Εθνική Ασφαλιστική – Exin: H αλήθεια για το deal;

της Ελενας Ερμείδου

Διαφημίστηκε ως το μεγαλύτερο deal που κατάφερε να κλείσει η Ελλάδα το2017 το ύψος του οποίου έφτανε τα 718,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.  Η Exin, αν και λίγοι την γνώριζαν μέχρι τότε,  ήταν ο πρώτος προτιμητέος επενδυτής εκ των ΗΠΑ που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές και την φερεγγυότητα, ως έκριναν οι σύμβουλοι της πώλησης.

Σύντομα βγήκαν στον αέρα προβλήματα, ξεκινώντας από την Ελβετία.  Οι καθυστερήσεις για την καταβολή των  μισθών καλύφθηκαν, όπως είπαν και όλα δούλευαν “ρολόϊ”, ωστόσο το deal δεν έκλεισε.

Η ΤτΕ ανέμενε μήνες τον φάκελο με τα πλήρη στοιχεία και αντ’ αυτού η Exin «καταθέτει» λόγια, υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Ένα μήνα πριν ξεσήκωσαν το σύμπαν με την Pimco με την Hathaway. Και εκεί που έπαυσαν οι «φωνές» και οι μαρτυρίες των ειδημόνων για το νέο σχήμα Exin – Pimco έρχεται και κάθεται μία αγωγή της Calamos Family Partners και John Koudounis προς την Exin για 41 εκατ. ευρώ. πλέον τόκων και να  μην ξαναχρησιμοποιήθει το όνομα τους.

Συνεχίζει η Exin να δεσμεύεται για την εξαγορά, ωστόσο.

Η Fosun ήταν ο δεύτερος προτιμητέος και είχε τα χρήματα. Γιατί απορρίφθηκε; Ποια είναι τελικά η αλήθεια για το πολυδιαφημιζόμενο deal;

Πώς εμφανίστηκε η EXIN  με τι ανταλλάγματα; και ποια ήταν η διαδικασία που τήρησαν οι σύμβουλοι Goldman Sachs και JP Morgan για να επιλέξουν την EXIN;

Επί επτά μήνες δεν έχει καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*