back to top
28.5 C
Athens
Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

H Eurolife ERB στο 1ο Hackathon του Ομίλου Fairfax

Στο πλαίσιο της δυναμικής της ανάπτυξης με γνώμονα την καινοτομία και τoν ψηφιακό μετασχηματισμό, η Eurolife ERB συμμετείχε στο πρώτο Hackathon 2018 του Ομίλου Fairfax, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά.

Σε αυτό το διεθνές workshop καινοτομίας, εκπρόσωπος της Eurolife ERB ήταν ο Γιώργος Κασκαρέλης, Marketing & Communication Specialist, ενώ το συντονισμό της προετοιμασίας του φακέλου συμμετοχής, καθώς και τη σύσταση της σχετικής ομάδας εργασίας στην Ελλάδα, είχε ο Ανδρέας Ανδριόπουλος, υποδιευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής.

- Advertisement -

Ο στόχος του πρώτου Fairfax Hackathon 2018 ήταν διττός: Αφενός η ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων και επιχειρηματικών μοντέλων στον ασφαλιστικό κλάδο, αφετέρου η γνωριμία και η συνεργασία μεταξύ στελεχών από διαφορετικές χώρες που ανήκουν στην οικογένεια της Fairfax, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών.

Για τις ανάγκες υλοποίησης του στόχου, οι 29 εκπρόσωποι των εταιρειών του Ομίλου από συνολικά 7 χώρες σχημάτισαν 6 ομάδες, οι οποίες είχαν 48 ώρες στη διάθεσή τους για να αναδείξουν την ιδέα τους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης εξειδικευμένοι σύμβουλοι έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές και παρείχαν την απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη σε όλες τις ομάδες.

- Advertisement -

Πιστεύοντας στη δυναμική των μικρών επιχειρήσεων, κεντρικό θέμα για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες ήταν «Η ψηφιακή εμπειρία για μικρές επιχειρήσεις: Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα μικρές επιχειρήσεις ως πελάτες». Βάσει αυτού, οι ομάδες επικεντρώθηκαν στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μικρών επιχειρήσεων, παράλληλα με τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προσφορά ευέλικτων και πελατοκεντρικών λύσεων εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας, για την ικανοποίηση των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των πελατών τους.

«To Fairfax Hackathon 2018, εκτός από μια μοναδική εμπειρία, ήταν και μια ευκαιρία συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών, απόψεων, κουλτούρας μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών που βρισκόμαστε κάτω από την ομπρέλα της Fairfax ανά τον κόσμο, με σκοπό τον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών που θα δούμε στον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια» σχολίασε ο κ. Κασκαρέλης με αφορμή τη συμμετοχή του σε αυτό το διεθνές workshop επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

«Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη βελτίωση της ψηφιακής εμπειρίας του πελάτη με την ανάπτυξη λύσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητα του.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Eurobank: Υπεγράφη οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Eurolife Life

Η δε ανακοινωθείσα συναλλαγή σχετικά με την πώληση ποσοστού 45% στην ERB Asfalistiki (Κύπρου) θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες

Διήμερο IT Hackathon στην NN Hellas

Mε έμφαση στην καινοτομία, στην αξιοποίηση της ΤΝ και στην ενίσχυση του tech productivity

Υδρόγειος: Τι έγραψε το 2025, όλα τα νέα στις 28 Απριλίου

Με πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές, η ασφαλιστική σημείωσε το 2025 συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,5%

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δυναμική παρουσία της Carglass® Ελλάδος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Best of Belron® 2026

O Αλ. Κιάσσος, μετά την κατάκτηση του τίτλου «Best of Belron Greece», βρέθηκε ανάμεσα στους 30 κορυφαίους τεχνικούς του Ομίλου Belron® παγκοσμίως

Τελικά, πόσo καύσιμo καίει το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο;

Μύθοι, αλήθειες και τρόποι εξοικονόμησης, από το Pricefox

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2026 το 6o Greek Risk Management Forum 2026

Το #grmf26, με κεντρικό θέμα «Strategic Resilience 2026: Navigating Interconnected Risks & AI Governance», διοργανώνεται από τον HARIMA σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Ο Κωστής Αλφιέρης για τη νέα αξία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Καίριες επισημάνσεις από τον ΓΓ της ΕΑΔΕ και Πρόεδρο του ΣΕΜΑ κατά τον θεσμικό χαιρετισμό του στο 19ο Insurance Conference – #inco26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση και απαγόρευση στους κάτω των 17 φέρνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

Γ. Κώτσηρας: Στόχος μας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους δρόμους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα – Σώοι οι ένοικοι, 5 προσαγωγές

Μεταξύ άλλων εξετάζεται αν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες για τις εργασίες που ήταν σε εξέλιξη σε όμορο οικόπεδο

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας δημιουργεί ψηφιακή πλατφόρμα διαλόγου για συλλόγους ασθενών

Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να μετατρέψει τις διάσπαρτες εμπειρίες σε οργανωμένη γνώση που θα τροφοδοτεί τον δημόσιο διάλογο και τον σχεδιασμό πολιτικών

Ξεκίνησε η 2η διαβούλευση για τους καταλόγους ICD‑10‑GrM και ΕΤΙΠ από το ΚΕΤΕΚΝΥ

Η διαδικασία πραγματοποιείται στοχεύει στη βελτίωση και επικαιροποίηση των κωδικοποιήσεων του ελληνικού συστήματος υγείας

Δυναμική παρουσία της Carglass® Ελλάδος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Best of Belron® 2026

O Αλ. Κιάσσος, μετά την κατάκτηση του τίτλου «Best of Belron Greece», βρέθηκε ανάμεσα στους 30 κορυφαίους τεχνικούς του Ομίλου Belron® παγκοσμίως