back to top
15.5 C
Athens
Κυριακή 12 Απριλίου 2026

Aon: Τα ασφάλιστρα ηλεκτρονικών-διαδικτυακών κινδύνων αναμένεται να ξεπεράσουν τα υπόλοιπα

Μέσω μιας σειράς εκθέσεων για την αγορά γενικών ασφαλίσεων που πραγματοποίησε η ομάδα της Aon Inpoint, η οποία ασχολείται με δεδομένα, αναλύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες, διαπιστώθηκε ότι μέχρι το 2021 η ταχύτερη αύξηση των ασφαλίστρων θα παρατηρηθεί στα προϊόντα ασφάλισης ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων. Επιπλέον, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, τα ορυχεία και οι κλάδοι της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης αναμένεται να αναπτυχθούν ταχύτερα σε σύγκριση με άλλους κλάδους. Οι εκθέσεις της Aon εξέτασαν την ασφάλιση που αγοράστηκε από εταιρείες, δημόσιους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μεταξύ 2013 και 2017, και προέβλεψε τις τάσεις μέχρι το 2021.

Κατά την τελευταία πενταετία, τα ασφάλιστρα από την ασφάλιση ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων, παρουσίασαν μεγάλη αύξηση 23% ετησίως, και μέχρι το 2021 η Aon προβλέπει ότι τα ασφάλιστρα σε παγκόσμιο επίπεδο θα ανέλθουν σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια, με μέσο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης 14,1%.

- Advertisement -

«Κοιτάζοντας στο μέλλον, αντιλαμβανόμαστε μια ευρεία μετατόπιση στη στάση των εταιρειών, καθώς δίνεται μεγαλύτερη αξία στα άυλα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο και την πνευματική ιδιοκτησία», δήλωσε ο Michael Moran, Διευθύνων Σύμβουλος της Aon Inpoint. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος και την αύξηση των ασφαλίστρων, που σχετίζονται τόσο με την προστασία των οικονομικών καταστάσεων λόγω της διακοπής εργασιών, όσο και με το συνεχώς εξελισσόμενο παγκόσμιο κανονιστικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε όλες τις εταιρικές ασφαλίσεις γενικών κλάδων, ο κλάδος μεταποίησης παρήγαγε τα περισσότερα ασφάλιστρα παγκοσμίως το 2017, ύψους περίπου 111 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά τη μεταποίηση, η γεωργία, η αλιεία και η δασοκομία ανήλθαν σε 72 δισεκατομμύρια δολάρια, που ενισχύθηκαν λόγω της σημαντικής συνεισφοράς σε αυτούς τους κλάδους από την Κίνα και τις ΗΠΑ. Ενώ ο κλάδος μεταποίησης θα παραμείνει ισχυρός, τα ασφάλιστρα από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, στον κλάδο ορυχείων και των μεταλλευμάτων και στον κλάδο τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης, αναμένεται να αυξηθούν ταχύτατα έως το 2021, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 6%.

- Advertisement -

Επιπρόσθετα ευρήματα από τις εκθέσεις της Aon:

  • Τα ασφάλιστρα γενικών ασφαλίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ανήλθαν σε περίπου 730 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 και το 2021 θα αυξηθούν σε σχεδόν 900 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω των εταιρικών γενικών ασφαλίσεων στις ΗΠΑ που παρήγαγαν 274,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 και προβλέπεται να αυξηθούν στα 331,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.
  • Μεταξύ των μεγαλύτερων κατηγοριών, τα ασφάλιστρα του κλάδου ασφάλισης εταιρικών αυτοκινήτων παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση παγκοσμίως, από το 2013-2017, φθάνοντας τα 192 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.
  • Παγκοσμίως, τα ασφάλιστρα από τις αποζημιώσεις εργοδοτικής ευθύνης (workers’ compensation) ανήλθαν σε 83 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της τεράστιας αξίας τους στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας αύξηση από τα 71 δισεκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν το 2013.
  • Περίπου 97 δισεκατομμύρια δολάρια της παγκόσμιας αγοράς εταιρικών γενικών ασφαλίσεων,  αγοράζονται από πολύ μικρές επιχειρήσεις (που περιλαμβάνουν αυτοαπασχολούμενους και οντότητες με έως εννέα υπαλλήλους).

