Νέος CEO για τη MetLIfe Inc

της Ελενας Ερμείδου

Michel Khalaf, είναι το όνομα του νέου CEO της MetLife Inc που διαδέχεται τον Steven Kandarian και αναλαμβάνει καθήκοντα από τη 1η Μαίου 2019.

O Michel Khalaf εργάζεται στην MetLife από το 2010 όταν η εταιρεία εξαγόρασε την American Life Insurance Company (Alico) από την American International Group, (AIG) το 2010. O Μ. Khalaf μέχρι τότε εργάζονταν για την Alico για πάνω από δύο δεκαετίες αναλαμβάνοντας διαφόρους ρόλους και θέσεις.

Σύμφωνα με δήλωση του Michel Khalaf τρία στοιχεία θα βελτιώσουν την οικονομική ισχύ της εταιρείας: Η αύξηση των εσόδων, η σωστή κατανομή του χαρτοφυλακίου και η ενίσχυση της πειθαρχίας .

Σημειώνεται πως ο διορισμός του Michel Khalaf είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός στις μεγάλες ασφαλιστικές ζωής των ΗΠΑ μετά τον διορισμό του Charles ως CEO της ανταγωνίστριας  Prudential Financial Inc τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Steve Kandarian ανέλαβε καθήκοντα CEO στην MetLIfe το 2011 αφού εργάζονταν ως επικεφαλής επενδύσεων και έχοντας διαχειριστεί δισεκατομμύρια δολάρια. Πριν μπει στην MetLife το 2005 ήταν διευθυντής του Συνταξιοδοτικού Ταμείο Pension Benefit Guaranty Corp. και στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Orion Partners LP.

Υπό την ηγεσία του Steve Kandarian, η MetLife πίεσε για την άρση της από την λίστα SIFI υπό το μότο “too big to fail”. Οι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στην λίστα αυτή υποχρεούνται να διακρατούν υψηλότερα κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενους κινδύνους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*