Δεν αυξήθηκαν τα δάνεια προς μικρομεσαίους

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017,  η ζήτηση για δάνεια από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) και τα νοικοκυριά. Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα η Τράπεζα της Ελλάδας καταγράφει μία μικρή αύξηση στη ζήτηση από την πλευρά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ΤτΕ :

Κατά το δ΄ τρίμηνο του 2017, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2018, αν και αναμένεται ότι τα κριτήρια για τη χορήγηση μακροπρόθεσμων δανείων θα γίνουν ως ένα βαθμό πιο αυστηρά.

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ, αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το επόμενο τρίμηνο η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*