back to top
15.2 C
Athens
Σάββατο 11 Απριλίου 2026

Allianz: Στην τελική ευθεία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Euler Hermes

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στις 15 Ιανουαρίου ξεκινά η δημόσια προσφορά εξαγοράς της Allianz για τις μετοχές της εταιρείας εμπορικών πιστώσεων Euler Hermes που δεν κατέχει ήδη. Ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός προσφέρει 122 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά. Η έναρξη της διαδικασίας ακολουθεί την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γαλλίας (AMF) της “απλοποιημένης προσφοράς σε μετρητά” (simplified cash tender offer) της Allianz και του συνοδευτικού Ενημερωτικού Δελτίου.

- Advertisement -

Η προσφορά θα λήξει στις 13 Φεβρουαρίου. Οπως υπογράμμισε η Allianz, η προσφορά εξαγοράς προάγει τη στρατηγική της για τοποθετήσεις σε κερδοφόρες δραστηριότητες και ενίσχυση της θέσης της στις βασικές της αγορές και ειδικότερα στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων.

Η Allianz προσφέρει στους μετόχους premium 20,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Euler Hermes την παραμονή της ανακοίνωσης της δημόσιας προσφοράς εξαγοράς (24 Νοεμβρίου 2017) και premium 30,8% στην σταθμισμένη με βάση τον όγκο συναλλαγών τιμή της μετοχής της Euler Hermes σε δωδεκάμηνο ορίζοντα (23 Νοεμβρίου 2016-23 Νοεμβρίου 2017).

- Advertisement -

Η προσφορά καλύπτει το 20,57% του μετοχικού κεφαλαίου και τα θεωρητικά δικαιώματα ψήφου της εταιρείας που δεν κατέχει ήδη η Allianz στην Euler Hermes.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Νοεμβρίου 2017 η Allianz ανακοίνωσε ότι σύναψε  συμφωνίες αγοράς μετοχών με μετόχους που αντιπροσωπεύουν το 11,34% του μετοχικού κεφαλαίου της Euler Hermes, με τιμή 122 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά. Με την ολοκλήρωσή τους, το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Allianz στην Euler Hermes ανήλθε σε 74,34%. Την ίδια ημέρα, η Allianz ανήγγειλε ότι  προτίθεται να προβεί σε δημόσια προσφορά εξαγοράς για το υπόλοιπο των μετοχών, εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, στην ίδια τιμή. Εκτιμάται ότι η Allianz θα δαπανήσει περί τα 2,2 δισ. ευρώ για να αποκτήσει τα μερίδια των μετόχων μειοψηφίας της Euler Hermes.

“Η αύξηση της συμμετοχής της Allianz στην Euler Hermes είναι ένα λογικό βήμα για την εταιρία η οποία θα εκμεταλλευτεί κεφάλαια στρατηγικών επιχειρήσεων που παρέχουν σταθερές λειτουργικές αποδόσεις”, είχε δηλώσει τότε o γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz Greece: Η πρόληψη ως βασική προτεραιότητα για την υγεία μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η εταιρεία υπενθυμίζει τη σημασία της πρόληψης και προτείνει τη mobile εφαρμογή SelfCare

Πασχαλινή προσφορά από την Allianz Greece σε συνεργασία με τη Μουστάκας

Αγορές με επιστροφή ασφαλίστρων για τους κατόχους της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Τι υπέγραψε η Allianz με την Talanx, πρώτη άμεση επένδυση σε δίκτυο ενέργειας

Η συνεργασία αφορά σημαντικές επενδύσεις στην ενεργειακή ασφάλεια και τον εφοδιασμό περίπου 29 εκατ. ανθρώπων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλάζουν από σήμερα οι τάσεις στα ασφάλιστρα πολέμου, τι λένε οι μεσίτες για την εκεχειρία

Με την αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση έρχονται και σημαντικές διορθώσεις στις τιμές των ασφαλίστρων

Δημοσιεύθηκε η 3ης έκθεση της EIOPA για την εφαρμογή της Οδηγίας IDD

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που προέβησαν σε επέκταση των εποπτικών εξουσιών – Ανάγκη μεγαλύτερης σαφήνειας των ρυθμίσεων για ΤΝ

Οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη διεκδικούν εργασία χωρίς αποκλεισμούς

125 οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΑμεΑ και του EDF, αιτούνται μια νέα Εγγύηση της ΕΕ για την απασχόληση και τις δεξιότητές τους

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής εξηγεί τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ασφάλεια υγείας

O Διευθύνων Σύμβουλος της AMT Μεσίτες Ασφαλίσεων καλεσμένος στο 1ο επεισόδιο του vidcast «Αν ήξερες!»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

To 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης έρχεται στις 18 Ιουνίου

Το #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στο Divani Apollon Palace & Thalasso με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Events+

Ασφαλιστική ασπίδα για τον τουρισμό από την ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική ενόψει της σεζόν 2026

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά διαμερίσματα

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς… δυσάρεστες εκπλήξεις

Οδηγίες για ασφαλή προμήθεια και παρασκευή τροφίμων από την ΕΕΚΕ, ώστε να περάσετε καλά ΚΑΙ τη Δευτέρα του Πάσχα

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Λονδίνο για το ReBrain Greece – Γέφυρα επιστροφής ταλέντων στην Ελλάδα

Η νέα δράση του ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Hilton London Metropole

Δήμος Ηλιούπολης: Μήνας Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας «Κωνσταντίνος Τζαφέστας» ο Απρίλιος

Ο μήνας περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή ειδικών και φορέων