back to top
21.8 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

H Eurolife ERB στο 1ο Hackathon του Ομίλου Fairfax

Στο πλαίσιο της δυναμικής της ανάπτυξης με γνώμονα την καινοτομία και τoν ψηφιακό μετασχηματισμό, η Eurolife ERB συμμετείχε στο πρώτο Hackathon 2018 του Ομίλου Fairfax, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά.

Σε αυτό το διεθνές workshop καινοτομίας, εκπρόσωπος της Eurolife ERB ήταν ο Γιώργος Κασκαρέλης, Marketing & Communication Specialist, ενώ το συντονισμό της προετοιμασίας του φακέλου συμμετοχής, καθώς και τη σύσταση της σχετικής ομάδας εργασίας στην Ελλάδα, είχε ο Ανδρέας Ανδριόπουλος, υποδιευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής.

- Advertisement -

Ο στόχος του πρώτου Fairfax Hackathon 2018 ήταν διττός: Αφενός η ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων και επιχειρηματικών μοντέλων στον ασφαλιστικό κλάδο, αφετέρου η γνωριμία και η συνεργασία μεταξύ στελεχών από διαφορετικές χώρες που ανήκουν στην οικογένεια της Fairfax, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών.

Για τις ανάγκες υλοποίησης του στόχου, οι 29 εκπρόσωποι των εταιρειών του Ομίλου από συνολικά 7 χώρες σχημάτισαν 6 ομάδες, οι οποίες είχαν 48 ώρες στη διάθεσή τους για να αναδείξουν την ιδέα τους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης εξειδικευμένοι σύμβουλοι έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές και παρείχαν την απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη σε όλες τις ομάδες.

- Advertisement -

Πιστεύοντας στη δυναμική των μικρών επιχειρήσεων, κεντρικό θέμα για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες ήταν «Η ψηφιακή εμπειρία για μικρές επιχειρήσεις: Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα μικρές επιχειρήσεις ως πελάτες». Βάσει αυτού, οι ομάδες επικεντρώθηκαν στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μικρών επιχειρήσεων, παράλληλα με τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προσφορά ευέλικτων και πελατοκεντρικών λύσεων εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας, για την ικανοποίηση των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των πελατών τους.

«To Fairfax Hackathon 2018, εκτός από μια μοναδική εμπειρία, ήταν και μια ευκαιρία συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών, απόψεων, κουλτούρας μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών που βρισκόμαστε κάτω από την ομπρέλα της Fairfax ανά τον κόσμο, με σκοπό τον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών που θα δούμε στον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια» σχολίασε ο κ. Κασκαρέλης με αφορμή τη συμμετοχή του σε αυτό το διεθνές workshop επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

«Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη βελτίωση της ψηφιακής εμπειρίας του πελάτη με την ανάπτυξη λύσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητα του.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

H Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει με Digital Twin τις εγκαταστάσεις της

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες Internet of Things, real-time monitoring και ανάλυσης δεδομένων στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής βιωσιμότητας

Fairfax: Υποχώρηση κερδοφορίας εξαμήνου, σήκωσαν οι μετοχές

Τα καθαρά κέρδη από επενδύσεις, ύψους 768,9 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2026, προήλθαν κυρίως από καθαρά κέρδη σε θέσεις μετοχών ύψους 743,8 εκατ. δολαρίων

Eurobank: Υπεγράφη οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Eurolife Life

Η δε ανακοινωθείσα συναλλαγή σχετικά με την πώληση ποσοστού 45% στην ERB Asfalistiki (Κύπρου) θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες

Διήμερο IT Hackathon στην NN Hellas

Mε έμφαση στην καινοτομία, στην αξιοποίηση της ΤΝ και στην ενίσχυση του tech productivity

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ασφάλιση πριν από τη ζημιά

Η φύση των κινδύνων αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο ρόλος της ασφάλισης.

H ERGO Group πιστεύει στη δύναμη της ΑΙ και το κάνει πράξη

Από την 1η Οκτωβρίου 2026, ο Guy Goldstein αναλαμβάνει τον νεοσύστατο ρόλο του Chief Artificial Intelligence Officer

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea