back to top
27.5 C
Athens
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026

Eurolife ERB: Γραμμή ανάπτυξης 2018 και άξονες προϊόντων

της Ελενας Ερμείδου

Το 2017 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την Eurolife ERB, το 2018 εμπνέει αισιοδοξία καθώς η οικονομία γυρνάει σελίδα και με την στήριξη του μετόχου της, προχωράει μπροστά, επενδύοντας στο ψηφιακό μετασχηματισμό. Το ‘μυστικό’ της οι άνθρωποι και το σωστά διαμορφωμένο χαρτοφυλάκιο, το οποίο δημιουργεί βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του προέδρου & διευθύνοντος σύμβουλου της Eurolife ERB κου Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου στην συνέντευξη Τύπου χτες για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

- Advertisement -

Για μία ακόμα φορά η Eurolife βρέθηκε ανάμεσα στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις το 2017 με παραγωγή ασφαλίστρων 483 εκατ. ευρώ, κέρδη 81 εκατ. ευρώ τα οποία δεν προέρχονται από επενδύσεις και ίδια κεφάλαια Ομίλου 651 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο μεριδίων, ο Όμιλος Eurolife  κατέλαβε το 12,2% της αγοράς, 21,3% στις ασφάλειες Ζωής και 3,3% στις Γενικές ασφάλειες. Είναι πολυκαναλική με το μερίδιο του Bancassurance να είναι στο 62% και των Ελευθέρων Δικτύων στο 38%.  Σημαντικό για την Eurolife η τήρηση του τεχνικού ασφαλίστρου με στόχο να ωφελείτε μακροπρόθεσμα και η αγορά και η ασφαλισμένοι.

- Advertisement -

Κλειδί η σύνθεση του χαρτοφυλακίου

Ευθύνη της Eurolife δεν είναι να επικεντρώνεται μόνο στα προϊόντα υποχρεωτικής ασφάλισης ή σε όσα  “τραβιούνται”, αλλά και πως θα εκπαιδεύσει σταδιακά την αγορά για να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες δήλωσε από την πλευρά του ο κος Νίκος Δελένδας Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία δίνει έμφαση στην ελληνική οικογένεια και επιχειρηματικότητα και όχι μόνο σε τομείς όπως η Υγεία και το Αυτοκίνητο.

 Όσον αφορά τα προϊόντα του 2017 θέτει 4 άξονες:

– Την Αποταμίευση: όπου  έχει πρωταγωνιστική θέση, έχοντας κάνει μία σημαντική αναβάθμιση των προγραμμάτων της. Διαθέτει 10 επιλογές, και  ο πελάτης για την αποταμίευση, τη σύνταξη και την επένδυσή του έχει πολλές επιλογές ανάλογα με το προφίλ και τις ανάγκες του.

– Την Υγεία, η οποία δουλεύει σε μία λογική value for money με 8 διαφορετικές επιλογές για πελάτες με υψηλότερα ή χαμηλότερα εισοδήματα και προγράμματα περιορισμένου δικτύου.

– Τις Γενικές Ασφαλίσεις όπου πέραν των κλασσικών ασφαλίσεων, προχωράει σε νέα πρωτοποριακά προγράμματα.

– Τις Ομαδικές Ασφαλίσεις, όπου έγινε ένα πολύ επιτυχημένο άνοιγμα το 2017, ιδιαίτερα στα συνταξιοδοτικά ομαδικά προγράμματα καθώς λόγω συνθηκών αποτελούν καλή λύση για τον εργοδότη και τον εργαζόμενο. Το συνολικό χαρτοφυλάκιο ξεπέρασε τα 31,5 εκατ. ευρώ, με αύξηση σχεδόν 20%, πολλαπλάσια της αγοράς. Η Eurolife κατάφερε να συνεργαστεί με πάνω από 60 επιχειρήσεις και οργανισμούς, φέρνοντας νέες εργασίες της τάξης των 5 εκατ. ευρώ μέσα σε 8 μήνες.