Ο Moran πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει στην αγορά ένα τυποποιημένο σύνολο δεδομένων που να περιγράφει το μέγεθος και την ταξινόμηση των εταιρικών γενικών ασφαλίσεων. Η έρευνά μας, η οποία κατηγοριοποιεί λεπτομερώς την παγκόσμια αγορά ανά προϊόν, βιομηχανία και μέγεθος πελάτη, καλύπτει ένα σημαντικό κενό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ασφαλιστές για τον εντοπισμό νέων δυνατοτήτων αξιολόγησης κινδύνου (underwriting), διεθνώς».

Η Aon ανακοίνωσε τον Μάιο του 2018 ότι θα αποσύρει τα εμπορικά σήματα Aon Benfield και Aon Risk Solutions, ως συνέχεια της απόσυρσης του εμπορικού σήματος Aon Hewitt, που ξεκίνησε το 2017. Η κίνηση αυτή σχεδιάστηκε για να αυξήσει το επίπεδο καινοτομίας σε όλες τις δραστηριότητες του οργανισμού και να καταστήσει αποτελεσματικότερη τη συνεργασία των στελεχών του, ώστε να προσφέρει πιο ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες. Η Aon διαθέτει διεθνώς πέντε κατηγορίες λύσεων: Λύσεις Επιχειρηματικών Κινδύνων, Λύσεις Αντασφάλισης, Λύσεις Συνταξιοδότησης, Λύσεις Υγείας και Υπηρεσίες Δεδομένων & Αναλύσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

4 σημαντικά μηνύματα για τους αντασφαλιστές

Εκτιμήσεις αλλά και προειδοποιήσεις από AM Best, Howden Re, Gallagher Re και Aon, στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Αλλαγή ηγεσίας στην American International Group – Νέος CEO ο Eric Andersen

Η κίνηση εντάσσεται σε πολυετές πλάνο διαδοχής και πραγματοποιείται σε μια περίοδο με ενισχυμένες επιδόσεις και βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη για την εταιρεία

Αύξηση έως 30% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου καταγράφει το Pricefox

Ποιοι είναι οι λόγοι των αλλαγών στα ασφάλιστρα το 2026 και πώς μπορεί να μειωθεί το κόστος

Το 2026 και οι νέες προκλήσεις: Η ασφάλιση πιστώσεων ως εγγύηση επιχειρηματικής σταθερότητας

O Γ. Σταματόπουλος, Atradius, αναλύει τη διεθνή συγκυρία και αναδεικνύει ότι η ασφάλιση πιστώσεων αποτελεί πλέον σημαντικό εργαλείο επιβίωσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλάζουν από σήμερα οι τάσεις στα ασφάλιστρα πολέμου, τι λένε οι μεσίτες για την εκεχειρία

Με την αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση έρχονται και σημαντικές διορθώσεις στις τιμές των ασφαλίστρων

Δημοσιεύθηκε η 3ης έκθεση της EIOPA για την εφαρμογή της Οδηγίας IDD

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που προέβησαν σε επέκταση των εποπτικών εξουσιών – Ανάγκη μεγαλύτερης σαφήνειας των ρυθμίσεων για ΤΝ

Οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη διεκδικούν εργασία χωρίς αποκλεισμούς

125 οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΑμεΑ και του EDF, αιτούνται μια νέα Εγγύηση της ΕΕ για την απασχόληση και τις δεξιότητές τους

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής εξηγεί τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ασφάλεια υγείας

O Διευθύνων Σύμβουλος της AMT Μεσίτες Ασφαλίσεων καλεσμένος στο 1ο επεισόδιο του vidcast «Αν ήξερες!»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι πασχαλινές ευχές της ethosGroup

Ας είναι η Ανάσταση μια υπενθύμιση ότι κάθε νέα αρχή φέρνει μαζί της ευκαιρίες, ελπίδα και εξέλιξη

To 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης έρχεται στις 18 Ιουνίου

Το #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στο Divani Apollon Palace & Thalasso με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Events+

Ασφαλιστική ασπίδα για τον τουρισμό από την ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική ενόψει της σεζόν 2026

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά διαμερίσματα

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς… δυσάρεστες εκπλήξεις

Οδηγίες για ασφαλή προμήθεια και παρασκευή τροφίμων από την ΕΕΚΕ, ώστε να περάσετε καλά ΚΑΙ τη Δευτέρα του Πάσχα

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Λονδίνο για το ReBrain Greece – Γέφυρα επιστροφής ταλέντων στην Ελλάδα

Η νέα δράση του ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Hilton London Metropole