back to top
24.6 C
Athens
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026

«Έγκαιρη Προειδοποίηση: Κομβική για τη μετάβαση από την κρίση στην ανάπτυξη»

Οι δυνατότητες που δίνει η Έγκαιρη Προειδοποίηση σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τα οφέλη συμμετοχής στο Πρόγραμμα Early Warning Europe-Greece, παρουσιάσθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 σε ειδική ημερίδα στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο: «Από την Κρίση στην Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων και 2ηςευκαιρίας επιχειρηματιών».

Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και το Πρόγραμμα στην Ελλάδα υλοποιούν το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπεύθυνοι του προγράμματος από τη Δανία παρουσίασαν την επιτυχημένη εφαρμογή της Έγκαιρης Προειδοποίησης στη χώρα τους αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τόνισαν τις προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται ότι στον ορίζοντα εμφανίζονται δυσκολίες, μέσω του Προγράμματος μπορούν χωρίς κανένα κόστος να απευθυνθούν  σε ειδικούς Μέντορες οι οποίοι θα προχωρήσουν σε διάγνωση της κατάστασης και σε κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να ληφθούν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται ότι σε όλη τη διαδικασία θα τηρείται απόλυτη εχεμύθεια, χωρίς να γίνονται γνωστά τα στοιχεία των συμμετεχόντων.

- Advertisement -

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, «το επιχειρείν είναι μία διαδικασία με δυναμική και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την επιτυχία ή την αποτυχία. Το σημαντικό είναι να αξιοποιούμε τις εμπειρίες μας, να μην αφήνουμε να φτάσει μία κατάσταση σε οριακό σημείο για να λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και βέβαια να μη διστάζουμε να ζητάμε τη γνώμη των ειδικών. Η Έγκαιρη Προειδοποίηση δεν είναι απαραίτητη όταν φτάσει μία επιχείρηση στο τέλος. Είναι καθοριστική όμως όταν εμφανιστούν σημάδια δυσκολιών. Τότε μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν επιχειρηματίες και επαγγελματίες και ως Επιμελητήριο έχουμε ήδη προχωρήσει σε πολλές εκδηλώσεις όπου φροντίζουμε να αναλύουμε στα μέλη μας τις ευεργετικές συνέπειες του Προγράμματος».

Στις θετικές συνέπειες που θα προκύψουν για επιχειρηματικότητα και Οικονομία αναφέρθηκε αναλυτικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς.

Σε εκτενή παρουσίαση της Έγκαιρης Προειδοποίησης προχώρησε ο κ. Σ. Κοσκοβόλης, Υπεύθυνος Έργου Ε.Ε.Α., ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης συζητήθηκαν αναλυτικά η εμπειρία από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος υποστήριξης επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και οι μέθοδοι και τεχνικές για την παρακολούθηση των μεταβολών της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Το Επιμελητήριο μετά την έναρξη της επιχείρησης

Όταν ξεκινούν οι υποχρεώσεις, οι αυξημένες δαπάνες, οι αλλαγές στη νομοθεσία, οι ψηφιακές απαιτήσεις και η καθημερινή πίεση δοκιμάζεται στην πράξη ο θεσμός

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Στον αέρα το νέο website της ΕΑΔΕ

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και της ψηφιακής παρουσίας της Ένωσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Export Credit Greece: Στο πλευρό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των ελληνικών επιχειρήσεων

Η συμμετοχή της ως αργυρού υποστηρικτή επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, τη σημασία που αποδίδει στη σύνδεση με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Η ECG επενδύει στην εξωστρέφεια και αναδεικνύει τον ρόλο της ασφάλισης – Ο Ν. Βαγιάννης για τα εργαλεία που χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στις...

H στρατηγική που παρουσίασε ο CEO στην πρόσφατη εκδήλωση του ΥΠΕΞ κινείται πέρα από την παραδοσιακή λογική της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings στο α’ εξάμηνο του 2026, με αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Export Credit Greece: Στο πλευρό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των ελληνικών επιχειρήσεων

Η συμμετοχή της ως αργυρού υποστηρικτή επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, τη σημασία που αποδίδει στη σύνδεση με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Συνεργασία ΣΥΑΕ με τον Εκπαιδευτικό-Συμβουλευτικό Όμιλο COORDINATORS Π&Ε ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ

Δωρεάν ο δεύτερος χρόνος σπουδών για μέλη του ΣΥΑΕ ή Συλλόγων της ΟΑΣΕ, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους

Εθνική Ασφαλιστική, NN, Generali, Groupama: Οι στόχοι για το 2027 και οι ανοιχτές διαφωνίες της αγοράς

Μεγάλο εμπόδιο η αρρύθμιστη αγορά της ιδιωτικής υγείας