Μ. Αντωνάκη: Οι προκλήσεις και ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς σήμερα

Η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη σε δήλωση της στο περιοδικό Insurance & Reinsurance Outlook 2019 καλεί την Πολιτεία να αναγνωρίζει το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης και να στηρίξει το ρόλο της. 

“Διανύουμε μια εποχή όπου, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως η θέση της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία, το Brexit, το δημογραφικό πρόβλημα, το επενδυτικό περιβάλλον, γεγονότα όπως η τρομοκρατία και οι φυσικές καταστροφές, αλλά και σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία του καταναλωτή, όπως ο κανονισμός GDPR.

Παράλληλα, καθοριστική είναι η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας με το Internet of Things, τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη, τη χρήση κινητών εφαρμογών και τα big data, που ανοίγουν νέους δρόμους ενώ, ταυτόχρονα, μεγιστοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών.

Σε αυτό το περιβάλλον, ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς ως παράγοντας σταθερότητας είναι καθοριστικός για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ο κλάδος καλείται να αναδείξει και να διευρύνει τον ρόλο του στους στρατηγικούς τομείς της σύνταξης, της υγείας και των φυσικών καταστροφών, να συμμετάσχει στον κοινωνικό διάλογο και να συνεργαστεί με την Πολιτεία και τους θεσμικούς φορείς.

Η ασφαλιστική αγορά έχει τεχνογνωσία, εμπειρία, αυστηρή εποπτεία, προσαρμόζεται στις διεθνείς και τοπικές εξελίξεις και ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες και νέες ανάγκες των πελατών της.

Η Πολιτεία πρέπει, επιτέλους, να αναγνωρίσει τον ρόλο και τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης και να στηρίξει την ανάπτυξή της.

Σίγουρα, η χρονιά που έρχεται θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφαλιστική αγορά.”.

Επιμέλεια: Ελενα Ερμείδου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*