20 χρόνια ανακυκλώνεται η ίδια τοξική συνταγή

Ξοδεύουμε πολλά στην καταστολή, τίποτα στην πρόληψη. Πεντέλη, Ηλεία, Πάρνηθα, Νέος Βουτζάς, Καλιτεχνούπολη και το χειρότερο ήλθε στο Μάτι. Επενδύουμε το χρόνο μας να βλέπουμε τηλέσόου με διαξιφισμούς των αρμοδίων φορέων για το ποιος θα έπρεπε να είχε αναλάβει τι, πείθουμε τους εαυτούς μας για το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι εισαγγελικές έρευνες που διατάσσουν οι αρμόδιοι με περίσσια ευθύνη και πατριωτισμό (που δεν προκύπτουν ποτέ), μας περισσεύει η συγκίνηση για τις δράσεις αλληλεγγύης. Χαιρόμαστε ‘τσιμπώντας’ ψίχουλα για να ξεχάσουμε, προσπαθώντας οι κυβερνήσεις να διαχειριστούν επικοινωνιακά τα λάθη τους. Ποντάρουν, εκεί, για αυτό μοιράζουν διορισμούς και ευρωβοηθήματα για την ανέγερση της περιοχής στο Μάτι.

Και πριν τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και μετά, για όσα ακολούθησαν δεν έκαναν τίποτα. Η αποτυχία της ελληνικής πολιτείας συνομολογείται από τα λεγόμενα όλων:. Τα λεφτά που δόθηκαν το 2007 φαγώθηκαν. Πρωθυπουργοί, υπουργοί, περιφερειάρχες, καρικατούρες δημάρχων στην περιοχή Ανατολικής Αττικής, πολεοδομία, ΔΕΚΟ και πάει λέγοντας έχουν το βάρος της ευθύνης, αφού προστατεύουν με αδειοδοτήσεις εγκληματικές πράξεις .

Ηταν θέμα χρόνου να συμβεί στο Μάτι, με ακραία ή όχι καιρικά φαινόμενα. Θα μπορούσε να αποτραπεί; ναι μεγάλο μέρος. Αν υπήρχε έργο πρόληψης, αν υπήρχαν τεχνολογικά μέσα, και αν είχε υπάρξει συντονισμός. Θα κυριαρχήσει πάλι η γοητεία της πλάνης και η διαστροφή της αλήθειας;.

Η σημασία της συνεργασίας του κράτους με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές είναι ζωτικής σημασίας. Ακούστηκε μήπως τίποτα τέτοιο από τους αρμόδιους κυρίους που βγήκαν να κάνουν δηλώσεις για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους; Οι ευθύνες αποδόθηκαν στα καιρικά φαινόμενα και σε εμπρηστές. Αν υπήρχε σχέδιο πρόληψης, έναντι φυσικών φαινομένων και δολιοφθοράς θα είχε υπάρξει αυτή καταστροφή στην Αν. Αττική; Τα ΣΔΙΤ θα κατέβαλλαν και τις αποζημιώσεις άμεσα και το φορτίο δεν θα περνούσε στο κράτος και εμμέσως σε όλους τους πολίτες.

Οσο το μπαλάκι πηγαίνει από τον έναν στον άλλο και το επόμενο χτύπημα δεν θα αποτραπεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*