back to top
31.6 C
Athens
Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Αντιμετώπιση οστεοαρθρίτιδας ισχίου με τεχνική ASI και σε υπέρβαρους ασθενείς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιούνται στην Κλινική Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής ισχίου, με την τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ASI (Anterior Supine Intermuscular), σε  ασθενείς με υψηλό δείκτη μάζας σώματος από τον διευθυντή του τμήματος Δρ. Ιωάννη Τσαρούχα και την ομάδα του.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η επαναστατική τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ASI (Anterior Supine Intermuscular) είναι ιδανική για παχύσαρκους και υπέρβαρους ασθενείς, καθώς χρειάζεται μια πολύ μικρή τομή (μήκους μόλις 6-7 εκατοστών) στην πρόσθια επιφάνεια του ισχίου, περιοχή όπου η συσσώρευση λίπους είναι ελάχιστη. Έτσι, δεν απαιτείται προεγχειρητική απώλεια βάρους και η ολική αρθροπλαστική μπορεί, αν υπάρχει ένδειξη, να γίνει άμεσα. Ο τραυματισμός των μαλακών μορίων είναι ελάχιστος, καθώς αποφεύγεται η διατομή μυών και τενόντων και η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μιάμιση ώρα. Ο μετεγχειρητικός πόνος ελαχιστοποιείται και η άρθρωση, λόγω της προστασίας των μαλακών μορίων, είναι από την πρώτη μέρα σταθερή. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής μπορεί άμεσα να σηκωθεί και να περπατήσει. Η διάρκεια νοσηλείας περιορίζεται σε τρεις έως τέσσερις ημέρες.

- Advertisement -

«Οι κλασικές μέθοδοι αρθροπλαστικής ισχίου, με τομές στην πλάγια ή την οπίσθια επιφάνεια του μηρού, αλλά και οι νεότερες, εξελιγμένες μορφές τους έχουν σημαντικές δυσχέρειες σε παχύσαρκους/υπέρβαρους ασθενείς, διότι η συσσώρευση λίπους στους γλουτούς κάνει δύσκολη την προσπέλαση του ισχίου. Έτσι, υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερες τομές και σημαντικό τραυματισμό των μαλακών μορίων, κυρίως των μυών, που προκαλεί μεγαλύτερη αιμορραγία, έντονο πόνο και πολύ βραδεία αποκατάσταση. Για τους ανωτέρω λόγους, οι χειρουργοί ισχίου συνήθως συστήνουν την απώλεια σημαντικού βάρους προ του χειρουργείου, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι ανέφικτο για τους περισσότερους ασθενείς.

»Η τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ASI (Anterior Supine Intermuscular) αποτελεί τη μέθοδο εκλογής για τους παχύσαρκους/υπέρβαρους ασθενείς και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε αυτήν τη λύση στην Ελλάδα και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών», δήλωσε ο Δρ. Τσαρούχας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: 1.000 επιτυχημένες επεμβάσεις κολεκτομής με τις μεθόδους της Ρομποτικής & Λαπαροσκοπικής χειρουργικής

Η Κλινική Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής, Γενικής, και Ρομποτικής Χειρουργικής, υπό τη Διεύθυνση του Δρ. Κωνσταντίνου Μ. Κωνσταντινίδη, MD, PhD, FACS,  συμπλήρωσε, τον Ιούνιο, τον αριθμό ορόσημο των 1.000

Νέος Μαγνητικός Τομογράφος GE ARCHITECT 3 TESLA στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών –

Πιστός στη δέσμευσή του να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες αιχμής, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στην προμήθεια του νέου Μαγνητικού Τομογράφου GE ARCHITECT 3 Tesla

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: 11η Εθελοντική Αιμοδοσία Εργαζομένων

 Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 12.30-17.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου Ε’

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: 11η Εθελοντική Αιμοδοσία Εργαζομένων

 Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 12.30-17.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου Ε’

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Ηρθε η ‘επιταγή’ των ασφαλισμένων ζημιών από καταστροφές, Munich Re

Οι ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές ανήλθαν συνολικά στα 44 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί σε ασφαλιστικό κενό της τάξης του 60%

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

ΕΦΚΑ: Χωρίς IRIS από τις 3/8 έως τις 10/8

Απενεργοποιείται η δυνατότητα πληρωμών μέσω IRIS από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου καθώς τίθεται σε λειτουργία το υποσύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Urba360: Εντοπίστε κινδύνους πριν αυτοί εμφανιστούν

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείτε να προλαμβάνετε τους κινδύνους στον αγροδιατροφικό κλάδο..πριν αυτοί εμφανιστούν.

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.