back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Ανάπτυξη χωρίς ασφάλειες είναι αδύνατη

της Ελενας Ερμείδου

Την συγκρότηση κοινοπραξίας μεταξύ Πολιτείας – ΕΑΕΕ – Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης – όλης της αγοράς, υπό την στήριξη της Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και του Κράτους ζήτησε ο κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Brokers στην ετήσια εκδήλωση της Μεσιτικής, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ασφάλιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων .

- Advertisement -

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψε ο κος Χατζηθεοδοσίου στην ομιλία του για την ασφαλιστική αγορά του 2018, αναλύοντας εν πρώτοις τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα τις εξελίξεις στην τεχνολογία, την νομοθεσία, την οικονομία.

Ανασφάλιστα, συντάξεις, νοσοκομειακές καλύψεις, ευθύνες και περιουσία τοποθετούνται στο επίκεντρο της αγοράς. Δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη της οικονομίας.

- Advertisement -

Ανασφάλιστα –κλείνει η ψαλίδα

«Το 2018 το κεφάλαιο  με τα ανασφάλιστα θα κλείσει» είπε στηριζόμενος στους ελέγχους που θα διενεργεί η πολιτεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Στα 600 χιλιάδες έπεσαν τα ανασφάλιστα από 1,5 εκατομμύριο που ήταν τόνισε, συμπληρώνοντας ότι θα πέσουν και άλλο και η ψαλίδα θα κλείσει.

Συντάξεις –στο επίκεντρο της οικονομίας

Το 2018 θα είναι η χρονιά των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων υπογράμμισε, μιλώντας για την οικονομία και επισημαίνοντας ότι από το 2000-2015 το ελληνικό κράτος συνέβαλλε  στα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 220 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή  στο 60% του χρέους της χώρας. Το συνταξιοδοτικό αποτελεί από τις κύριες αιτίες της οικονομικής κρίσης, αλλά και όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση απειλεί με την σειρά την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Αν δεν λυθεί το συνταξιοδοτικό με το σημερινό μοντέλο, διεμήνυσε η επόμενη γενεά και εμείς δεν θα πάρει κανείς σύνταξη»

Η υποχρεωτικότητα και οι απαιτήσεις της οικονομικής κρίσης

Οι πωλήσεις των νοσοκομειακών προγραμμάτων, θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι αστικές ευθύνες και οι ασφάλειες περιβάλλοντος λόγω νομοθεσίας. Η κρίση, και όχι μόνο επιβάλλει και την ασφάλιση της περιουσίας των επιχειρήσεων.

Η τεχνολογία είναι συμβόλαιο επιτυχίας

Στο νέο μείγμα που συνθέτει την ασφαλιστική αγορά ρόλο κλειδί έχει η τεχνολογία. «Το συμβόλαιο της επόμενης ημέρας με τον σύγχρονο ασφαλιστή είναι αυτό με την τεχνολογία και όποιος δεν το πετύχει δεν θα έχει μέλλον» διατύπωσε ο κος Χατζηθεοδοσίου, διευκρινίζοντας ότι η εποχή έχει πολλές προκλήσεις και αυτοί που θα τερματίσουν θα είναι αυτοί που ακούν τα μηνύματα της εποχής και προσαρμόζονται.

Google, Amazon δεν ήρθαν για να φύγουν, ήρθαν να μείνουν και μπαίνουν στο παιχνίδι. Ο κος Χατζηθεοδοσίου συνέστησε στην αγορά να δει τις εξελίξεις, όλες αυτές στην σωστή τους διάσταση. Μάλιστα παρομοίασε το επάγγελμα του ασφαλιστή με αυτό του κοσμοναύτη όπου παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ακόμα και στο διάστημα, θέλοντας να τονίσει τις σημαντικές πτυχές της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Απαντώντας στο ερώτημα τι είναι τεχνολογία, είπε: πως «τεχνολογία είναι μία έννοια που δεν έχει τίποτα σταθερό και εξελίσσεται με ταχύτητα φωτός. Εμείς θα πρέπει να τρέχουμε για να βρούμε το καινούργιο και το διαφορετικό, καλούμαστε όλο μαζί λοιπόν, ασφαλιστές, εταιρείες και διαμεσολαβητές, να σταθεροποιηθούμε στην αστάθεια του περιβάλλοντος και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας».

