back to top
15.1 C
Athens
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026

Σ. Λούκος, Δύναμις: Μιλάνε για αυξήσεις και κάνουν μειώσεις στο αυτοκίνητο

Η ΔΥΝΑΜΙΣ στηρίζει και στηρίζεται στους συνεργάτες της, που ανήκουν στον μεγαλύτερο βαθμό στην κατηγορία των πρακτόρων, ενώ συνεργάζεται και με 10 περίπου επιλεγμένα μεσιτικά γραφεία, όπως διευκρινίζει ο διευθυντής Ανάπτυξης της ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΕΓΑ, Σπύρος Λούκος.

Μιλώντας με στοιχεία για τον κλάδο, τονίζει ότι η ΔΥΝΑΜΙΣ σε επίπεδο παραγωγής 2018 κινήθηκε ανοδικά κατά 5%, ενώ οι αποζημιώσεις, παρά τη μεγάλη αύξηση της παραγωγής κατά τη διετία 2017-2018, αυξήθηκαν αναλογικά.

- Advertisement -

Η εταιρεία προσδοκά αύξηση των μεριδίων της στην αγορά μέσα από ένα πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης που υλοποιεί, και πιστεύει ότι θα το πετύχει.

 

- Advertisement -

Στην Ελενα Ερμείδου

 

  • Πώς βλέπετε την πορεία του κλάδου αυτοκινήτου τα τελευταία τρία χρόνια; Πιστεύετε ότι ο κλάδος χρειάζεται αλλαγές, ότι πρέπει να υιοθετήσει νέες μεθόδους πωλήσεων και νέα προϊόντα;

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το τοπίο στον κλάδο αυτοκινήτου έχει αλλάξει. Σε αυτό συνετέλεσαν, ή και συντελούν, ορισμένοι παράγοντες. Αναφέρω, χαρακτηριστικά, τις μειώσεις που σημειωθήκαν στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου και την αυστηρότερη στάση της Πολιτείας απέναντι σε αυτούς που έχουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους, με τα πρόστιμα να είναι αρκετά τσουχτερά. Ο κλάδος, τελικά, δεν αποκόμισε ιδιαίτερο όφελος, αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Ενδεικτικά, θα αναφέρω ότι κάποιες εταιρείες που αποφάσισαν να εισέλθουν στον κλάδο αυτοκίνητου και, παρότι ευαγγελίζονταν αυξήσεις ασφαλίστρων, τελικά, προβαίνουν σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της αγοράς και μπορεί να επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα.

Είμαι υπέρμαχος των αλλαγών –χωρίς αλλαγή θα υπάρξει στασιμότητα και οπισθοδρόμηση. Ο κλάδος πρέπει να εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, για αυτό και εξετάζουμε την όλο και μεγαλύτερη διείσδυση στη διεθνή αγορά της πρωτοποριακής τεχνολογίας της τηλεματικής.

Όσον αφορά στον τομέα των πωλήσεων, υποστηρίζουμε με σθένος τον παραδοσιακό τρόπο πωλήσεων μέσω των συνεργατών μας, που τους θεωρούμε τους θεματοφύλακες του κλάδου μας.

 

 

  • Τι έχει κάνει η ΔΥΝΑΜΙΣ για αυτό; Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις σας το 2018, αλλά και οι αποζημιώσεις;

 

Η ΔΥΝΑΜΙΣ, σταθερά εδώ και 42 χρόνια, σχεδιάζει συνεχώς νέα προϊόντα, τα οποία διαθέτει στην αγορά έχοντας ένα πενταετές πλάνο ανάπτυξης. Στο κομμάτι των πωλήσεων κινούμαστε αυξητικά, κατακτώντας στην αγορά αυτό που μας αναλογεί.

Η παραγωγή το 2018 συνέχισε την αυξητική της τάση κατά 5%, ενώ οι αποζημιώσεις, παρά τη μεγάλη αύξηση της παραγωγής τη διετία 2017-2018, αυξήθηκαν αναλογικά.

Στη ΔΥΝΑΜΙΣ πιστεύουμε πως μια ασφαλιστική εταιρεία κρίνεται κατά την αποζημίωση και για αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση, με τους ασφαλισμένους να μας κατατάσσουν ανάμεσα στις καλύτερες και δικαιότερες εταιρείες της αγοράς στις αποζημιώσεις.

 

Πού στηρίζετε τα μερίδια των πωλήσεών σας π.χ. σε πράκτορες, μεσίτες;

 

απ. Τα τελευταία χρόνια, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από μέρους κάποιων εταιρειών να αντικαταστήσουν τον ανθρώπινο παράγοντα με ψυχρούς μηχανισμούς επικοινωνίας, αγνοώντας ότι τα περισσότερα ασφαλιστικά προϊόντα δεν μπορούν να προωθηθούν χωρίς την προσωπική επαφή και την εξειδίκευση που μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να προσφέρει.

Η ασφάλιση ξεπερνά τα συμβόλαια και τους όρους, είναι ανθρώπινη υπόθεση, και αυτές οι υποθέσεις διαχειρίζονται μόνο από ανθρώπους. Η προσωπική επαφή αποτελεί για εμάς ακρογωνιαίο λίθο του λειτουργήματος της ασφάλισης.

Η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, παραδοσιακά, στηρίζει και στηρίζεται στους συνεργάτες της, που είναι στον μεγαλύτερο βαθμό στην κατηγορία των πρακτόρων, ενώ συνεργάζεται και με 10 περίπου επιλεγμένα μεσιτικά γραφεία.

 

  • Οι ελληνικές ασφαλιστικές πώς μπορούν να ανταγωνιστούν τις ξένες μεγάλες στο Αυτοκίνητο;

 

Οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να ανταγωνιστούν τις ξένες εταιρείες όντας πιο ευέλικτες και με βαθιά γνώση των αναγκών και των απαιτήσεων του ελληνικού κοινού.

Άλλωστε, βλέπουμε πως η πλειοψηφία των ελληνικών εταιρειών σήμερα αφενός μεν επενδύει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφετέρου δε προσαρμόζεται όσο ταχύτερα μπορεί στις διαδικασίες, σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η Εποπτική Αρχή και επιβάλλει η εναρμόνιση με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται ένα πιο δίκαιο καθεστώς ευγενούς ανταγωνισμού, που εξασφαλίζει οφέλη για τους καταναλωτές και για τον θεσμό γενικότερα.

 

  • Προσδοκάτε νέα μερίδια για το 2019; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

 

Όπως ανέφερα, η εταιρεία μας ακολουθεί ένα πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης, αποκτώντας συνεχώς νέο μερίδιο της αγοράς, και φυσικά για το 2019 όχι απλά προσδοκούμε, αλλά νιώθουμε τη βεβαιότητα ότι θα πετύχουμε την αύξηση που έχουμε καθορίσει στους στόχους μας, με μεθοδευμένα και σίγουρα βήματα.

Πιστεύουμε πως μέσα από τη δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης στον Έλληνα καταναλωτή θα αυξήσουμε την παραγωγή μας στους λοιπούς κλάδους, και ιδιαίτερα στον κλάδο της περιουσίας. Έχουμε επενδύσει στη δημιουργία εξαιρετικών ασφαλιστικών προγραμμάτων πυρός, όπως είναι τα Dynamis Home, των οποίων την απήχηση στην αγορά θεωρούμε δεδομένη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρχεται το 4th Greek Corporate Governance Summit

To #gcgs26, που διοργανώνει η ethosEVENTS με την υποστήριξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα διεξαχθεί 26/2 στο Divani Caravel

Κίνδυνος νέων αυθαίρετων αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας – Η Μ. Αποστολάκη καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει

Οι ασφαλισμένοι παραμένουν εκτεθειμένοι, τονίζει, καθώς ο νέος Ετήσιος Δείκτης Αναπροσαρμογής δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν το τέλος του 2026

Το «σήμα κινδύνου» της Insurance Europe για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο

Η γραφειοκρατία επηρεάζει την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και, τελικά, τους καταναλωτές

Η ΠΕΚΑΠ συναντά την ΤτΕ στις 22 Ιανουαρίου

Επισημαίνεται η ανάγκη να συνοδευτεί η συγκεκριμένη θεσμική κίνηση από ουσιαστική προστασία των ασφαλισμένων, όπως προβλέπει η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το 2026 και οι νέες προκλήσεις: Η ασφάλιση πιστώσεων ως εγγύηση επιχειρηματικής σταθερότητας

O Γ. Σταματόπουλος, Atradius, αναλύει τη διεθνή συγκυρία και αναδεικνύει ότι η ασφάλιση πιστώσεων αποτελεί πλέον σημαντικό εργαλείο επιβίωσης

Η Generali Hellas έκανε την πρώτη κίνηση, το έχετε μάθει;

Ξεκίνησαν να δίνουν τις πρώτες τους απαντήσεις οι ασφαλιστικές απέναντι στα ιδιωτικά νοσοκομεία και στον έλεγχο κόστους υπηρεσιών υγείας

Έκτακτο επεισόδιο στο «Και Αν Συμβεί…;» με την Πρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ Π. Καλαποθαράκου

Ένα επεισόδιο ενημέρωσης, προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου για καταναλωτές, ασφαλισμένους και επαγγελματίες του κλάδου

Στηρίζοντας την κοινωνία με συνέπεια, αξιοπιστία και υπευθυνότητα

Ο Στ. Γκόργκας περιγράφει την αταλάντευτη προσπάθεια της Syndea να υποστηρίζει την κοινωνία όχι μόνο μέσω προϊόντων, αλλά και με την καθημερινή της λειτουργία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Απόψε η βραδιά των κορυφαίων

Την Παρασκευή 6/2, η 23η Τελετή Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ – #hraw25 θα αναδείξει τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία

Κερδοφορία και νέα στρατηγική τετραετίας στο 1ο Townhall της Τειρεσίας για το 2026

Στόχος της διοίκησης είναι η μετεξέλιξη της Τειρεσίας σε ένα σύγχρονο Γραφείο Πίστης, αντίστοιχο με τα πρότυπα μεγάλων διεθνών οργανισμών

Ενισχύεται το δυναμικό της Euroins – Επιθεωρητής Πωλήσεων Β. Ελλάδας ο Γ. Κυριακίδης

«Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας με έμπειρα στελέχη αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια Α. Μουρατίδου

Pricefox.gr: Οδηγός για το myPROPERTY και την έκπτωση ΕΝΦΙΑ

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές από την online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών

Η Ατλαντική Ένωση επενδύει στην ευέλικτη Ασφάλιση Κατοικίας – Προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε στάδιο ζωής

Κοινός παρονομαστής αποτελεί η παροχή ολοκληρωμένων καλύψεων με χαμηλό κόστος, σε συνδυασμό με πρόσθετα προνόμια