Globalnet: Δώρο υγείας και ομορφιάς για τη γιορτή της μητέρας

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, που εορτάζεται παγκοσμίως την Κυριακή 13 Μαΐου, και σε συνεργασία με το εξειδικευμένο διαγνωστικό κέντρο ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ ΑΕ, η Globalnet Insurance Brokers προσφέρει σε όλες τις μανούλες ένα δώρο ομορφιάς και υγείας: δωρεάν εκτίμηση δέρματος και τριχωτού κεφαλής, αλλά και 15% έκπτωση για αγορά αντιηλιακών.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν το προσωπικό τους ραντεβού καλώντας στο τηλέφωνο 2103230000.

Ένα μικρό δώρο από την    για τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή όλων μας!

 

Το δέρμα είναι μια καθαρά γυναικεία υπόθεση είναι το παράθυρο του οργανισμού μας στο σώμα και αποτελεί τον κύριο φραγμό ανάμεσα στο εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον.

Είναι όργανο ζωντανό, ορατό, ψηλαφητό, συνεχώς μεταβαλλόμενο με ποικιλία λειτουργιών. Συγκροτείται από τρεις ζώνες από την επιφάνειά του προς τα μέσα: την επιδερμίδα, το κυρίως δέρμα ή χόριο και το υπόδερμα.

Η γήρανση χωρίζεται σε δύο μορφές:

α) την ενδογενή ή χρονολογική γήρανση που οφείλεται στη φυσιολογική φθορά του οργανισμού με την πάροδο του χρόνου και
β) την εξωγενή γήρανση ή φωτογήρανση, που οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως είναι η υπεριώδης ακτινοβολία, η ρύπανση, ο καπνός, ο άνεμος κ.ά. Οι συνέπειες της γήρανσης είναι η δημιουργία ρυτίδων, οι διαταραχές της μελάγχρωσης, ενδεχομένως και οι καρκινωματώδεις εξαλλαγές.

Κεντρικό ρόλο στη φθορά του συστήματος και στη γήρανση παίζουν οι ελεύθερες ρίζες. Πρόκειται για χημικές ενώσεις (μονήρες οξυγόνο, ιόντα υπεροξειδίων και υδροξυλίου) που βρίσκονται φυσιολογικά στον οργανισμό, όμως πολλαπλασιάζονται από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Οι ελεύθερες ρίζες αντιδρούν με το DNA, τις πρωτεΐνες και τα μόρια της κυτταρικής μεμβράνης προκαλώντας βλάβες, θάνατο των κυττάρων και κατ ́ επέκταση γήρανση. Η όλη διαδικασία είναι γνωστή ως οξειδωτικό stress.

Οι βλάβες που προκαλεί το οξειδωτικό στρες γίνονται ορατές από το δέρμα. Το δέρμα έχει αναπτύξει άμυνες που το προστατεύουν από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Πρόκειται για ενζυμικά συστήματα (υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, καταλάση κ.ά.), αλλά και μη ενζυμικούς μηχανισμούς, οι οποίοι λειτουργούν με ενδογενείς αντιοξειδωτικές ουσίες της επιδερμίδας και του χορίου. Μερικές από τις ενδογενείς ουσίες είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η γλουταθειόνη, το συνένζυμο Q10, κ.ά. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε μπορούν να ληφθούν είτε μέσω της διατροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων διατροφής ή με τοπική χορήγηση.

Για τη διάγνωση της φωτογήρανσης χρησιμοποιείται στην ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ κάμερα υψηλής τεχνολογίας UV για την ανίχνευση βλάβης η δερμοανάλυση και η δερματοσκόπηση στον υποκείμενο ιστό, η οποία δεν είναι ορατή με γυμνό οφθαλμό.

Για την πρόληψη της εξωγενούς γήρανσης ή φωτογήρανσης γίνεται σύσταση για εξατομικευμένα προϊόντα για αντηλιακή κάλυψη με υψηλό SPF πριν την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία , πρόληψη και στη θεραπεία της φωτογήρανσης μπορεί να βοηθήσουν οι οδηγίες για καλλυντικά και διάφορα μέσα, μέθοδοι και τεχνικές που διαθέτει η επιστήμη.

Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας και ελέγξετε το δέρμα σας !

Διαβάστε περισσότερα στα αρχεία We Love Mom 11052018 και We Love Mom gl11052018.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*