back to top
23.7 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Ενισχύει το προφίλ της στην Ινδία η Generali

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ενδυναμώνει το «αποτύπωμά» της στην ασφαλιστική αγορά της Ινδίας ο ιταλικός όμιλος Generali, καθώς ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της συμφωνίας για αύξηση του μεριδίου της στην ασφαλιστική κοινοπραξία που διατηρεί με την Future Group στο 49% από 25,5% προηγουμένως.

- Advertisement -

Μέσω της συναλλαγής αυτής, η Generali επενδύει ποσό της τάξης των 120 εκατ. ευρώ στις joint ventures που διαθέτει στην Ινδία, δηλαδή την Future Generali India Life Insurance Co. Ltd, την Future Generali India Insurance Co. Ltd που δραστηριοποιείται στον κλάδο περιουσίας-ατυχημάτων και την νεοϊδρυθείσα κοινοπραξία  FG&G Distribution Private Ltd που έχει αναλάβει τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων των δυο άλλων εταιρειών. 

«Η νέα στρατηγική της Generali εστιάζει στις ασφαλιστικές αγορές με υψηλή αναπτυξιακή δυναμική. Η Ινδία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για την επέκτασή μας στην Ασία», σχολίασε ο  Jaime Anchustegui Melgarejo, επικεφαλής της Generali International. “Η ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Future Group αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του ομίλου Generali να επενδύσει περαιτέρω στην ανάπτυξη των συστημάτων πελατών των συνεργατών της, με στόχο την διεύρυνση της πελατειακής βάσης», πρόσθεσε.

- Advertisement -

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Future Group Kishore Biyani από την πλευρά του δήλωσε ενθουσιασμένος με την προοπτική στενότερης συνεργασίας με την Generali και πεπεισμένος ότι, αξιοποιώντας τη διεθνή τεχνογνωσία του ιταλικού κολοσσού, η Future Group μπορεί να δημιουργήσει μοναδικές και διαφοροποιημένες πλατφόρμες στην Ινδία. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Τι λέει η Generali για τις νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Κρίσιμος, τονίζει η εταιρεία, είναι ο ρόλος των συνεργατών της που βρίσκονται κοντά στον ασφαλισμένο

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)

H ERGO Group πιστεύει στη δύναμη της ΑΙ και το κάνει πράξη

Από την 1η Οκτωβρίου 2026, ο Guy Goldstein αναλαμβάνει τον νεοσύστατο ρόλο του Chief Artificial Intelligence Officer

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Έρευνα EY: Οι CFOs καλούνται να υιοθετήσουν το AI

Οι CFOs βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της δημιουργίας αξίας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)

Η ασφάλιση πριν από τη ζημιά

Η φύση των κινδύνων αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο ρόλος της ασφάλισης.

H ERGO Group πιστεύει στη δύναμη της ΑΙ και το κάνει πράξη

Από την 1η Οκτωβρίου 2026, ο Guy Goldstein αναλαμβάνει τον νεοσύστατο ρόλο του Chief Artificial Intelligence Officer

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης