back to top
33.5 C
Athens
Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Ανάπτυξη χωρίς ασφάλειες είναι αδύνατη

της Ελενας Ερμείδου

Την συγκρότηση κοινοπραξίας μεταξύ Πολιτείας – ΕΑΕΕ – Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης – όλης της αγοράς, υπό την στήριξη της Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και του Κράτους ζήτησε ο κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Brokers στην ετήσια εκδήλωση της Μεσιτικής, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ασφάλιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων .

- Advertisement -

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψε ο κος Χατζηθεοδοσίου στην ομιλία του για την ασφαλιστική αγορά του 2018, αναλύοντας εν πρώτοις τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα τις εξελίξεις στην τεχνολογία, την νομοθεσία, την οικονομία.

Ανασφάλιστα, συντάξεις, νοσοκομειακές καλύψεις, ευθύνες και περιουσία τοποθετούνται στο επίκεντρο της αγοράς. Δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη της οικονομίας.

- Advertisement -

Ανασφάλιστα –κλείνει η ψαλίδα

«Το 2018 το κεφάλαιο  με τα ανασφάλιστα θα κλείσει» είπε στηριζόμενος στους ελέγχους που θα διενεργεί η πολιτεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Στα 600 χιλιάδες έπεσαν τα ανασφάλιστα από 1,5 εκατομμύριο που ήταν τόνισε, συμπληρώνοντας ότι θα πέσουν και άλλο και η ψαλίδα θα κλείσει.

Συντάξεις –στο επίκεντρο της οικονομίας

Το 2018 θα είναι η χρονιά των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων υπογράμμισε, μιλώντας για την οικονομία και επισημαίνοντας ότι από το 2000-2015 το ελληνικό κράτος συνέβαλλε  στα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 220 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή  στο 60% του χρέους της χώρας. Το συνταξιοδοτικό αποτελεί από τις κύριες αιτίες της οικονομικής κρίσης, αλλά και όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση απειλεί με την σειρά την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Αν δεν λυθεί το συνταξιοδοτικό με το σημερινό μοντέλο, διεμήνυσε η επόμενη γενεά και εμείς δεν θα πάρει κανείς σύνταξη»

Η υποχρεωτικότητα και οι απαιτήσεις της οικονομικής κρίσης

Οι πωλήσεις των νοσοκομειακών προγραμμάτων, θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι αστικές ευθύνες και οι ασφάλειες περιβάλλοντος λόγω νομοθεσίας. Η κρίση, και όχι μόνο επιβάλλει και την ασφάλιση της περιουσίας των επιχειρήσεων.

Η τεχνολογία είναι συμβόλαιο επιτυχίας

Στο νέο μείγμα που συνθέτει την ασφαλιστική αγορά ρόλο κλειδί έχει η τεχνολογία. «Το συμβόλαιο της επόμενης ημέρας με τον σύγχρονο ασφαλιστή είναι αυτό με την τεχνολογία και όποιος δεν το πετύχει δεν θα έχει μέλλον» διατύπωσε ο κος Χατζηθεοδοσίου, διευκρινίζοντας ότι η εποχή έχει πολλές προκλήσεις και αυτοί που θα τερματίσουν θα είναι αυτοί που ακούν τα μηνύματα της εποχής και προσαρμόζονται.

Google, Amazon δεν ήρθαν για να φύγουν, ήρθαν να μείνουν και μπαίνουν στο παιχνίδι. Ο κος Χατζηθεοδοσίου συνέστησε στην αγορά να δει τις εξελίξεις, όλες αυτές στην σωστή τους διάσταση. Μάλιστα παρομοίασε το επάγγελμα του ασφαλιστή με αυτό του κοσμοναύτη όπου παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ακόμα και στο διάστημα, θέλοντας να τονίσει τις σημαντικές πτυχές της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Απαντώντας στο ερώτημα τι είναι τεχνολογία, είπε: πως «τεχνολογία είναι μία έννοια που δεν έχει τίποτα σταθερό και εξελίσσεται με ταχύτητα φωτός. Εμείς θα πρέπει να τρέχουμε για να βρούμε το καινούργιο και το διαφορετικό, καλούμαστε όλο μαζί λοιπόν, ασφαλιστές, εταιρείες και διαμεσολαβητές, να σταθεροποιηθούμε στην αστάθεια του περιβάλλοντος και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας».

Απαντώντας στο άλλο μεγάλο ερώτημα όπως είπε, στο τι είναι καινοτομία, είπε  «είναι να δεχτείς ως υπαρκτό το ανύπαρκτο και να χτίσεις πάνω του μία νέα πραγματικότητα. Η καινοτομία σε εμάς στην Mega Brokers είναι η λύση σε ότι  κάποιοι θεωρούν μύθο. Τα στελέχη οι εργαζόμενοι στην mega brokers το βλέπουμε και μέσα από αυτό δημιουργούμε τον ασφαλιστή του αύριο για αυτό δεν υπάρχουν περιορισμοί στην προσπάθεια μας για το καλύτερ».

Δεν απέφυγε και αυτή την φορά καθώς πρόκειται για μείζον θέμα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη θα θίξει τα προβλήματα της βαριάς φορολόγησης των ασφαλιστών και των υπέρογκων εισφορών προς το κράτος, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εμπόλεμη οικονομική κατάσταση, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο πορτοκαλί οι κίνδυνοι αγοράς και κυβερνοχώρου σύμφωνα με το τελευταίο Risk Dasboard της EIOPA

Παρότι οι κίνδυνοι παραμένουν γενικά σταθεροί, οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης διόρθωσης στις αγορές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ΕΕΣ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας προσκαλώντας τα παιδιά σε πλήθος δράσεων

Για περισσότερα από 100 χρόνια, ο Τομέας Νεότητας αποτελεί πυρήνα καλλιέργειας του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού

Σε καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου αν τρακάρεις… εν πλω;

Το Pricefox, κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, εξηγεί αναλυτικά τι ισχύει

NAK Insurance Brokers: Επενδύει στους ανθρώπους της και χτίζει το εργασιακό περιβάλλον του αύριο

Πώς η εταιρεία εφαρμόζει το Employer Branding ως καθημερινή επιχειρηματική πρακτική

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Generali ανάμεσα στους ηγέτες της βιωσιμότητας, στην Ελλάδα και διεθνώς

4 διεθνείς αναγνωρίσεις επιβεβαιώνουν τη σταθερή ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στη στρατηγική και στο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου

Allianz: Νέα εποχή κινδύνων αλλά και ευκαιριών σηματοδοτεί η ραγδαία ανάπτυξη data centers

Th. Lillelund: «Η ΤΝ μετατρέπει την τελευταία γενιά κέντρων δεδομένων σε κρίσιμη υποδομή» – Η παγκόσμια αγορά ασφάλισής τους θα υπερδιπλασιαστεί ως το 2030

Στ. Κωνσταντάς: «Είμαι αισιόδοξος ότι ο 2ος Πυλώνας θα αναπτυχθεί και θα προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα»

Δήλωση του Διευθυντή της ΔΕΕΙΑ στο περιθώριο του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Ο ΕΕΣ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας προσκαλώντας τα παιδιά σε πλήθος δράσεων

Για περισσότερα από 100 χρόνια, ο Τομέας Νεότητας αποτελεί πυρήνα καλλιέργειας του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού

Φυσικοθεραπεία: Η κίνηση ως βασικό εργαλείο πρόληψης και αποκατάστασης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Εκστρατεία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών με στόχο την ενσωμάτωση της κίνησης στην καθημερινότητα