back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο 30 Μαΐου 2026

Αυξημένη έμφαση στις direct πωλήσεις στην Ευρώπη δίνει η Allianz

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η νέα ψηφιακή μονάδα (direct πωλήσεις) που «στήνει» η Allianz στην Ευρώπη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα δίκτυα διανομής που βασίζονται στους μεσίτες, εάν εκσυγχρονίσουν τις διαδικασίες τους. Αυτό δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Oliver Baete κατά το Capital Markets Day του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου στο Μόναχο.

- Advertisement -

Η Allianz συστήνει μια νέα ευρωπαϊκή μονάδα που θα λειτουργεί μόνο online, δια της συγχώνευσης των υφιστάμενων direct «καναλιών» διανομής ασφαλιστικών προϊόντων AllSecur DE στη Γερμανία, AllSecur NL στην Ολλανδία, Genialloyd στην Ιταλία και Fenix Directo στην Ισπανία.

«Θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε χωρίς προϋφιστάμενα (legacy συστήματα και να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική οργανωτική δομή αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες που δείχνουν στις υφιστάμενες μονάδες μας τι μπορούν να επιτύχουν μέσω του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Baete.

- Advertisement -

Η νέα μονάδα αναμένεται να εμφανίσει αύξηση των καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από 1 δις. ευρώ το 2017 σε 3-5 δις. ευρώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ανάπτυξη που μπορεί να προκύψει όχι μόνο οργανικά, αλλά και μέσω εξαγορών, όπως σχολίασε ο υπεύθυνος επιχειρησιακού μετασχηματισμού της Allianz Ivan de la Sota.

Η νέα μονάδα αναμένεται να μπορεί να διεκπεραιώνει το 90% των αιτήσεων αποζημίωσης εντός 24 ωρών και να απορρίπτει λιγότερο από το 1% των αιτήσεων. Ο δείκτης εξόδων της εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 12%.

«Βλέπουμε μια ευκαιρία στην αγορά μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των ψηφιακών καναλιών διανομής, καθώς κανείς το έχει πράξει μέχρι τώρα. Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι. Βέβαια, στον ψηφιακό κόσμο πρέπει να έχεις πολύ ανταγωνιστικά τιμολόγια, κάτι που συμαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργείς με πολύ ανταγωνιστικό δείκτη δαπανών, πρόσθεσε ο κ. De la Sota.

Η Allianz επιδιώκει να «μοχλεύσει» την τεχνογνωσία των ειδικών της σε κάθε χώρα  και να αξιοποιήσει τις πλέον σύγχρονες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων ώστε να προσφέρει τα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα στην αγορά direct πωλήσεων. Οι τιμές θα υπολογίζονται διαφορετικά σε κάθε χώρα και τα «online” προϊόντα θα διαφέρουν από αυτά που διανέμονται μέσω των “offline” μονάδων.

Ο κ. Baete πάντως υπογράμμισε ότι δεν προβλέπεται  «κανιβαλισμός» μεταξύ των δικτύων μεσιτών και της online μονάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ταξίδι επιβράβευσης στη Μαδρίτη για τους κορυφαίους Συνεργάτες της Allianz

Μια μοναδική εμπειρία γεμάτη πολιτισμό, πολυτέλεια και αναγνώριση της αριστείας

Allianz Global Insurance Report 2026: Το μέλλον της ασφάλισης σε έναν κατακερματισμένο κόσμο

Ισχυρή ανάπτυξη +5,6% στην Ελλάδα, χάρη στη θεαματική άνοδο των γενικών ασφαλίσεων

Allianz Greece: Εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του Allianz Volunteer Day

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού αλλά και στην έμπρακτη στήριξη των νοσοκομείων

Ισχυρό ξεκίνημα το 2026 η Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας – Βίντεο

«Σε καλό δρόμο» προκειμένου να επαληθεύσει την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 17,4 δισ. ευρώ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Στην Κύπρο το 17ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe το 2027

Ο ΣΑΕΚ, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αυτές τις μέρες συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Insurance Europe στις Βρυξέλλες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