back to top
9.3 C
Athens
Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026

Allianz: Στην τελική ευθεία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Euler Hermes

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στις 15 Ιανουαρίου ξεκινά η δημόσια προσφορά εξαγοράς της Allianz για τις μετοχές της εταιρείας εμπορικών πιστώσεων Euler Hermes που δεν κατέχει ήδη. Ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός προσφέρει 122 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά. Η έναρξη της διαδικασίας ακολουθεί την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γαλλίας (AMF) της “απλοποιημένης προσφοράς σε μετρητά” (simplified cash tender offer) της Allianz και του συνοδευτικού Ενημερωτικού Δελτίου.

- Advertisement -

Η προσφορά θα λήξει στις 13 Φεβρουαρίου. Οπως υπογράμμισε η Allianz, η προσφορά εξαγοράς προάγει τη στρατηγική της για τοποθετήσεις σε κερδοφόρες δραστηριότητες και ενίσχυση της θέσης της στις βασικές της αγορές και ειδικότερα στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων.

Η Allianz προσφέρει στους μετόχους premium 20,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Euler Hermes την παραμονή της ανακοίνωσης της δημόσιας προσφοράς εξαγοράς (24 Νοεμβρίου 2017) και premium 30,8% στην σταθμισμένη με βάση τον όγκο συναλλαγών τιμή της μετοχής της Euler Hermes σε δωδεκάμηνο ορίζοντα (23 Νοεμβρίου 2016-23 Νοεμβρίου 2017).

- Advertisement -

Η προσφορά καλύπτει το 20,57% του μετοχικού κεφαλαίου και τα θεωρητικά δικαιώματα ψήφου της εταιρείας που δεν κατέχει ήδη η Allianz στην Euler Hermes.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Νοεμβρίου 2017 η Allianz ανακοίνωσε ότι σύναψε  συμφωνίες αγοράς μετοχών με μετόχους που αντιπροσωπεύουν το 11,34% του μετοχικού κεφαλαίου της Euler Hermes, με τιμή 122 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά. Με την ολοκλήρωσή τους, το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Allianz στην Euler Hermes ανήλθε σε 74,34%. Την ίδια ημέρα, η Allianz ανήγγειλε ότι  προτίθεται να προβεί σε δημόσια προσφορά εξαγοράς για το υπόλοιπο των μετοχών, εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, στην ίδια τιμή. Εκτιμάται ότι η Allianz θα δαπανήσει περί τα 2,2 δισ. ευρώ για να αποκτήσει τα μερίδια των μετόχων μειοψηφίας της Euler Hermes.

“Η αύξηση της συμμετοχής της Allianz στην Euler Hermes είναι ένα λογικό βήμα για την εταιρία η οποία θα εκμεταλλευτεί κεφάλαια στρατηγικών επιχειρήσεων που παρέχουν σταθερές λειτουργικές αποδόσεις”, είχε δηλώσει τότε o γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων ΠΑΡΟΝ: Επαγγελματισμός με όραμα αλλά και ανθρώπινο πρόσωπο

Παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, ανώτατων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, συνεργατών και φίλων του ασφαλιστικού γραφείου

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Βουτιά 20% στα αντασφάλιστρα, ψηλά η κερδοφορία

Η εξομάλυνση των τιμών μπρος τα κάτω θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεγάλων μεσιτών αντασφάλισης, για όλο το 2026

Insurance Europe: 4 στους 10 Ευρωπαίους, 6 στους 10 Έλληνες δεν αποταμιεύουν για τη σύνταξή τους

Η νέα πανευρωπαϊκή έρευνα της (αντ)ασφαλιστικής ομοσπονδίας δείχνει κενά στη συνταξιοδοτική αποταμίευση

Δυναμική και προκλήσεις της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς – Συνέντευξη του Α. Αθανασιάδη στο «Ματιά στην Οικονομία»

O Γενικός Διευθυντής του ΣΑΕΚ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την ετοιμότητα για νέες κινήσεις, εκτιμώντας πως «η αγορά μας το σηκώνει»

Ο Paolo Mantero νέος επικεφαλής αντασφαλίσεων της Zurich

Ο μέχρι πρότινος Chief Strategy Officer συμπληρώνει 10 χρόνια στον όμιλο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τρίτο κύμα της καμπάνιας της ΕΑΕΕ «Μαζί, απέναντι στο απρόβλεπτο»

Τα δύο πρώτα κύματα της καμπάνιας σημείωσαν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα κάλυψης και συχνότητας στο βασικό κοινό-στόχο

Στρατηγική εμπορική συμφωνία της Τειρεσίας με την Equifax

Nέες καινοτόμες υπηρεσίες Γραφείου Πίστης στην Ελλάδα

Νέα Εθνική Στρατηγική για την Ποιότητα Φροντίδας και την Ασφάλεια Ασθενών: Η Ελλάδα στο επίκεντρο διεθνούς επιστημονικής δημοσίευσης

Η εμπειρία της Ελλάδας αναδεικνύεται ως παράδειγμα συμμετοχικής και τεκμηριωμένης χάραξης πολιτικής – Βέλτιστες πρακτικές σε 4 βασικούς τομείς

Βουτιά 20% στα αντασφάλιστρα, ψηλά η κερδοφορία

Η εξομάλυνση των τιμών μπρος τα κάτω θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεγάλων μεσιτών αντασφάλισης, για όλο το 2026

Καίρια συνάντηση σήμερα στην ΤτΕ για το θέμα των προμηθειών με ΕΕΑ, ΕΑΕΕ και Σωματεία

Η έκβαση της συνάντησης αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα του κλάδου σε θεσμικό και νομικό επίπεδο