back to top
33.4 C
Athens
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026

Και την θυγατρική της  στο Βέλγιο πούλησε η Generali

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με ταχείς ρυθμούς δρομολογεί η Generali τον εξορθολογισμό των διεθνών δραστηριοτήτων της, αφού λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση της πώλησης των θυγατρικών της σε Παναμά και Κολομβία ανακοίνωσε και την πώληση της θυγατρικής της στο Βέλγιο. Αγοραστής είναι η Athora Holdings, εταιρεία που ελέγχεται από το fund  Apollo Global Management.  To τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 540 εκατ. ευρώ (καταβλητέο σε μετρητά)  και το κεφαλαιακό κέρδος που προκύπτει για την Generali -σε επίπεδο ομίλου- είναι 150 εκατ. ευρώ και θα εγγραφεί κατά την ολοκλήρωση του deal, στο β’ εξάμηνο του έτους.

- Advertisement -

Η Generali Belgium που περνά στα χέρια της Athora είναι η 11η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του Βελγίου, με δίκτυο 1.000 συνεργατών που πουλούν τόσο ασφάλειες ζωής και συνταξιοδοτικά προϊόντα όσο και γενικές ασφαλίσεις. Η Generali Belgium απασχολεί 430 υπαλλήλους και το 2017 εισέπραξε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 640 εκατ. ευρώ από 420.000 πελάτες, με το ενεργητικό της να εκτιμάται στα 3,5 δισ. ευρώ. Η βελγική θυγατρική συνεισέφερε 22 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα ττης Generali το οικονομικό έτος 2017.

Οπως προαναφέρθηκε, ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου Philippe Donnet ολοκλήρωσε πρόσφατα την πώληση των δραστηριοτήτων σε Κολομβία και Παναμά και ανακοίνωσε συμφωνία για αποεπένδυση και στην Ολλανδία. Είχαν προηγηθεί οι πωλήσεις των θυγατρικών σε Ιρλανδία και Γουατεμάλα.

- Advertisement -

“Η συνολική αξία των deals που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αυτών που έχουν εξαγγελθεί και τελούν υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών εκτιμάται στο 1,1 δισ. δολ., υπερβαίνει δηλαδή τον αρχικό μας στόχο για 1 δισ. δολ.,”, δήλωσε ο Frédéric de Courtois, επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της Generali.

Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά εκτός του κλάδου ζωής και συντάξεων για την Athora με έδρα τις Βερμούδες, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει την γερμανική  Athene Lebensversicherung, την ιρλανδική Aegon Ireland και την Athora Life Re στις Βερμούδες. Ενα χρόνο πριν, η Athora (της οποίας το ενεργητικό ανερχόταν στα 8 δισ. δολ. το γ’ τρίμηνο του 2017) άντλησε 2,2 δισ. δολ. μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης μετοχών της ώστε να αποκτήσει κεφάλαια για εξαγορές. Ο μητρικός όμιλος Apollo σημείωσε ότι η Athora ως αυτόνομη θυγατρική θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες στον ευρωπαίκό ασφαλιστικό κλάδο.

“Επεκτείνουμε ταχύτατα την παρουσία μας στην Ευρώπη”, δήλωσε ο επικεφαλής της Athora  Michele Bareggi ανακοινώνοντας το deal εξαγοράς της Generali Belgium. “Μετά τις εξαγορές της  Delta Lloyd Lebensversicherung το 2015 και της Aegon Ireland νωρίτερα εντός του μήνα, αυτή η συναλλαγή είναι ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς τον στόχο μας να γίνουμε ο κορυφαίος consolidator στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο και αντασφαλιστικός εταίρος στον κλάδο ζωής”.

Η Generali, μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη δραστηριοποιείται σε 60 χώρες ανά τον κόσμο. Το 2017 ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,97 δισ. ευρώ, με συνδυασμένο δείκτη 92,8%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σ. Γουγούσης: Ανθρώπινος πυρήνας ανάπτυξης στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο Chief Sales Officer εξηγεί πώς η Generali αξιοποιεί την τεχνολογία για να εξελίξει τους συνεργάτες της σε ολοκληρωμένους ασφαλιστικούς συμβούλους

Generali Culture Month: Η δύναμη μιας κουλτούρας που εξελίσσεται μαζί με τους ανθρώπους της

Ένας μήνας αφιερωμένος στους ανθρώπους, στις αξίες και στις συμπεριφορές που διαμορφώνουν το «Excellence Culture» της Generali

Η Generali μάς προσκαλεί να ζήσουμε τη δύναμη της μουσικής και στο φετινό Release Athens Festival

«Δέκα χρόνια μουσικής. Εκατόν σαράντα χρόνια εμπιστοσύνης. Ένα μουσικό κάλεσμα για να ζήσουμε τις στιγμές όπως τις θέλουμε»

Generali Greece: Η «εξατομικευμένη πρόληψη» φέρνει νέα προσέγγιση στη φροντίδα του μωρού

Μέσω συστηματικής παρακολούθησης της υγείας του βρέφους, τακτικών ελέγχων αλλά και ψηφιακών εργαλείων, πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τι μαθαίνουν να κάνουν οι Ελβετοί, τι θα κάνουν οι ασφαλιστές

Η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας φέρνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και μπορεί να αυξήσει τη θνησιμότητα, με επιπτώσεις σε ιατρικές, ασφαλιστικές και εργατικές αξιώσεις

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την εξαγορά της Altius Insurance Ltd.

Η τράπεζα δημιουργεί τον τρίτο ισχυρότερο ασφαλιστικό πυλώνα της Κύπρου

Ευρωβαρόμετρο: Η διεθνής συνθήκη γεννά υψηλές προσδοκίες από την ΕΕ, άγχος και αβεβαιότητα κυριαρχούν στην Ελλάδα

Παρά τις αυξημένες οικονομικές ανησυχίες, οι Ευρωπαίοι εκτιμούν τον προστατευτικό και συνεργατικό χαρακτήρα της ΕΕ, καθώς και την ποιότητα ζωής που προσφέρει

Allianz: Ο κόσμος στην Ευρώπη κρατά μικρό καλάθι για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις

Μεγάλη έρευνα δείχνει επίσης ότι, αν και η ευθύνη για τη συνταξιοδότηση μετατίθεται ολοένα περισσότερο στα άτομα, πολλοί δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Παίδων Πεντέλης πλήρως ανακαινισμένο: Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας παιδιατρικής δομής στη Δυτική Αθήνα

Greek Space Tech Forum 2026: Greece in Orbit – Scaling Space Capabilities into Strategic Impact

Παρακολουθήστε το #gstf26 στις 7 και 8 Ιουλίου στο Ωδείο Αθηνών και στο LiveOn Expo Complex – Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές

Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια υγεία από ΗΔΥΚΑ και NOVA ICT – Performance Technologies

Το Health Monitoring διευκολύνει τη διαχείριση δεδομένων, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, της έρευνας και της τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει την ψηφιακή πύλη «Σύνδεση Πελάτη»

Με νέες δυνατότητες και ακόμη πιο σύγχρονη εμπειρία εξυπηρέτησης