back to top
13.3 C
Athens
Τρίτη 7 Απριλίου 2026

«Έγκαιρη Προειδοποίηση: Κομβική για τη μετάβαση από την κρίση στην ανάπτυξη»

Οι δυνατότητες που δίνει η Έγκαιρη Προειδοποίηση σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τα οφέλη συμμετοχής στο Πρόγραμμα Early Warning Europe-Greece, παρουσιάσθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 σε ειδική ημερίδα στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο: «Από την Κρίση στην Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων και 2ηςευκαιρίας επιχειρηματιών».

Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και το Πρόγραμμα στην Ελλάδα υλοποιούν το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπεύθυνοι του προγράμματος από τη Δανία παρουσίασαν την επιτυχημένη εφαρμογή της Έγκαιρης Προειδοποίησης στη χώρα τους αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τόνισαν τις προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται ότι στον ορίζοντα εμφανίζονται δυσκολίες, μέσω του Προγράμματος μπορούν χωρίς κανένα κόστος να απευθυνθούν  σε ειδικούς Μέντορες οι οποίοι θα προχωρήσουν σε διάγνωση της κατάστασης και σε κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να ληφθούν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται ότι σε όλη τη διαδικασία θα τηρείται απόλυτη εχεμύθεια, χωρίς να γίνονται γνωστά τα στοιχεία των συμμετεχόντων.

- Advertisement -

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, «το επιχειρείν είναι μία διαδικασία με δυναμική και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την επιτυχία ή την αποτυχία. Το σημαντικό είναι να αξιοποιούμε τις εμπειρίες μας, να μην αφήνουμε να φτάσει μία κατάσταση σε οριακό σημείο για να λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και βέβαια να μη διστάζουμε να ζητάμε τη γνώμη των ειδικών. Η Έγκαιρη Προειδοποίηση δεν είναι απαραίτητη όταν φτάσει μία επιχείρηση στο τέλος. Είναι καθοριστική όμως όταν εμφανιστούν σημάδια δυσκολιών. Τότε μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν επιχειρηματίες και επαγγελματίες και ως Επιμελητήριο έχουμε ήδη προχωρήσει σε πολλές εκδηλώσεις όπου φροντίζουμε να αναλύουμε στα μέλη μας τις ευεργετικές συνέπειες του Προγράμματος».

Στις θετικές συνέπειες που θα προκύψουν για επιχειρηματικότητα και Οικονομία αναφέρθηκε αναλυτικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς.

Σε εκτενή παρουσίαση της Έγκαιρης Προειδοποίησης προχώρησε ο κ. Σ. Κοσκοβόλης, Υπεύθυνος Έργου Ε.Ε.Α., ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης συζητήθηκαν αναλυτικά η εμπειρία από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος υποστήριξης επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και οι μέθοδοι και τεχνικές για την παρακολούθηση των μεταβολών της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στον αέρα το νέο website της ΕΑΔΕ

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και της ψηφιακής παρουσίας της Ένωσης

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα για την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα

Στόχος της έρευνας των ΕΕΑ-ΠΕΚΑΠ, να αποτυπωθούν εμπειρίες, προβλήματα, απόψεις, αλλά και προτάσεις για καλύτερες υπηρεσίες στον κλάδο υγείας

Eurolife FFH: Μέγας Χορηγός στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Με τη συμβολή της στη γιορτή του ΕΕΑ η ασφαλιστική στάθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Ένας αιώνας ΕΕΑ: Όταν ο θεσμός ξεπερνά τον εαυτό του! (Βίντεο)

Το Επιμελητήριο, υπό την ηγεσία της σημερινής Διοίκησης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, έχει πετύχει κάτι που λίγοι θεσμοί καταφέρνουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πασχαλινή προσφορά από την Allianz Greece σε συνεργασία με τη Μουστάκας

Αγορές με επιστροφή ασφαλίστρων για τους κατόχους της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Bronze διάκριση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εθνικής Ασφαλιστικής

Πώς η εταιρεία κατάφερε να ενοποιήσει συστήματα και διαδικασίες, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο, συνεκτικό και πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας

Η ασφάλιση για βραχυχρόνιες μισθώσεις γίνεται απαραίτητη: H λύση της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η εταιρεία δίνει στους ιδιοκτήτες ένα εργαλείο που προστατεύει την επένδυσή τους και εξασφαλίζει τη σιγουριά των επισκεπτών, με προαιρετικές επεκτάσεις για ειδικές περιπτώσεις

Νέα ψηφιακή εμπειρία για τους ασφαλισμένους από την Interasco

Οι χρήστες της πλατφόρμας My Interasco αποκτούν άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το ΔΣ του ΣΕΜΑ μετά την ανασυγκρότηση

Ο Δημήτριος Σπανός αντικαθιστά τον Νικόλαο Βαγιάννη, ενώ ο Μιχάλης Νικούλης προάγεται σε τακτικό μέλος ΔΣ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τη MEGA BROKERS, μια πράξη προσφοράς και ζωής

Μια δράση «με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Eurolife FFH: Τα ανανεωμένα προγράμματα My Home First εξελίσσονται μαζί με τις ανάγκες των ασφαλισμένων

Τα My Home First Standard και My Home First Plus συνδυάζουν ουσιαστική κάλυψη και περισσότερες επιλογές

Allianz Trade: Πέφτει ο πήχυς της ανάπτυξης, τριπλά ελλείμματα, τουρισμός. Ποιοι τομείς ωφελούνται

Ως προσωρινό αντιμετωπίζεται το σοκ στο βασικό σενάριο των ΕΚΤ και Fed – Τι αναμένεται να προκαλέσουν οι έντονες και διαρκείς πιέσεις στην αγορά ενέργειας

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αναβάθμιση με έμφαση σε προσωπικό, υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από πλέγμα παρεμβάσεων