Στην Athora η Generali Belgium

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η Athora Holding, (αντ)ασφαλιστικός όμιλος με έδρα τις Βερμούδες, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Generali Belgium έναντι 540 εκατ. ευρώ. Η Generali Belgium θα μετονομαστεί σε Athora Belgium πριν τον Ιούνιο του 2019 και αποτελεί το τρίτο απόκτημα της Athora στην Ευρώπη, μετά την γερμανική Delta Lloyd Deutschland και την θυγατρική της ολλανδικής Aegon στην Ιρλανδία, Aegon Ireland.

Όπως δήλωσε ο Michele Bareggi,  εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Athora , «Η ολοκλήρωση του deal αυτού αποτελεί ακόμα ένα ορόσημο στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια κορυφαία (αντ)ασφαλιστική εταιρεία στην Ευρώπη…Η αγορά του Βελγίου προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη του κλάδου παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και προσβλέπουμε στην αξιοποίηση της ανεκτίμητης εμπειρίας της Generali Belgium, που «μετρά» 117 χρόνια ζωής.  «Πέραν της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Generali Belgium, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σημαντικά κεφάλαια στην Μπενελούξ τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Eric Viet, επικεφαλής της Athora για την περιοχή. 

Ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος της Generali Belgium Dorsan van Hecke δήλωσε από την πλευρά του ότι «με την έλευση της Athora, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της εταιρείας στο Βέλγιο.  Έχουμε μεγάλες αναπτυξιακές φιλοδοξίες και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις σχέσεις μας με τους μεσίτες ώστε να διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία για να προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας». 

Υπενθυμίζεται ότι η Athora ιδρύθηκε το 2014 με βασικό σκοπό την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά. Διαχειρίζεται ενεργητικό 15 δις. ευρώ για λογαριασμό 800.000 κατόχων συμβολαίων στην Ευρώπη και απασχολεί 800 άτομα στο Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τις Βερμούδες όπου εδρεύει. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*