Ταλαντούχους startuppers αναζητεί το εργαστήριο καινοντομίας των Lloyd’s!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Το Lloyd’s Lab, ο νέος επιταχυντής καινοτομίας της ιστορικής ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου, αναζητά ταλαντούχους επιστήμονες που θα συνεργαστούν με τα Lloyd’s για να αναπτύξουν λύσεις για τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς.

Για πρώτη φορά στην 330ετή ιστορία τους, τα Lloyd’s ανοίγουν τις πόρτες τους στην παγκόσμια κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας,  παρέχοντας πρόσβαση στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για εξειδικευμένες (αντ)ασφαλιστικές λύσεις, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Η επιχείρηση αναζήτησης νέων ταλέντων του Lloyd’s Lab, σε συνεργασία με την εταιρεία εφαρμοσμένης εταιρικής καινοτομίας L Marks, θα εστιάσει σε επιχειρηματίες καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριούνται διεθνώς στον κλάδο του InsurTech. Οι ταλαντούχοι αυτοί επιχειρηματίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τις προκλησεις που αντιμετωπίζει η αγορά των Lloyd’s και θα έχουν έτσι ουσιαστική θετική συμβολή  στις επιδόσεις της.

Σε χρονικό ορίζοντα 10 εβδομάδων, επιλεγμένες  start-ups θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούν με τους εμπειρογνώμονες της αγοράς των Lloyd’s για να διαμορφώσουν την επόμενη μεγάλη καινοτομία. Oι start-ups θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών χώρο εργασίας στο κεντρικό κτίριο των Lloyd’s στο Λονδίνο, θα έχουν δυνητική χρηματοδότηση καθώς και την ευκαιρία να αναπτύξουν προϊόντα, πλατφόρμες και διαδικασίες για λογαριασμό της αγοράς.

Το Lloyd’s Lab αρχικά θα εστιάσει σε τέσσερις θεματικές ενότητες-κλειδιά, που θα αναπτυχθούν από την αγορά των Lloyd’s, με τη στήριξη της συμβουλευτικής εταιρείας Boston Consulting. Οπως δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος των Lloyd’s Inga Beale, “To Lloyd’s Lab θα συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ανταγωνιστικής ασφαλιστικής αγοράς, παρέχοντας ένα δυναμικό περιβάλλον όπου οι start-ups μπορούν να αναπτύξουν φρέσκες ιδέες. Θέλουμε να αμφισβητήσουμε τον παραδοσιακό τρόπο που κάνουμε τα πράγματα και αναζητούμε επιχειρηματίες που μπορούν να βοηθήσουν τα Lloyd’s να επανακαθορίσουν πώς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας σε αυτόν τον υπερ-συνδεδεμένο κόσμο”.

Ο επικεφαλής Καινοτομίας των Lloyd’s  Trevor Maynard πρόσθεσε ότι “αναζητούμε λύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν εμπορική αξία για την αγορά των Lloyd’s.  Είτε μειώνοντας τα κόστη, είτε ενισχύοντας τις διαδικασίες underwriting, είτε βελτιώνοντας την πελατειακή εμπειρία, θέλουμε να δούμε ιδέες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά”.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την εξασφάλιση μιας θέσης στο Lloyd’s Lab εκπνέει στις 22 Ιουλίου. Οι καλύτερες προτάσεις θα παρουσιαστούν στην ηγεσία των Lloyd’s και σε εκπροσώπους της αγοράς στις 3 Σεπτεμβρίου. Η “πρώτη τάξη” του Lloyd’s Lab θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*