Απαντώντας στο άλλο μεγάλο ερώτημα όπως είπε, στο τι είναι καινοτομία, είπε  «είναι να δεχτείς ως υπαρκτό το ανύπαρκτο και να χτίσεις πάνω του μία νέα πραγματικότητα. Η καινοτομία σε εμάς στην Mega Brokers είναι η λύση σε ότι  κάποιοι θεωρούν μύθο. Τα στελέχη οι εργαζόμενοι στην mega brokers το βλέπουμε και μέσα από αυτό δημιουργούμε τον ασφαλιστή του αύριο για αυτό δεν υπάρχουν περιορισμοί στην προσπάθεια μας για το καλύτερ».

Δεν απέφυγε και αυτή την φορά καθώς πρόκειται για μείζον θέμα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη θα θίξει τα προβλήματα της βαριάς φορολόγησης των ασφαλιστών και των υπέρογκων εισφορών προς το κράτος, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εμπόλεμη οικονομική κατάσταση, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξανά στο Race for the Cure για τον καρκίνο του μαστού  η MEGA BROKERS 

Η MEGA BROKERS συμμετέχει και φέτος στο Greece Race for the Cure® 2026, στηρίζοντας τη δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης για τον καρκίνο του μαστού.

Έρευνα ΕΑΕΕ: Εξέλιξη ποσοστού πλήθους ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων με κάλυψη φυσικών καταστροφών

Από 01.06.2025 σύμφωνα με τη νομοθεσία κατέστη υποχρεωτική η ασφάλιση οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα

22 εκατ. ευρώ η ασφαλιστική απάτη σε δύο χρόνια – 13.024 υποθέσεις στο μικροσκόπιο

Περισσότερες από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εντοπίστηκαν από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Νέα συζήτηση για την ασφάλιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές στα μέσα του Οκτώβρη από την ΕΑΕΕ

Τη σχέση πρόληψης, ασφάλισης και ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές αναδεικνύει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Φθινόπωρο» του Συλλόγου Εργαζομένων του Ομίλου ERGO

Με μια εμβληματική και συγκινητική συναυλία-αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι από τον Γιώργο Νταλάρα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, έπεσε η αυλαία

Η Carglass® Ελλάδος συμμετείχε στο επετειακό Spirit of Belron® Challenge 2026, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά το έργο του Afrika Tikkun

Η Carglass® Ελλάδος έδωσε και φέτος δυναμικά το «παρών» στη μεγαλύτερη παγκόσμια φιλανθρωπική και αθλητική εκδήλωση του ομίλου

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Ο κ. Στέφανος Μαλαχιάς, Chief Commercial Officer της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz

Στο προσκήνιο ο ρόλος του Financial Planner – Στις 20 Οκτωβρίου το 2nd Financial Planning Forum της HFPA

Η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλάζει σταδιακά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την οικονομική συμβουλή.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Βιώνουμε μία έκτακτη συνθήκη και χρειάζονται πιο δραστικές κυβερνητικές παρεμβάσεις»

Οι σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού μας αφήνουν μία γλυκόπικρη γεύση. Από τη μια θέλω να επισημάνω ότι ελήφθησαν θετικά

Η EY Ελλάδος βραβεύτηκε ως κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών διαχείρισης φορολογικών διαφορών

Η EY Ελλάδος επιβεβαίωσε για ακόμα μία χρονιά την ηγετική της θέση στον κλάδο των φορολογικών υπηρεσιών, καθώς απέσπασε τη διάκριση

Πρόεδρος της ευρωπαϊκής FEBEA ο Παναγιώτης Τουρναβίτης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης, εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του European Federation

Affidea & ΟΠΑ: Στρατηγική συνεργασία για την εκπαίδευση, την έρευνα και την πρόληψη στην υγεία

Η Affidea Ελλάδος και το Τμήμα Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί.. Your Insurance Tribe Podcast» με την HFPA – Beyond Advice: Financial Planning for Impact

Καλεσμένες είναι η κυρία Ευφροσύνη Στουργιώτου, Πρόεδρος της HFPA, και η κυρία Όλγα Σαλαμούρα, Αντιπρόεδρος της HFPA.