Κατάσταση αποσύνθεσης διαγιγνώσκει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε δομές υγείας που βρίσκονται σε περιοχές των ακτών του Ιονίου, που αυτή την περίοδο φιλοξενούν και χιλιάδες τουρίστες.
Σε μια αποτύπωση των προβλημάτων, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και στην απόλυση της επικουρικής παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Λευκάδας, ενώ απουσίαζε με νόμιμη αναρρωτική άδεια. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας υπηρετούν μόνο 2 Παθολόγοι, 2 Καρδιολόγοι, ο 1 με απόσπαση, 1 Παιδίατρος, ΩΡΛ δεν υπάρχει, 1 επικουρικός Ουρολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 1 επικουρικός Χειρουργός, που πρακτικά σημαίνει ότι δεν γίνονται χειρουργεία, 1 Γυναικολόγος και 1 Νευρολόγος.
«Η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης Παθολόγων, ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου είναι συνεχώς χαλασμένος. Επιχειρούν δύο Ασθενοφόρα στη Κέρκυρα αντί για πέντε στη βάρδια και τις διακομιδές κάνουν οι ιδιώτες. Έκλεισε η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ξέμεινε μόνο με έναν γιατρό Παθολόγο, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνέντευξη τύπου. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με δύο Αγροτικούς Ιατρούς και εφημερεύουν Ιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Εξ αυτού βάζουν λουκέτο τα Κέντρα Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
Επιπλέον, κέντρα υγείας αναγκάζονται να κλείνουν νωρίς λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης:
- Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας κλείνει κάθε ημέρα 3 το μεσημέρι. Πολλές ημέρες καλύπτεται με έναν αγροτικό ιατρό. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι.
- Το Κέντρο Υγείας Πάργας για 15 ημέρες το μήνα κλείνει 3 το μεσημέρι.
- Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου για 15 ημέρες το μήνα κλείνει 3 το μεσημέρι.
- Το Κέντρο Υγείας Παξών κάθε ημέρα κλείνει 10 το βράδυ.