back to top
20.9 C
Athens
Σάββατο 25 Απριλίου 2026

«Έγκαιρη Προειδοποίηση: Κομβική για τη μετάβαση από την κρίση στην ανάπτυξη»

Οι δυνατότητες που δίνει η Έγκαιρη Προειδοποίηση σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τα οφέλη συμμετοχής στο Πρόγραμμα Early Warning Europe-Greece, παρουσιάσθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 σε ειδική ημερίδα στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο: «Από την Κρίση στην Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων και 2ηςευκαιρίας επιχειρηματιών».

Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και το Πρόγραμμα στην Ελλάδα υλοποιούν το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπεύθυνοι του προγράμματος από τη Δανία παρουσίασαν την επιτυχημένη εφαρμογή της Έγκαιρης Προειδοποίησης στη χώρα τους αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τόνισαν τις προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται ότι στον ορίζοντα εμφανίζονται δυσκολίες, μέσω του Προγράμματος μπορούν χωρίς κανένα κόστος να απευθυνθούν  σε ειδικούς Μέντορες οι οποίοι θα προχωρήσουν σε διάγνωση της κατάστασης και σε κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να ληφθούν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται ότι σε όλη τη διαδικασία θα τηρείται απόλυτη εχεμύθεια, χωρίς να γίνονται γνωστά τα στοιχεία των συμμετεχόντων.

- Advertisement -

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, «το επιχειρείν είναι μία διαδικασία με δυναμική και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την επιτυχία ή την αποτυχία. Το σημαντικό είναι να αξιοποιούμε τις εμπειρίες μας, να μην αφήνουμε να φτάσει μία κατάσταση σε οριακό σημείο για να λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και βέβαια να μη διστάζουμε να ζητάμε τη γνώμη των ειδικών. Η Έγκαιρη Προειδοποίηση δεν είναι απαραίτητη όταν φτάσει μία επιχείρηση στο τέλος. Είναι καθοριστική όμως όταν εμφανιστούν σημάδια δυσκολιών. Τότε μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν επιχειρηματίες και επαγγελματίες και ως Επιμελητήριο έχουμε ήδη προχωρήσει σε πολλές εκδηλώσεις όπου φροντίζουμε να αναλύουμε στα μέλη μας τις ευεργετικές συνέπειες του Προγράμματος».

Στις θετικές συνέπειες που θα προκύψουν για επιχειρηματικότητα και Οικονομία αναφέρθηκε αναλυτικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς.

Σε εκτενή παρουσίαση της Έγκαιρης Προειδοποίησης προχώρησε ο κ. Σ. Κοσκοβόλης, Υπεύθυνος Έργου Ε.Ε.Α., ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης συζητήθηκαν αναλυτικά η εμπειρία από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος υποστήριξης επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και οι μέθοδοι και τεχνικές για την παρακολούθηση των μεταβολών της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στον αέρα το νέο website της ΕΑΔΕ

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και της ψηφιακής παρουσίας της Ένωσης

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα για την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα

Στόχος της έρευνας των ΕΕΑ-ΠΕΚΑΠ, να αποτυπωθούν εμπειρίες, προβλήματα, απόψεις, αλλά και προτάσεις για καλύτερες υπηρεσίες στον κλάδο υγείας

Eurolife FFH: Μέγας Χορηγός στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Με τη συμβολή της στη γιορτή του ΕΕΑ η ασφαλιστική στάθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Ένας αιώνας ΕΕΑ: Όταν ο θεσμός ξεπερνά τον εαυτό του! (Βίντεο)

Το Επιμελητήριο, υπό την ηγεσία της σημερινής Διοίκησης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, έχει πετύχει κάτι που λίγοι θεσμοί καταφέρνουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Shaping the Future of Insurance»: Το 19th Insurance Conference έρχεται στις 25 Ιουνίου

Στο #inco26 η ηγεσία της αγοράς συζητά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την επόμενη ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης

Ξεκίνησε η ψηφοφορία κοινού και Κριτικής Επιτροπής για τα Greek Exports Awards 2026 – Ψηφίστε έως 29/4

Τα Greek Exports Forum & Awards 2026 έρχονται στις 8 Μαΐου στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

Η Εθνική Ασφαλιστική πουλά ακίνητο ιδιοκτησίας της

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 8/5 – Πώς διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις της εταιρείας το 2025

Διπλή διάκριση για τη MEGA BROKERS στα Βραβεία της ERGO

Οι βραβεύσεις επιβεβαιώνουν τη σταθερή, αποδοτική συνεργασία των δύο εταιρειών, που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνέπεια και στα απτά αποτελέσματα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Shaping the Future of Insurance»: Το 19th Insurance Conference έρχεται στις 25 Ιουνίου

Στο #inco26 η ηγεσία της αγοράς συζητά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την επόμενη ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης

Ξεκίνησε η ψηφοφορία κοινού και Κριτικής Επιτροπής για τα Greek Exports Awards 2026 – Ψηφίστε έως 29/4

Τα Greek Exports Forum & Awards 2026 έρχονται στις 8 Μαΐου στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

Η Εθνική Ασφαλιστική πουλά ακίνητο ιδιοκτησίας της

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 8/5 – Πώς διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις της εταιρείας το 2025

Διπλή διάκριση για τη MEGA BROKERS στα Βραβεία της ERGO

Οι βραβεύσεις επιβεβαιώνουν τη σταθερή, αποδοτική συνεργασία των δύο εταιρειών, που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνέπεια και στα απτά αποτελέσματα

Groupama: Θετικές επιδόσεις το 2025, συνεχίζονται οι στρατηγικές πρωτοβουλίες

Η ασφαλιστική συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της με άξονες την κερδοφόρο ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση της εμπειρίας πελάτη