back to top
28.8 C
Athens
Πέμπτη 6 Αυγούστου 2026

40 Χρόνια Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Σαράντα χρόνια λειτουργίας κλείνει φέτος η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, σφραγίζοντας ένα επιτυχημένο κύκλο εργασιών για όλα αυτά τα χρόνια,  αλλά και ανοίγοντας και έναν νέο.  Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και την κοινωνία, υλοποίησε σημαντικές αλλαγές στα προγράμματά της,  αλλά και στο τομέα της τεχνολογίας με στόχο να διευκολύνει τους συνεργάτες της και να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες της δίνοντας σύγχρονες και αξιόπιστες λύσεις.

Η ιστορία της μέσα στο χρόνο

- Advertisement -

Η Συνεταιριστική, ιδρύθηκε το 1979 από τους αγρότες, όταν οι παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρίες δεν μπορούσαν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους.

Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής, ήταν ο  ιδρυτής της, φτιάχνοντας μία εταιρία πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.

- Advertisement -

Το 1994 η Συνεταιριστική έγινε η εταιρία όλων των μορφών συνεταιρισμού – κοινωνικής οικονομίας. Παράλληλα, εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο, κορυφαίες συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική μετρά σήμερα 40 χρόνια ιστορίας, με το 50,55% του μετοχικού κεφαλαίου της να ανήκει σε ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες και το υπόλοιπο 49,45% σε  ευρωπαϊκές συνεταιριστικές, όπως η Unipol (Ιταλία), Macif (Γαλλία) και P&V (Βέλγιο).

Κυρίαρχο κριτήριο αποτελεί και η κεφαλαιακή της επάρκεια, η οποία αποδεικνύεται από τον υψηλότατο δείκτη φερεγγυότητας.

Πολύ πρόσφατα, στις αρχές του μήνα, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιο της 3 νέα, εμπλουτισμένα και πολύ ανταγωνιστικά προγράμματα ασφαλίσεων Υγείας. Διαθέτοντας τα τρία αυτά προγράμματα στοχεύει να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών και να δώσει την ευκαιρία σε όσο γίνεται περισσότερους συνανθρώπους μας να ασφαλίσουν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της ζωής τους.

Τρία νέα προγράμματα σε τομείς αιχμής

Τα τρία αυτά προγράμματα είναι τα ετησίως ανανεούμενα  Synet – Basic και Synet – Plus και το ισόβιο πρόγραμμα Νέα Super Νοσοκομειακή Περίθαλψη.

Παράλληλα η Συνεταιριστική διαθέτει προγράμματα περιουσίας, συνταξιοδοτικά – αποταμιευτικά, προγράμματα για την προστασία της επιχείρησης. Η διανομή των ασφαλιστικών της προϊόντων γίνεται και μέσω δικτύου Bancassurance.

Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο Δημήτρης Ζορμπάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική, η έννοια του επιχειρηματικού μοντέλου που λαμβάνει υπόψη του την κοινωνία και επιστρέφει αξία σε αυτήν, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της είναι ο δρόμος που χάραξε και ακολουθεί εδώ και 40 χρόνια.

 Ελ. Ερμ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ρουμανία: Anytime και BRD απλοποιούν την online ασφάλιση αυτοκινήτου

Ενσωματώνοντας την υποχρεωτική ασφάλιση Anytime MTPL στην εφαρμογή για κινητά YOU BRD

Τρ. Λυσιμάχου στο IW: To Bancassurance προχωρά ακάθεκτα και οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην ανάπτυξή του

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Νέες φήμες για συνεργασία ασφαλιστικής με την Credia

Για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας – Ρευστό παραμένει το ευρύτερο τοπίο

Εθνική Ασφαλιστική: Πώς θα κάνει την υπέρβαση στο bancassurance

Σκοπεύει να ξεπεράσει τις περσινές επιδόσεις των 48 εκατομμυρίων καθαρής κερδοφορίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

Διευκρινίσεις ΕΛΣΤΑΤ για ΕΔΑ: Το τεχνικό πρόβλημα δεν επηρέασε τις μεταβολές του 2024

Τι αναφέρει σε επιστολή-απάντησή του o Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Αθανάσιος Κατσής

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

HDI Global: Οι 4 βασικοί παράγοντες ανθεκτικότητας των ευρωπαϊκών data centers

Στο πλαίσιο της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και κλιματικών κινδύνων

Διευκρινίσεις ΕΛΣΤΑΤ για ΕΔΑ: Το τεχνικό πρόβλημα δεν επηρέασε τις μεταβολές του 2024

Τι αναφέρει σε επιστολή-απάντησή του o Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Αθανάσιος Κατσής

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… Your Insurance Tribe Podcast», για το κόστος αποκατάστασης ακινήτων και την ασφαλιστική προστασία

Με καλεσμένους τον Π. Τόμπρα, Top Mentor Consultants / Properties, και την Κ. Σολομακάκη, Atlas Insurance Agents