back to top
13.4 C
Athens
Κυριακή 5 Απριλίου 2026

AXA και Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινίασαν μια μοναδική έκθεση για τον σεισμό

Πρωτοβουλία για την κατανόηση του φυσικού φαινομένου του σεισμού και την πρόληψη των ζημιών του αναλαμβάνει η AXA και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, εγκαινιάζοντας τη μοναδική στην Ελλάδα ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο».

Η Φ. Βογιατζάκη, ο Γ. Γκαζέττας και ο Ε. Μοάτσος εγκαινιάζουν την έκθεση

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 22 Μαΐου στο κέντρο Γαία του Μουσείου, παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

- Advertisement -

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας, Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, και ο Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας ΔΗΣΥ, πρ. Υπουργός.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση, να εξερευνήσουν, να ενημερωθούν σχετικά με τους σεισμούς, να εξοικειωθούν με το φαινόμενο και να μάθουν πώς να προστατεύονται.

- Advertisement -
Ο Προσομοιωτής Σεισμών της έκθεσης «Σεισμός στο Μουσείο»

Από τις 23 Μαΐου και για έναν ολόκληρο χρόνο όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα μάθουν περισσότερα για τον σεισμό μέσα από εικονική πραγματικότητα, βιωματικά εκθέματα, προσομοιωτή σεισμού, διαδραστικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά βίντεο.

Όπως δήλωσε η Φαλή Βογιατζάκη: «Το Μουσείο θεωρεί καθήκον και έργο του να προβάλει μεγάλα θέματα όπως αυτό των σεισμών, ώστε να μπορούμε όλοι με τη γνώση να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας

«Σήμερα εγκαινιάσαμε μια σπουδαία έκθεση για τον σεισμό, με στόχο να συνεισφέρουμε μέσω της ενημέρωσης στην προστασία των πολιτών, κυρίως των παιδιών, για αυτό το τόσο σημαντικό φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας» ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος.

«Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης και ελπίζουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την έννοια του σεισμού, την συμπεριφορά των κτιρίων μας και τους τρόπους αντιμετώπισής του» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Γιώργος Γκαζέττας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ πάρτι, που δόθηκε προς τιμήν των προσκεκλημένων στον κήπο του Μουσείου.

Λίγα λόγια για την έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο»

Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» αποτελεί μια πρωτότυπη, εκπαιδευτική πρωτοβουλία, που επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα το φυσικό φαινόμενο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας.

Μοναδικά μοντέλα υδρογείων που δίνουν πληροφορίες για τους σεισμούς, εκπαιδευτικά βίντεο που παρουσιάζουν σημαντικούς σεισμούς του ελλαδικού χώρου από το 1900 έως σήμερα, μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο είναι μερικά από τα εκθέματα.

Η καρέκλα εικονικής πραγματικότητας στην έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο»

Η διαδραστική εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται με τη «σεισμική τράπεζα» και την καρέκλα εικονικής πραγματικότητας, αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός», μέσα από τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται για το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει σεισμός.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από τον Μάιο 2018 έως τον Ιούνιο του 2019.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτότυπη ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» μπορείτε να βρείτε στο axa.gr.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από τα εγκαίνια:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εγκαινιάστηκε το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο «Κωνσταντοπούλειο»

Το έργο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση σε ένα νοσοκομείο που κατά τη διάρκεια 24ωρης εφημερίας δέχεται 500+ ασθενείς

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Ορόσημο η κοπή πίτας του 2026, στα νέα γραφεία του Συνεταιρισμού

Στρατηγική αναβάθμιση εγκαταστάσεων, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, τη στήριξη των μελών και την περαιτέρω εδραίωση στην αγορά

Εγκαίνια νέων γραφείων για την Agora Insurance στην πλατεία Μαβίλη – Βίντεο

Τα καινούρια γραφεία σηματοδοτούν το επόμενο κεφάλαιο της εταιρικής κουλτούρας, προάγοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας στο Σύνταγμα

Κεντρικό γεγονός της εκδήλωσης αποτέλεσε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΟΔΙΠΥ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

Η ERGO Ασφαλιστική σταθερή σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ρ. Αλεξοπούλου: «Η ασφάλιση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασικό στοιχείο βιώσιμης λειτουργίας και όχι ως απλή κανονιστική απαίτηση»

Δωρεάν δράσεις για το περιβάλλον από την Εθνική Ασφαλιστική στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Μπροστά στις φυσικές καταστροφές, η εταιρεία ενισχύει τη περιβαλλοντική γνώση και συνείδηση, και παράλληλα μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας

Νομική στήριξη για ασφαλείς online αγορές από την ARAG SE Greece

Η υπηρεσία καλύπτει καταστάσεις όπου η επικοινωνία με τον πωλητή είναι δύσκολη ή αδύνατη, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των καταναλωτών

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

SOFMEDICA: Επέκταση στη Σλοβενία και ενίσχυση της πρόσβασης σε καινοτόμες λύσεις υγείας στη Νέα Ευρώπη

Mέρος της αποστολής της εταιρείας να φέρνει την τεχνολογία που σώζει ζωές πιο κοντά σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

Ποιοι μπορούν να πωλήσουν και ποιοι να σε πουλήσουν, αγαπητέ ασφαλιστή;

Ποιος από τους δύο τύπους πωλητή βγαίνει τελικά κερδισμένος, αναρωτιέται ο Ανασφάλιστος...

Η ERGO Ασφαλιστική σταθερή σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ρ. Αλεξοπούλου: «Η ασφάλιση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασικό στοιχείο βιώσιμης λειτουργίας και όχι ως απλή κανονιστική απαίτηση»

Diploma in Financial and Insurance Advice από ΕΕΑ, ΕΙΑΣ και ΠΣΑΣ – Λ. Αποστολιώτης: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να επενδύσουν στη γνώση και στο...

Διαρκής προσπάθεια του ΠΣΑΣ, να εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών του επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων