά Solvency II ανήλθε στο 218%, πολύ επάνω από το ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο για τον όμιλο (180%).
«Οι πελάτες μας απαιτούν υψηλή ποιότητα και ευρεία γκάμα υπηρεσιών, και εστιάζουμε και στα δυο. Παρά την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, είμαστε εξαιρετικά καλά τοποθετημένοι για περαιτέρω ανάπτυξη», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Oliver Baete.

Σημειώνεται τέλος ότι η Allianz δεν αποκλείει εξαγορές και συγχωνεύσεις. Οπως έγινε γνωστό στα τέλη Απριλίου, βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την βρετανική Legal & General (L&G), για την εξαγορά της μονάδας γενικών ασφαλειών της στη χώρα, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι έχει εκφράσει ενδιαφέρο και την μονάδα διαχείρισης ενεργητικού της Deutsche Bank DWS, της οποίας η πώληση πιθανολογείται στο πλαίσιο των μέτρων εξυγίανσης της μεγάλης γερμανικής τράπεζας, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για συγχώνευσή της με την Commerzbank.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων ΠΑΡΟΝ: Επαγγελματισμός με όραμα αλλά και ανθρώπινο πρόσωπο

Παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, ανώτατων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, συνεργατών και φίλων του ασφαλιστικού γραφείου

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ERB CYPRIALIFE και η ERB ASFALISTIKI υπερήφανοι χορηγοί ασφάλειας στο Rooftop Christmas του Mall of Cyprus

Η παρουσία τους ανέδειξε τη φιλοσοφία τους ότι η ασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής

Ένας χρόνος ηγεσίας με έμπνευση και διεθνή αντίκτυπο: Ο απολογισμός του Θ. Κοκκάλα στην ERGO International

Ο Πρόεδρος ΔΣ περιέγραψε μια δραστήρια χρονιά υπογραμμίζοντας τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα και της διασυνοριακής συνεργασίας

Φτηνότερες οι εκχωρήσεις κινδύνων περιουσίας, οι πρώτες εκτιμήσεις και οι λόγοι

Η Guy Carpenter επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το πλεονάζον κεφάλαιο λειτούργησε ως καταλύτης για την πτώση τιμών σε πολλούς παραγωγικούς τομείς

Εκδήλωση του EDPB για την ανωνυμοποίηση και την ψευδωνυμοποίηση

Το workshop ακολούθησε την αποσαφήνιση από το ΔΕΕ του πεδίου εφαρμογής της έννοιας των προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση EDPS κατά SRB

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Μικρές πράξεις, μεγάλη σημασία για τους ηλικιωμένους γείτονες

Με σύνθημα «Ας μην αφήσουμε κανέναν μόνο», η εταιρεία προτρέπει όλους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην τοπική κοινότητα

Ο ΠΣΑΣ εύχεται καλή χρονιά με ευθύνη, ελπίδα και έμπρακτη αλληλεγγύη

Η δράση του Συνδέσμου στη Δομή Φιλοξενίας Οινοφύτων αποτύπωσε αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της κοινωνίας και του ασφαλιστικού κλάδου

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ένας Δεκέμβριος προσφοράς, αλληλεγγύης και γιορτινής χαράς

Η εταιρεία αποχαιρέτησε το 2025 επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της στη στήριξη της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων

Η ERB CYPRIALIFE και η ERB ASFALISTIKI υπερήφανοι χορηγοί ασφάλειας στο Rooftop Christmas του Mall of Cyprus

Η παρουσία τους ανέδειξε τη φιλοσοφία τους ότι η ασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής

Euroins Greece: Χριστουγεννιάτικες ευχές με έμφαση στην ασφάλεια και στον άνθρωπο

Στο ζεστό μήνυμά της προς το κοινό η εταιρεία προβάλλει αξίες που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία την εορταστική περίοδο