back to top
22.8 C
Athens
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2026

«Πλώρη» για κέρδη 11-12 δις. ευρώ φέτος έχει βάλει η Allianz

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο κλάδος περιουσίας-ατυχημάτων αποδείχθηκε η βασική κινητήρια δύναμη για τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Allianz, που βρίσκεται εντός τροχιάς για να επιτύχει τον στόχο της για κέρδη της τάξης του 12 δις. ευρώ φέτος κατά τη φετινή χρήση.

- Advertisement -

Είναι ενδεικτικό ότι τα κέρδη στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων αυξήθηκαν κατά 14.2% (στο 1,5 δις. ευρώ), παρουσιάζοντας αύξηση πολλαπλάσια σε σύγκριση με τον κλάδο ζωής, όπου τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση (στο 1,1 δις. ευρώ). Τα δε λειτουργικά κέρδη στον τρίτο μεγάλο «βραχίονα» της Allianz, τη διαχείριση ενεργητικού, σημείωσαν πτώση 3,7% στα 573 δις. ευρώ, παρά την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά 112 δις. δολάρια, στο ιστορικό υψηλό επίπεδο του 1,55 τρις. ευρώ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δυναμικής του κλάδου περιουσίας-ατυχημάτων είναι η αύξηση των εσόδων κατά 6,3%, στα 19,5 δις. δολ, με υψηλούς ρυθμούς εσωτερικής ανάπτυξης στην AGCS (τον βραχίονα εξειδικευμένων εμπορικών ασφαλίσεων), την αγορά της Γερμανίας και την Allianz Partners.

- Advertisement -

Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη του ομίλου Allianz αυξήθηκαν κατά 7,5% και διαμορφώθηκσαν στα 2,96 δις. ευρώ, πάνω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 2,86 δις. δολ.. Τα καθαρά κέρδη –που διανέμονται στου μετόχους- αυξήθηκαν κατά 1,6%, στα 1,97 δις. ευρώ (έναντι 1,88 δις. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές). Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 9,1%, στα 40,3 δις. ευρώ.

Ο συνδυασμένος δείκτης της Alllianz βελτιώθηκε κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα και διαμορφώθηκε στο 93,7% ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας κατά Solvency II ανήλθε στο 218%, πολύ επάνω από το ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο για τον όμιλο (180%).
«Οι πελάτες μας απαιτούν υψηλή ποιότητα και ευρεία γκάμα υπηρεσιών, και εστιάζουμε και στα δυο. Παρά την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, είμαστε εξαιρετικά καλά τοποθετημένοι για περαιτέρω ανάπτυξη», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Oliver Baete.

Σημειώνεται τέλος ότι η Allianz δεν αποκλείει εξαγορές και συγχωνεύσεις. Οπως έγινε γνωστό στα τέλη Απριλίου, βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την βρετανική Legal & General (L&G), για την εξαγορά της μονάδας γενικών ασφαλειών της στη χώρα, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι έχει εκφράσει ενδιαφέρο και την μονάδα διαχείρισης ενεργητικού της Deutsche Bank DWS, της οποίας η πώληση πιθανολογείται στο πλαίσιο των μέτρων εξυγίανσης της μεγάλης γερμανικής τράπεζας, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για συγχώνευσή της με την Commerzbank.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Allianz: Από τα αυτοκίνητα του ’73 στα έξυπνα αυτοκίνητα του σήμερα… H ανάγκη για προστασία, όμως, παραμένει σταθερή

Την εξέλιξη αυτή αναδεικνύει η ασφαλιστική μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Χ. Γεωργίου: Αναμένουμε ανάπτυξη των ΤΕΑ, μαζί και των ομαδικών ασφαλιστηρίων

Δήλωση του Διευθυντή Χαρτοφυλακίου και Προέδρου Allianz ΑΕΔΑΚ στο περιθώριο του #ocin26

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι νέοι κίνδυνοι αλλάζουν την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς – Η ατζέντα EIOPA-FINMA

Όλα όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ της ευρωπαϊκής και της ελβετικής εποπτικής αρχής σε συνάντηση στη Φρανκφούρτη

$4,8 δισ. η αγορά για την ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης – Ο νέος κίνδυνος που μπαίνει στο underwriting

Kρίσιμο πλέον το ερώτημα ποιος ευθύνεται όταν ένα σύστημα AI προκαλεί ζημία

Anytime: Από το ελληνικό digital στο περιφερειακό στοίχημα – Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία και;;;

Το brand που ξεκίνησε να αλλάζει πώς αγοράζεται η ασφάλιση στην Ελλάδα δοκιμάζει αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε μια ολόκληρη περιφερειακή αγορά

SOS της EIOPA για το Nat Cat gap: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των καταστροφών;

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα βρίσκεται πλέον ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Gen Z είναι η καλύτερη… φίλη της τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα της Kaspersky δείχνει ότι οι Zoomers χρησιμοποιούν AI πιο ενεργά από κάθε άλλη γενιά, μόλις το 42% όμως παίρνει τα μέτρα του

Bain & Company: Η συνεχής αστάθεια μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα για τις B2B επιχειρήσεις

Ποιοι είναι οι 5 βασικοί στρατηγικοί πυλώνες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους

Revolut: Χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο 700 λογαριασμούς και απειλούν με δημοσιοποίηση δεδομένων

Δεν πρόκειται για επίθεση με τη συνήθη έννοια, καθώς κανείς δεν παραβίασε τους διακομιστές της εταιρείας ούτε χρησιμοποίησε κακόβουλο λογισμικό

ΣΕΜΑ: Η ασφαλιστική αγορά ξανά μαζί – Ισχυρό «παρών» και ουσιαστικό networking στην Ετήσια Εκδήλωση

Μια βραδιά που ανέδειξε τη σημασία της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης – Δείτε τα στιγμιότυπα

Μπροστά στην αναβάθμιση και τις πληθωριστικές πιέσεις

Διαβάστε δωρεάν στο «ΧΡΗΜΑ Week» τ. 1.057, που κυκλοφορεί την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου...