back to top
26.9 C
Athens
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026

Allianz: Στην τελική ευθεία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Euler Hermes

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στις 15 Ιανουαρίου ξεκινά η δημόσια προσφορά εξαγοράς της Allianz για τις μετοχές της εταιρείας εμπορικών πιστώσεων Euler Hermes που δεν κατέχει ήδη. Ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός προσφέρει 122 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά. Η έναρξη της διαδικασίας ακολουθεί την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γαλλίας (AMF) της “απλοποιημένης προσφοράς σε μετρητά” (simplified cash tender offer) της Allianz και του συνοδευτικού Ενημερωτικού Δελτίου.

- Advertisement -

Η προσφορά θα λήξει στις 13 Φεβρουαρίου. Οπως υπογράμμισε η Allianz, η προσφορά εξαγοράς προάγει τη στρατηγική της για τοποθετήσεις σε κερδοφόρες δραστηριότητες και ενίσχυση της θέσης της στις βασικές της αγορές και ειδικότερα στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων.

Η Allianz προσφέρει στους μετόχους premium 20,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Euler Hermes την παραμονή της ανακοίνωσης της δημόσιας προσφοράς εξαγοράς (24 Νοεμβρίου 2017) και premium 30,8% στην σταθμισμένη με βάση τον όγκο συναλλαγών τιμή της μετοχής της Euler Hermes σε δωδεκάμηνο ορίζοντα (23 Νοεμβρίου 2016-23 Νοεμβρίου 2017).

- Advertisement -

Η προσφορά καλύπτει το 20,57% του μετοχικού κεφαλαίου και τα θεωρητικά δικαιώματα ψήφου της εταιρείας που δεν κατέχει ήδη η Allianz στην Euler Hermes.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Νοεμβρίου 2017 η Allianz ανακοίνωσε ότι σύναψε  συμφωνίες αγοράς μετοχών με μετόχους που αντιπροσωπεύουν το 11,34% του μετοχικού κεφαλαίου της Euler Hermes, με τιμή 122 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά. Με την ολοκλήρωσή τους, το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Allianz στην Euler Hermes ανήλθε σε 74,34%. Την ίδια ημέρα, η Allianz ανήγγειλε ότι  προτίθεται να προβεί σε δημόσια προσφορά εξαγοράς για το υπόλοιπο των μετοχών, εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, στην ίδια τιμή. Εκτιμάται ότι η Allianz θα δαπανήσει περί τα 2,2 δισ. ευρώ για να αποκτήσει τα μερίδια των μετόχων μειοψηφίας της Euler Hermes.

“Η αύξηση της συμμετοχής της Allianz στην Euler Hermes είναι ένα λογικό βήμα για την εταιρία η οποία θα εκμεταλλευτεί κεφάλαια στρατηγικών επιχειρήσεων που παρέχουν σταθερές λειτουργικές αποδόσεις”, είχε δηλώσει τότε o γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ταξίδι επιβράβευσης στη Μαδρίτη για τους κορυφαίους Συνεργάτες της Allianz

Μια μοναδική εμπειρία γεμάτη πολιτισμό, πολυτέλεια και αναγνώριση της αριστείας

Allianz Global Insurance Report 2026: Το μέλλον της ασφάλισης σε έναν κατακερματισμένο κόσμο

Ισχυρή ανάπτυξη +5,6% στην Ελλάδα, χάρη στη θεαματική άνοδο των γενικών ασφαλίσεων

Allianz Greece: Εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του Allianz Volunteer Day

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού αλλά και στην έμπρακτη στήριξη των νοσοκομείων

Στη Vienna Insurance Group πέρασε η Ασφαλιστική της Νυρεμβέργης

Τι ανέφερε ο Hartwig Löger της VIG και ο Harald Rosenberger της Nürnberger

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Πού θα πάει η Generali, οι τρεις επόμενοι σταθμοί της

Ανανεωμένη πλατφόρμα φροντίδας και επέκταση συνεργασίας με τον πάροχο τρισδιάστατων προϊόντων Intermap Technologies

Νέα, ισχυρή αύξηση εσόδων καταγράφει ο Όμιλος ARAG

«Ο στόχος μας για έσοδα από ασφάλιστρα έχει ήδη ξεπεραστεί, 5 χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό» τονίζει ο Πρόεδρος ΔΣ, Δρ. Renko Dirksen

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Θεμιστοκλέους: Κάτω από 4 ώρες ο χρόνος στα Επείγοντα – Καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα μεγαλύτερο αριθμό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού από ποτέ

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Η Atradius στο πλευρό των εθελοντών δασοπροστασίας στις Αφίδνες

Μέσα από παρουσιάσεις και ασκήσεις, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε βασικές διαδικασίες πρόληψης, αντιμετώπισης και κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών

Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Προστασία των πολιτών άνω των 60 ετών

Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην ηλικιακή ομάδα που καταγράφει τα περισσότερα περιστατικά πνιγμών στη χώρα