insurtech, insurer, mobile

Εκρηκτική αύξηση των insurtech ασφαλίστρων βλέπει η Juniper Research

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τα premiums που παράγονται από ασφαλιστικές υπηρεσίες των νεοφυών ασφαλιστικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας (insurtech) θα υπερδιπλασιαστούν την επόμενη πενταετία και θα ξεπεράσουν τα 400 δισ. δολάρια το 2023 από 187 δισ. δολάρια (εκτίμηση) το 2018, σύμφωνα με νέα μελέτη της βρετανικής συμβουλευτικής εταιρείας Juniper Research.

Η μελέτη έδειξε ότι, ενώ οι insurtech προάγουν τον ταχύ μετασχηματισμό των παραδοσιακών επιχειρηματικών μοντέλων των ασφαλιστικών εταιρειών, η υιοθέτηση των πλατφορμών αυτών είναι περιορισμένη λόγω των σχετικά αργών ρυθμών της καινοτομίας εντός του κλάδου. Η Juniper προβλέπει ότι οι insurtech θα αντιπροσωπεύουν το 7% της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς το 2023, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο αγοράς τους, που σήμερα είναι γύρω στο 4%. Οι εταιρείες που πρωταγωνιστούν στην προώθηση των insurtech είναι η γαλλική ΑΧΑ, η γερμανική Allianz,  η κινεζική Ping An και οι βρετανικές Aviva και UnitedHealth.

Παρότι η εφαρμογή της βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στη διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων αποζημίωσης θα οδηγήσει σε μεγάλη εξοικονόμηση κόστους. Σύμφωνα πάντα με την Juniper, η εξοικονόμηση κόστους στους κλάδους ασφάλισης υγείας, περιουσίας, ζωής και ΙΧ θα ανέλθει στα 1,2 δισ. δολ. σε ετήσια βάση έως το 2023, πενταπλασιαζόμενη σε σχέση με τα επίπεδα του 2018.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*