back to top
25.3 C
Athens
Δευτέρα 27 Απριλίου 2026

Μπορεί να είναι μία ασφάλιση βιώσιμη; Δείτε τον τρόπο

της Ελενας Ερμείδου

Η αλήθεια είναι ότι οι ασφαλιστές και οι ασφαλιστικές έχουν μάθει να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα, όμως τα πάντα αλλάζουν και ναι μεν, δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά μπορούμε να παρατηρούμε τις τάσεις, διεμήνυσε από το Costa Navarino o Διευθυντής του Κλάδου Ασφαλειών για την Ελλάδα στην PwC κος Νίκος Χοστελίδης.

- Advertisement -

Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, οι αλλαγές των πόλεων, των δημογραφικών θα δημιουργήσουν νέες αλληλεπιδράσεις, θα προκύψουν νέοι κίνδυνοι πάνω στους οποίους ο κλάδος θα πρέπει να προσαρμοστεί. Η μετακύλιση των δυνάμεων θα είναι σημαντική στην πορεία της οικονομίας και στην τεχνολογία, η οποία τεχνολογία θα ανατροφοδοτεί και θα ανατροφοδοτείται.

Ασφαλιστικές και ασφαλιστές, δίκτυα, μεσίτες  καλούνται να κατανοήσουν τις αλλαγές, να προσαρμοστούν στις προσκλήσεις ώστε να αποκτήσουν πιο εύκολα πρόσβαση στους νέους πόρους η αξιοποιήση των οποίων φέρνει την βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

- Advertisement -

Η χαμηλή δίεισδυση των ασφαλειών αφήνει πολλά περιθώρια, ωστόσο όπως παρατήρησε ο Rohit Talwar, CEO, Fast Future Research “δεν αντιμετωπίζουμε σωστά τους πελάτες μας”….”ξοδεύουμε για τεχνογνωσία δεν δαπανούμε για τους ανθρώπους”.

Στις ασφάλειες, προσέθεσε, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω δεδομένα ο κλάδος πρέπει να βρει τους “τομείς που εφάπτονται”, να αναζητήσει τις ευκαιρίες. Τόνισε μεταξύ άλλων “να ζούμε με ταχύτητα αλλά να κάνουμε και στάσεις….να καταλάβουμε πως αλλάζει η ζωή των πελατών μας … και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους”.

Δεν παρέλειψε τέλος να ενημερώσει για τους ψηφιακούς παίκτες που έρχονται στην αγορά και που είναι οι : Apple, Amazon, Google, Facebook, Microsoft υπογραμμίζοντας ότι όλες οι δραστηριότητες βασίζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Tι επιφυλάσσει η τράπεζα του μέλλοντος

Η ετοιμότητα των τραπεζών να αντιμετωπίσουν το ωστικό κύμα του δημογραφικού ζητήματος συζητήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αλλαγή ηγεσίας εν μέσω ανάπτυξης για την KPMG International

Ο Gary Wingrove αναλαμβάνει καθήκοντα Global Chairman και CEO τον Οκτώβριο – Η παρακαταθήκη του απερχόμενου Bill Thomas

Αλλαγή ηγεσίας στην American International Group – Νέος CEO ο Eric Andersen

Η κίνηση εντάσσεται σε πολυετές πλάνο διαδοχής και πραγματοποιείται σε μια περίοδο με ενισχυμένες επιδόσεις και βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη για την εταιρεία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πιστοποίηση ISO 27001 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών της Interlife

Ι. Βοτσαρίδης: «Στρατηγική επιλογή να επενδύουμε συστηματικά στην ασφάλεια, ενισχύοντας την αξιοπιστία της εταιρείας απέναντι σε πελάτες, συνεργάτες και αγορά»

Υδρόγειος: Τι έγραψε το 2025, όλα τα νέα στις 28 Απριλίου

Με πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές, η ασφαλιστική σημείωσε το 2025 συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,5%

Διπλή διάκριση για την Εθνική Ασφαλιστική στα Greek Risk Management Awards 2026

Η Ομάδας Διαχείρισης Κινδύνων διαδραματίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στη στήριξη της επιχειρηματικής στρατηγικής και της συνολικής λειτουργίας της εταιρείας

Οι ιδέες γίνονται πράξη στο MDRT Power Workshop

Η εκδήλωση έφερε στην κοινότητα ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να εξελιχθεί

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου: Έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και ενημέρωση

Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ παραμένουν οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου

Tι επιφυλάσσει η τράπεζα του μέλλοντος

Η ετοιμότητα των τραπεζών να αντιμετωπίσουν το ωστικό κύμα του δημογραφικού ζητήματος συζητήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Πιστοποίηση ISO 27001 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών της Interlife

Ι. Βοτσαρίδης: «Στρατηγική επιλογή να επενδύουμε συστηματικά στην ασφάλεια, ενισχύοντας την αξιοπιστία της εταιρείας απέναντι σε πελάτες, συνεργάτες και αγορά»

Ο Γιώργος Βαλαής στο IWtalks: «Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι δίκτυο προστασίας για τους πολίτες»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων, ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού μιλά για τον καθοριστικό του ρόλο στην ελληνική κοινωνία και ασφαλιστική αγορά

Υδρόγειος: Τι έγραψε το 2025, όλα τα νέα στις 28 Απριλίου

Με πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές, η ασφαλιστική σημείωσε το 2025 συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,5%