Τα Lloyds και 6 συνδικάτα υπογράφουν νέα συνεργασία

 της Ελενας Ερμείδου

Τα Lloyds μαζί με έξι συνδικάτα υπέγραψαν συνεργασία για την έναρξη της χρήσης της πλατφόρμας Parsyl Internet of Things (IoT) . Πρόκειται για μία πλατφόρμα  startup η οποία παρέχει δεδομένα για την καλύτερη χρήση του επιχειρηματικού κινδύνου που προέρχεται από τις εναλλαγές των θερμοκρασιών.

Τα συνδικάτα που συμμετέχουν σε αυτήν την συμφωνία είναι οι: AXA, QBE, CNA Hardy, Ascot, Antares και Beazley.

Η πρωτοβουλία των Lloyds προσφέρει γνώση για την κάλυψη των κινδύνων σε προϊόντα / μεταφερόμενα φορτία (φάρμακα, προϊόντα τεχνολογίας, τροφές,) που ενέχουν κινδύνους από τις εναλλαγές τις θερμοκρασίας. Μέσω ειδικών αισθητήρων, η πλατφόρμα εξιχνιάζει τους κινδύνους, μειώνοντας την έκθεση των προϊόντων στον κίνδυνο και συνεπώς και τις πιθανές αξιώσεις.

Η αγορά θαλασσίου φορτίου ύψους 16 δισεκ. δολάρια παραμένει μη κερδοφόρος επί σειρά ετών, με των δείκτη ζημιών και δαπανών να αυξάνεται. Οι συνθήκες αυτές οδηγούν σε αλλαγές, απαιτώντας μεταξύ άλλων διαφοροποίηση και καλύτερη γνώση της διαδικασίας underwriting process.

Οι νέες αυτές πηγές που θα προκύψουν από την διαχείριση των δεδομένων θα επιτρέψουν στους ασφαλιστές την αναμόρφωση των λειτουργιών τους και την καλύτερη κατανόηση του ρίσκου.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*