Στη Generali χαρτοφυλάκια της ERGO σε Ουγγαρία και Σλοβακία

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η ERGO, ο βραχίονας πρωτασφαλίσεων του γερμανικού αντασφαλιστικού κολοσσού Munich Re, ανακοίνωσε την πώληση των χαρτοφυλακίων ζωής, γενικών ασφαλίσεων και των σύνθετων (composite) χαρτοφυλακίων σε Ουγγαρία και Σλοβακία στην ιταλική Generali, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των διεθνών δραστηριοτήτων της.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Generali Group θα αποκτήσει τα χαρτοφυλάκια των τριών μονάδων σε Ουγγαρία και Σλοβακία από την ERGO International AG, υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και υπηρεσίες ανταγωνισμού. Οι υπό πώληση μονάδες της ERGO παρήγαγαν ασφάλιστρα ύψους 20,6 εκατ. ευρώ το 2017.

Η ERGO υπογραμμίζει ότι η αλλαγή της ιδιοκτησίας δεν θα επηρεάσει καθόλου τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει προς τους υφιστάμενους πελάτες στις δυο αυτές χώρες. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η ERGO πούλησε και την μονάδα γενικών ασφαλίσεων στη Ρωσία στην ρωσική ασφαλιστική RESO-Garantia.

“Εφαρμόζουμε τη στραγητική μας για βελτιστοποίηση των διεθνών μας δραστηριοτήτων στη βάση καθορισμένων ελάχιστων απαιτήσεων», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ERGO International Alexander Ankel.  Ο επικεφαλής της Generali για την Αυστρία, τη Ρωσία και της χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης Luciano Cirina τόνισε από την πλευρά του ότι «Η εξαγορά των χαρτοφυλακίων (της ERGO) σε Ουγγαρία και Σλοβακία είναι ένα ακόμα βήμα για την επιτυχημένη αναπτυξιακή μας πορεία, πλήρως ευθυγραμμισμένο με την στρατηγική του Ομίλου για ενίσχυση της θέσης του στην Ευρώπη και ιδίως στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης…Η συμφωνία θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για σταυροειδείς πωλήσεις στην υφιστάμενη πελατειακή μας βάση, καθώς και να προσεγγίσουμε νέους πελάτες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε πελάτης της ERGO θα επωφεληθεί από την ευρεία τεχνογνωσία μας και την μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*