Νέος Μαγνητικός Τομογράφος GE ARCHITECT 3 TESLA στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών –

Πιστός στη δέσμευσή του να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες αιχμής, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στην προμήθεια του νέου Μαγνητικού Τομογράφου GE ARCHITECT 3 Tesla και αποτελεί πλέον, την πρώτη και μοναδική κλινική στην Ελλάδα, αλλά και μία από τις πρώτες, παγκοσμίως, που διαθέτει αυτού του τύπου την τεχνολογία.

Το πλέον υπερσύγχρονο σύστημα Μαγνητικής Τομογραφίας που συμπληρώνει τον ήδη προηγμένο εξοπλισμό του απεικονιστικού τμήματος, αποτελεί ειδική παραγγελία για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, διαθέτει 128 κανάλια και τεχνική Total Digital Imaging, τα οποία, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομοιογένεια του μαγνητικού πεδίου, επιτρέπουν λεπτομερέστατη και ταχύτατη απεικόνιση όλου του σώματος.

Με νέες εφαρμογές οι οποίες αφορούν τον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη, τις αρθρώσεις, τα όργανα του θώρακα και της κοιλίας, το αγγειακό σύστημα, την ογκολογία και ειδικά προγράμματα παιδιατρικής, ο νέος Μαγνητικός Τομογράφος GE ARCHITECT 3 Tesla διαθέτει την τεχνολογία HyperSense η οποία μειώνει σημαντικά το χρόνο της εξέτασης, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της εικόνας. Για παράδειγμα, δίδει τη δυνατότητα ολοκληρωμένης εξέτασης γόνατος σε 8′ ή επείγουσας μαγνητικής εγκεφάλου, μόνο σε 2′.

Μεταξύ των νέων εφαρμογών περιλαμβάνεται η εφαρμογή Auto-Navigator, η οποία επιτρέπει να λαμβάνονται ακίνητες εικόνες στην κοιλιά, σε παιδιά ή σε ασθενείς, που δυσκολεύονται να κρατήσουν την αναπνοή τους. Η νέα ακολουθία FOCUS DWI βελτιώνει σημαντικά την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη από τα αρχικά στάδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά, είναι εφικτή η εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνικής MAGIC, με την οποία με μία γρήγορη λήψη παράγονται πολλές ακολουθίες μετά το τέλος της εξέτασης. Επιπρόσθετα, ο νέος Μαγνητικός Τομογράφος GE ARCHITECT 3 Tesla, εφαρμόζει, για πρώτη φορά την τεχνολογία Quant IB, η οποία ανιχνεύει, μετρά με ακρίβεια και παρακολουθεί τη μεταβολή του εγκεφάλου στο χρόνο, σε ασθενείς με προβλήματα μνήμης, παρέχοντας τη δυνατότητα έγκαιρης αντιμετώπισης.

Το νέο απόκτημα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προσφέρει μεγάλη άνεση στον εξεταζόμενο, με την ανοικτού τύπου αρχιτεκτονική (70 εκ.), και τη δυνατότητα εκτέλεσης όλων των εξετάσεων, με τα πόδια προς το μαγνήτη. Παράλληλα, είναι εφοδιασμένος με την τεχνολογία SilentWorks, η οποία μπορεί να μειώσει το θόρυβο της εξέτασης στα επίπεδα του περιβάλλοντος. Διαθέτει, δε, δύο τράπεζες εξέτασης για την άνετη τοποθέτηση και προετοιμασία σε ξεχωριστό χώρο, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο όπου ο εξεταζόμενος βρίσκεται στο Μαγνητικό Τομογράφο.

Το νέο σύστημα Μαγνητικής Τομογραφίας, επανδρωμένο με την άκρως εξειδικευμένη ομάδα διαγνωστών γιατρών, με έμπειρους τεχνολόγους, νοσηλευτές και το πρόθυμο προσωπικό υποδοχής, εγγυώνται την άριστη ποιότητα των εξετάσεων Μαγνητικής Τομογραφίας, την ταχεία εξυπηρέτηση και παράδοση των αποτελεσμάτων και το άνετο περιβάλλον, για τους εξεταζόμενους.

Με αφορμή την προμήθεια του νέου Μαγνητικού Τομογράφου GE ARCHITECT 3 Tesla, ο Νικόλαος Μποντόζογλου, MD, PhD, Ακτινολόγος, Διευθυντής Αξονικής & Μαγνητικής Τομογραφίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δήλωσε: «Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στα 25 χρόνια λειτουργίας της Μαγνητικής Τομογραφίας, υπήρξε πρωτοπόρο στην εφαρμογή νέων μεθόδων όπως της μαγνητικής τομογραφίας προστάτη, καρδιάς, της ταχείας μαγνητικής μαστογραφίας, της μαγνητικής εντερογραφίας, της ολόσωμης μαγνητικής τομογραφίας, της ταχείας μαγνητικής τομογραφίας σε οξέα εγκεφαλικά επεισόδια και άλλων εφαρμογών, οι οποίες σήμερα χρησιμοποιούνται σε ευρεία κλίμακα. Είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα και από τα πρώτα παγκοσμίως, το οποίο, πλέον, χρησιμοποιεί τη νέα επαναστατική τεχνολογία πηνίων AIR, που παρέχουν τη μέγιστη λεπτομέρεια στην απεικόνιση και είναι φιλικότατα προς τον εξεταζόμενο έχοντας μορφή μίας ελαφριάς κουβέρτας, με βάρος μικρότερο των  0,3gr/cm2».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*