Η AXA προκαλεί σήμερα… «Σεισμό στο Μουσείο» με λαμπερά εγκαίνια

Εικονική πραγματικότητα, νέες τεχνολογίες, βιωματικά εκθέματα και διαδραστικές εφαρμογές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκεφθούν την πρωτότυπη ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο», που ξεκινά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Εγκαινιάζεται το απόγευμα της Τρίτης η μοναδική στη χώρα ψηφιακή έκθεση, μία πρωτοβουλία για την κατανόηση και την πρόληψη του φαινομένου. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει ο Ε. Μοάτσος, η ΑΧΑ θα ασχοληθεί δυναμικά με το θέμα της πρόληψης και της ενημέρωσης.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΑΧΑ δημιουργούν μια μοναδική ψηφιακή έκθεση για τον σεισμό, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι οι επισκέπτες να «εξερευνήσουν» τον σεισμό, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, καθώς και δύο ημερίδες, για τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό.

«Η γνώση είναι δύναμη – Ενημερωνόμαστε για τον σεισμό – Προετοιμαζόμαστε για το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ασφαλιστικής.

Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 23 Μαΐου και για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα www.gnhm.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*