Με σειρά από τα αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Δελένδας, Γεν. Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης – Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος – Νίκος Γιαννακάκης, Chief Technology Officer

Τα ‘φώτα’ στην ψηφιακή μετεξέλιξη

Για τις νέες τεχνολογίες και το επενδυτικό  πλάνο της Eurolife μίλησε ο κος  Νίκος Γιαννακάκης, Chief Technology Officer, τονίζοντας ότι η  επιτυχία στον τομέα της τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένου και του ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελεί συνάρτηση τριών παραγόντων: των ανθρώπων, των συστημάτων, των μεθοδολογιών.

Το γεγονός ότι η Eurolife ανήκε σε έναν μεγάλο όμιλο της δίνει την ευκαιρία να έχει πρόσβαση σε πρακτικές και τεχνολογίες υψηλού επιπέδου. Στο πλαίσιο αυτό το 2017 κατάφερε μέσω της δημιουργίας digital funding, να προσελκύσει νέα ταλέντα που δίνουν μία άλλη προοπτική.

«Βλέπουμε με πολύ θετικό βλέμμα τη νέα εποχή, είμαστε σε φάση ανάπτυξης και κεφαλαιοποιούμε αυτές τις επενδύσεις», ο ίδιος συμπλήρωσε.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τρ. Λυσιμάχου στο IW: To Bancassurance προχωρά ακάθεκτα και οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην ανάπτυξή του

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Νέες φήμες για συνεργασία ασφαλιστικής με την Credia

Για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας – Ρευστό παραμένει το ευρύτερο τοπίο

Εθνική Ασφαλιστική: Πώς θα κάνει την υπέρβαση στο bancassurance

Σκοπεύει να ξεπεράσει τις περσινές επιδόσεις των 48 εκατομμυρίων καθαρής κερδοφορίας

Πειραιώς – ΝΝ Hellas: Η επόμενη ημέρα για το bancassurance

Στη χρονική στιγμή όπου οι συναλλαγές μεταξύ τραπεζικών ομίλων και ασφαλιστικών αλλάζουν ριζικά την αγορά βρίσκεται η NN, ομοίως και η Πειραιώς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ERGO στο πλευρό των συνεργατών του Εταιρικού της Δικτύου με δύο ταξίδια επιβράβευσης στην Πράγα και το Καρπενήσι

Η ERGO Ασφαλιστική επιβράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους συνεργάτες του Εταιρικού της Δικτύου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους...

Infotrust Insurance Agents: Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στη νέα ιδιόκτητη έδρα 

Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία μεταφέρεται η Infotrust Insurance Agents, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στην αναπτυξιακή της πορεία και επενδύοντας

Apollon Insurance: Επενδύει στους συνεργάτες και στη νέα δυναμική της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Νέες προοπτικές ανάπτυξης για τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναδεικνύει η Apollon Insurance

Η Kyndryl απέσπασε τρεις διακρίσεις στα Cloud Computing & SaaS Awards, μαζί με τις Eurolife FFH και Εθνική Ασφαλιστική

Η Kyndryl (NYSE: KD), κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τεχνολογίας για κρίσιμες επιχειρησιακές λειτουργίες (mission-critical), απέσπασε τρεις διακρίσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ERGO στο πλευρό των συνεργατών του Εταιρικού της Δικτύου με δύο ταξίδια επιβράβευσης στην Πράγα και το Καρπενήσι

Η ERGO Ασφαλιστική επιβράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους συνεργάτες του Εταιρικού της Δικτύου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους...

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δύο παρεμβάσεις-κλειδιά στη Βουλή για την επαγγελματική ασφάλιση – Τι αναμένεται να προτείνει

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. θα χαιρετίσει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα ασφάλισης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

11th Business Forum Greece-Sweden

Το 11ο Business Forum Ελλάδας-Σουηδίας αναδεικνύει τον δρόμο προς μια ανθεκτική, καινοτόμο και ανταγωνιστική Ευρώπη

«Βούλωσαν» τα αυτιά μετά τη βουτιά; Τι πρέπει να προσέξουμε!

Οι βουτιές στη θάλασσα και την πισίνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού, όμως για αρκετούς συνοδεύονται από ένα γνώριμο