ιατρός, mobile app

Εφαρμογή στο κινητό δοκιμάζουν στο βρετανικό ΕΣΥ

Μία σειρά από καινοτομίες προωθεί η βρετανική κυβέρνηση στο NHS, όπως έγινε γνωστό στην έκθεση NHS Expo στο Μάντσεστερ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και η επένδυση 200 εκατ. δολαρίων σε κέντρα τεχνολογικής και ψηφιακής καινοτομίας!

Η νέα εφαρμογή θα επιτρέπει στους ασθενείς να κλείνουν ραντεβού με τον οικογενειακό τους γιατρό, να λαμβάνουν επαναλαμβανόμενες ιατρικές συνταγές, να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο ή ακόμη και να δηλώσουν αν επιθυμούν να είναι δωρητές οργάνων. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε Liverpool, Hastings, Bristol, Staffordshire και South Worcestershire.

Παράλληλα, κυβέρνηση θα διοχετεύσει επίσης περισσότερα από 200 εκατ. λίρες για τη δημιουργία διεθνώς αναγνωρισμένων κέντρων τεχνολογικής και ψηφιακής καινοτομίας. Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και υπηρεσιών, ώστε αυτές να εφαρμοστούν στο NHS.

Dr. Ben Goldacre

Ο Δρ. Ben Goldacre

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία μίας επιτροπής ειδικών με την επωνυμία HealthTech, πρόεδρος της οποίας θα είναι ο 44χρονος Δρ. Ben Goldacre. Ανάμεσα στα άλλα, μάλιστα, επιμελείται την εβδομαδιαία στήλη Bad Science στον Guardian. Στόχος της επιτροπής είναι να επισημαίνει ποιοι τομείς της ιατρικής φροντίδας χρήζουν αλλαγής και σε ποιους δεν ακολουθείται η βέλτιστη πρακτική.

Ο Nial Dickson, διευθύνων σύμβουλος των NHS Confederations, δήλωσε ότι μέχρι σήμερα το NHS «προχωρούσε πολύ αργά στην ψηφιακή επανάσταση. Αυτό πρέπει να αλλάξει και όλοι πρέπει να δεχτούμε ότι θα αμφισβητήσει τις πρακτικές εργασίας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που ανταποκρίνεται περισσότερο και προσαρμόζεται, θα είναι πιο αποτελεσματικό και θα φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους. Η γονιδιωματική και η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μεταμορφώσουν αυτό που κάνουμε και πώς το κάνουμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*