Ξεκολλήστε από τα startups

H αναλογία των startups που βγαίνουν στην πραγματική οικονομία και “πιάνουν” τα λεφτά τους είναι πολύ μικρή έως ελάχιστη.

Οχι ότι δεν υπάρχει, αλλά μήπως η αγορά πρέπει να ξεκολλήσει από την ιδέα ότι τα startups την απειλούν;

Γιατί η απάντηση που πήραμε από ένα βαθύ γνώστη της αγοράς με πολύ μεγάλη εμπειρία από το εξωτερικό και το εσωτερικό, και πολύ πετυχημένο στο χώρο των ασφαλειών,  είναι πως όχι. Ακούσαμε να λέει συγκεκριμένα ότι “οι απειλές στην αγορά δεν έρχονται από τα startups“.

Λογικό δεν είναι; τα startups μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε κάποιους τομείς, όχι σε όλους, χρειάζεται να αποδείξουν ότι αξίζουν και μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό στην αγορά. Δεν απειλείται η αγορά από τα startups, απειλείται άλλοτε από άγνοια, άλλοτε από αδιαφορία, και άλλοτε από υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Και βλέποντας προς μία κατεύθυνση, χάνει κανείς τις ευκαιρίες που έχει μπροστά του ή δεν μπορεί να κάνει πολλά για τις πραγματικές απειλές.

Για την Amazon και την  Google τι έχει κάνει η αγορά; Γιατί από το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς ακούσαμε πώς “οι απειλές έρχονται από την Amazon και την Google” και μιλούσε σε κοινό Ελλήνων.

Ναι, είναι πολλά αυτά που έχει να λύσει η εγχώρια ασφαλιστική αγορά, υγεία, συντάξεις, καταστροφές, τεχνολογία, κανονιστικές συμμορφώσεις.

Υπάρχει,όμως  κανείς που να έχει κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει την απειλή αυτή; ή να συνεταιριστεί και προτείνει λύσεις;

Ας τα δει και αυτά η αγορά γιατί όταν επέλθει ο κίνδυνος τα startups θα φαντάζουν παιχνιδάκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*