back to top
19.3 C
Athens
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025

Και την θυγατρική της  στο Βέλγιο πούλησε η Generali

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με ταχείς ρυθμούς δρομολογεί η Generali τον εξορθολογισμό των διεθνών δραστηριοτήτων της, αφού λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση της πώλησης των θυγατρικών της σε Παναμά και Κολομβία ανακοίνωσε και την πώληση της θυγατρικής της στο Βέλγιο. Αγοραστής είναι η Athora Holdings, εταιρεία που ελέγχεται από το fund  Apollo Global Management.  To τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 540 εκατ. ευρώ (καταβλητέο σε μετρητά)  και το κεφαλαιακό κέρδος που προκύπτει για την Generali -σε επίπεδο ομίλου- είναι 150 εκατ. ευρώ και θα εγγραφεί κατά την ολοκλήρωση του deal, στο β’ εξάμηνο του έτους.

- Advertisement -

Η Generali Belgium που περνά στα χέρια της Athora είναι η 11η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του Βελγίου, με δίκτυο 1.000 συνεργατών που πουλούν τόσο ασφάλειες ζωής και συνταξιοδοτικά προϊόντα όσο και γενικές ασφαλίσεις. Η Generali Belgium απασχολεί 430 υπαλλήλους και το 2017 εισέπραξε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 640 εκατ. ευρώ από 420.000 πελάτες, με το ενεργητικό της να εκτιμάται στα 3,5 δισ. ευρώ. Η βελγική θυγατρική συνεισέφερε 22 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα ττης Generali το οικονομικό έτος 2017.

Οπως προαναφέρθηκε, ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου Philippe Donnet ολοκλήρωσε πρόσφατα την πώληση των δραστηριοτήτων σε Κολομβία και Παναμά και ανακοίνωσε συμφωνία για αποεπένδυση και στην Ολλανδία. Είχαν προηγηθεί οι πωλήσεις των θυγατρικών σε Ιρλανδία και Γουατεμάλα.

- Advertisement -

“Η συνολική αξία των deals που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αυτών που έχουν εξαγγελθεί και τελούν υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών εκτιμάται στο 1,1 δισ. δολ., υπερβαίνει δηλαδή τον αρχικό μας στόχο για 1 δισ. δολ.,”, δήλωσε ο Frédéric de Courtois, επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της Generali.

Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά εκτός του κλάδου ζωής και συντάξεων για την Athora με έδρα τις Βερμούδες, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει την γερμανική  Athene Lebensversicherung, την ιρλανδική Aegon Ireland και την Athora Life Re στις Βερμούδες. Ενα χρόνο πριν, η Athora (της οποίας το ενεργητικό ανερχόταν στα 8 δισ. δολ. το γ’ τρίμηνο του 2017) άντλησε 2,2 δισ. δολ. μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης μετοχών της ώστε να αποκτήσει κεφάλαια για εξαγορές. Ο μητρικός όμιλος Apollo σημείωσε ότι η Athora ως αυτόνομη θυγατρική θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες στον ευρωπαίκό ασφαλιστικό κλάδο.

“Επεκτείνουμε ταχύτατα την παρουσία μας στην Ευρώπη”, δήλωσε ο επικεφαλής της Athora  Michele Bareggi ανακοινώνοντας το deal εξαγοράς της Generali Belgium. “Μετά τις εξαγορές της  Delta Lloyd Lebensversicherung το 2015 και της Aegon Ireland νωρίτερα εντός του μήνα, αυτή η συναλλαγή είναι ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς τον στόχο μας να γίνουμε ο κορυφαίος consolidator στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο και αντασφαλιστικός εταίρος στον κλάδο ζωής”.

Η Generali, μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη δραστηριοποιείται σε 60 χώρες ανά τον κόσμο. Το 2017 ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,97 δισ. ευρώ, με συνδυασμένο δείκτη 92,8%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δ. Βασιλειάδης, PwC: «Τα μέτρα για την υγεία δεν μπορούν να πάνε μακριά»

Οι εταιρείες, επισήμανε στο συνέδριο της ΕΑΕ, θα πρέπει να κινηθούν προς κατευθύνσεις πέραν των αναπροσαρμογών ασφαλίστρων

Δ. Μαζαράκης: Εθνικό στρατηγικό σχέδιο στην υγεία και αντιμετώπιση συμφερόντων

Ρηξικέλευθος ήταν ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής στο πάνελ για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Η Generali επιταχύνει μέσω AI τη διαδικασία αποζημίωσης ομαδικών ασφαλίσεων για πελάτες και συνεργάτες

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει την προληπτική ανίχνευση εκκρεμοτήτων, μειώνοντας σημαντικά τις καθυστερήσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Coface: Καθαρά κέρδη €176,3 εκατ. στο εννεάμηνο 2025 – Ισχυρή ανάπτυξη στις υπηρεσίες

«Οι επενδύσεις μας σε υπηρεσίες, ψηφιακά κανάλια και ανάλυση κινδύνου αποδίδουν καρπούς» δήλωσε ο X. Durand - Νέα CEO για τη Βόρεια Αμερική

Η Ελισάβετ Νίκα της Covariance στο AIForum25: «Βρισκόμαστε ήδη πέρα από την καινοτομία»

Η Co-Founder & Managing Director της εταιρείας μίλησε για τις εφαρμογές ΤΝ στους κλάδους υγείας και ασφάλισης

Ο Όμιλος Belron® χαιρετίζει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας για απεριόριστη πρόσβαση σε δεδομένα οχημάτων

Τέταρτη δικαστική επιτυχία του Ομίλου για τη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά αυτοκινήτου

Allianz Trade: Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε

Οι κίνδυνοι των κυκλικών συμφωνιών στην ΤΝ και τα ανέφικτα σχέδια για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Όλη η αλήθεια για τις αμοιβές των διαμεσολαβητών – Πώς αυξήθηκαν τα έσοδα των νομικών προσώπων

Υπολείπονται των αυξήσεων 40% στα ασφάλιστρα οι αυξήσεις 18,4% στα εισοδήματα των διαμεσολαβητών με ατομικές επιχειρήσεις

Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης: «ΤΝ και FinΤech ενισχύουν τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και τη λογοδοσία της δημόσιας πολιτικής»

Ο Δρ. Αλεξανδράκης ανέδειξε τον μετασχηματιστικό ρόλο των νέων τεχνολογιών αλλά και τα προβλήματα του AI Act στο FinTech Athens 4.0

Ransomware: Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις απαιτήσεις λύτρων;

Η απαίτηση λύτρων καθορίζεται από τη δυνητική ζημία και το πόσο καλά προετοιμασμένος είναι ο οργανισμός

Coface: Καθαρά κέρδη €176,3 εκατ. στο εννεάμηνο 2025 – Ισχυρή ανάπτυξη στις υπηρεσίες

«Οι επενδύσεις μας σε υπηρεσίες, ψηφιακά κανάλια και ανάλυση κινδύνου αποδίδουν καρπούς» δήλωσε ο X. Durand - Νέα CEO για τη Βόρεια Αμερική

Από το Επάγγελμα ευκαιρίας στο Επάγγελμα ευθύνης!

Η τρίτη μελέτη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεν είναι απλώς μια στατιστική αποτύπωση