back to top
32.5 C
Athens
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026

20 χρόνια ανακυκλώνεται η ίδια τοξική συνταγή

Ξοδεύουμε πολλά στην καταστολή, τίποτα στην πρόληψη. Πεντέλη, Ηλεία, Πάρνηθα, Νέος Βουτζάς, Καλιτεχνούπολη και το χειρότερο ήλθε στο Μάτι. Επενδύουμε το χρόνο μας να βλέπουμε τηλέσόου με διαξιφισμούς των αρμοδίων φορέων για το ποιος θα έπρεπε να είχε αναλάβει τι, πείθουμε τους εαυτούς μας για το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι εισαγγελικές έρευνες που διατάσσουν οι αρμόδιοι με περίσσια ευθύνη και πατριωτισμό (που δεν προκύπτουν ποτέ), μας περισσεύει η συγκίνηση για τις δράσεις αλληλεγγύης. Χαιρόμαστε ‘τσιμπώντας’ ψίχουλα για να ξεχάσουμε, προσπαθώντας οι κυβερνήσεις να διαχειριστούν επικοινωνιακά τα λάθη τους. Ποντάρουν, εκεί, για αυτό μοιράζουν διορισμούς και ευρωβοηθήματα για την ανέγερση της περιοχής στο Μάτι.

Και πριν τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και μετά, για όσα ακολούθησαν δεν έκαναν τίποτα. Η αποτυχία της ελληνικής πολιτείας συνομολογείται από τα λεγόμενα όλων:. Τα λεφτά που δόθηκαν το 2007 φαγώθηκαν. Πρωθυπουργοί, υπουργοί, περιφερειάρχες, καρικατούρες δημάρχων στην περιοχή Ανατολικής Αττικής, πολεοδομία, ΔΕΚΟ και πάει λέγοντας έχουν το βάρος της ευθύνης, αφού προστατεύουν με αδειοδοτήσεις εγκληματικές πράξεις .

- Advertisement -

Ηταν θέμα χρόνου να συμβεί στο Μάτι, με ακραία ή όχι καιρικά φαινόμενα. Θα μπορούσε να αποτραπεί; ναι μεγάλο μέρος. Αν υπήρχε έργο πρόληψης, αν υπήρχαν τεχνολογικά μέσα, και αν είχε υπάρξει συντονισμός. Θα κυριαρχήσει πάλι η γοητεία της πλάνης και η διαστροφή της αλήθειας;.

Η σημασία της συνεργασίας του κράτους με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές είναι ζωτικής σημασίας. Ακούστηκε μήπως τίποτα τέτοιο από τους αρμόδιους κυρίους που βγήκαν να κάνουν δηλώσεις για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους; Οι ευθύνες αποδόθηκαν στα καιρικά φαινόμενα και σε εμπρηστές. Αν υπήρχε σχέδιο πρόληψης, έναντι φυσικών φαινομένων και δολιοφθοράς θα είχε υπάρξει αυτή καταστροφή στην Αν. Αττική; Τα ΣΔΙΤ θα κατέβαλλαν και τις αποζημιώσεις άμεσα και το φορτίο δεν θα περνούσε στο κράτος και εμμέσως σε όλους τους πολίτες.

- Advertisement -

Οσο το μπαλάκι πηγαίνει από τον έναν στον άλλο και το επόμενο χτύπημα δεν θα αποτραπεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η κυβέρνηση ανεβάζει τον βαθμό ετοιμότητας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα

Οι νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας δείχνουν ότι η χώρα επιχειρεί να προετοιμαστεί νωρίτερα για έναν κίνδυνο που δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως περιστασιακός

Η επιστροφή στην καθημερινότητα και η αξία της πρόνοιας

Το μήνυμα της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής για «λιγότερο άγχος και περισσότερη σιγουριά» έρχεται να ακουμπήσει σε μια ανάγκη πέρα από την αποζημίωση

Ευ. Τουρνάς: Επένδυση στην πρόληψη, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και στην αποκατάσταση

Η λογική του νέου μοντέλου είναι διπλή: ταχύτερη κρατική παρέμβαση, αλλά ταυτόχρονα αυστηρότεροι έλεγχοι

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

S&P για τους αντασφαλιστές ενόψει «Rendez-Vous de Septembre»

Mε ιστορία άνω των 60 ετών, το RVS θα συγκεντρώσει 5-9/9 στο Πριγκιπάτο του Μονακό αντασφαλιστές, μεσίτες, underwriters, επενδυτές, πελάτες

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market