omilos iatrikou athinon logo

Ευρωπαϊκή πρωτιά στην παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Σε αναγνώριση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών του και πληρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης έλαβε, πρώτο στην Ευρώπη μεταξύ των γενικών κλινικών, πιστοποίηση διάρκειας 3ετών από τον διεθνή οργανισμό Global Healthcare Accreditation (GHA), για την αριστεία του στην παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού.

«Η συγκεκριμένη πιστοποίηση έρχεται να επισφραγίσει τη διαρκή προσπάθειά μας να παρέχουμε ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τη δέσμευσή μας να συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

«Ο  Όμιλός μας αποδεικνύει ότι η Ελλάδα, ιδίως αυτή τη στιγμή που η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική βρίσκονται, πλέον, σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» αλλαγών και λήψης σημαντικών αποφάσεων, και θέλει και μπορεί να εξάγει ιατρική γνώση, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη του Brand Name της χώρας μας, ως σημαντικός προορισμός Ιατρικού Τουρισμού.»

Η Global Healthcare Accreditation είναι ένας ανεξάρτητος φορέας διαπίστευσης, μετεξέλιξη του γνωστού Medical Tourism Association, που πιστοποιεί τον πάροχο υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού για την εφαρμογή των βέλτιστων δυνατών πρακτικών προς όφελος των διεθνών ασθενών και αποτελεί την κορυφαία διάκριση για τον κλάδο των υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. Στόχος είναι η διασφάλιση συγκεκριμένων διαδικασιών παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους διεθνείς ασθενείς και η ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση διέπεται από αυστηρές διαδικασίες ελέγχου για το συμμετέχοντα οργανισμό, όπου αξιολογείται η συμμόρφωση των δεξιοτήτων, που εξασφαλίζουν την επιμέρους παροχή υπηρεσιών υγείας στο διεθνή ασθενή. Επιπρόσθετο στοιχείο της αξιολόγησης αποτελεί η  διασφάλιση παροχής ασθενοκεντρικών και στοχευμένων υπηρεσιών υγείας με ολοκληρωμένη και ολιστική προσέγγιση για την πρόληψη, την προαγωγή και την αποκατάσταση της υγείας του, τη διαγνωστική και κλινική διαχείρισή του καθώς και τη συνεχιζόμενη παρακολούθηση των διεθνών περιστατικών και μετά την επιστροφή του ασθενούς στην πατρίδα του.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης με έκταση 50,000 τ.μ., με δύναμη 380 νοσηλευτικών κλινών, με 22 χειρουργικές αίθουσες, καθώς και πτέρυγες και εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα υπηρεσιών υγείας έχει χαρακτηριστεί από την ιατρική σχολή του διεθνώς καταξιωμένου Πανεπιστημίου της Μεγάλης Βρετανίας Imperial College ως «το πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο ιατρικό κέντρο στην Ευρώπη».

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει συμπεριληφθεί επισήμως στη λίστα με τα «Best hospitals worldwide» 2014 και 2015 και «Preferred Partner Hospital» 2016, 2017, 2018 από το Διπλωματικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών. Επιπρόσθετα, οι κλινικές του Ομίλου έχουν λάβει την πιστοποίηση «Excellence in Medical Tourism» («Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό»), από τον Οργανισμό Temos International, το μοναδικό σύστημα πιστοποίησης υγειονομικών υπηρεσιών που εστιάζει στη διαχείριση των διεθνών ασθενών και τον ιατρικό τουρισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*