back to top
20.1 C
Athens
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026

Στην Πάτρα το 23ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Insuranceforum.gr

Εξαιρετικά πλούσιο σε θεματολογία θα είναι το νέο Ασφαλιστικό Συνέδριο του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στην Πάτρα.

Ενόψει των νομοθετικών αλλαγών των τελευταίων ετών, οι μέθοδοι ανάπτυξης των ασφαλιστικών γραφείων, οι διαδικασίες εξυπηρέτησης των πελατών καθώς και τα επιχειρηματικά μοντέλα των μονάδων διαμεσολάβησης βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Οι καινοτόμοι αλλά κυρίως αποδοτικοί τρόποι προβολής, εξυπηρέτησης και αποτελεσματικής οργάνωσης, θα αποτελέσουν την κεντρική θεματολογία της ανανεωμένης σειράς συνεδρίων του insuranceforum.gr που θα διεξαχθούν σε τουλάχιστον 5 πόλεις της Ελλάδας στους επόμενους μήνες.

- Advertisement -

Με πρώτο σταθμό την Πάτρα και σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, οι εξειδικευμένοι ομιλητές του insuranceforum.gr θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σε θέματα που απασχολούν τους σύγχρονους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, προτείνοντας λύσεις για την ανάπτυξη των ασφαλιστικών τους γραφείων στο αναδυόμενο περιβάλλον.

Η καινούργια δομή των συνεδρίων προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα του σύγχρονου επαγγελματία, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του.

- Advertisement -

Τις εργασίες του συνεδρίου θα παρακολουθήσουν στελέχη εταιρειών και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του επαγγέλματός τους.

Στόχους του συνεδρίου αποτελούν, αφενός η εις βάθος ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τα δρώμενα στον κλάδο σε συνδυασμό με ελεύθερη δημόσια ανταλλαγή απόψεων και αφετέρου η εξαγωγή χρήσιμων και αξιοποιήσιμων στην πράξη συμπερασμάτων.

Τα θέματα των τριών βασικών ενοτήτων θα είναι τα εξής:

  1. Η προστασία του καταναλωτή και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία με εισηγήτρια την κα Μυρτώ Χαμπάκη, Οικονομολόγος.

  2. Δύο Τεχνικές Μάρκετινγκ για την ανάπτυξη του ασφαλιστικού σας γραφείου στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον με εισηγητή τον κ. Θέμη Σαρανταένα, Σύμβουλος Μάρκετινγκ Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών.

  3. Οργάνωση ενός ασφαλιστικού γραφείου σύμφωνα με τις νέες τάσεις και απαιτήσεις με εισηγητή τον κ. Απόστολο Μαρτζάκλη, από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Eurolife ERB Ασφαλιστικής.

Το 23ο Ασφαλιστικό Συνέδριο της Insurance Innovation και του Insuranceforum.gr το οποίο διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Πάτρα, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Hotel Astir (Αγίου Ανδρέα 16).

Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ν. Αχαΐας και ο Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Δ Ελλάδος, κ. Ανδρέας Ντακόλιας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ασφαλιστικό Συνέδριο διοργανώνεται υπό την Αιγίδα και την πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τα Ασφαλιστικά Συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2012 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρες και χρήσιμες. Μέχρι στιγμής το insuranceforum.gr έχει επισκεφθεί περισσότερες από 18 πόλεις διοργανώνοντας με τους τοπικούς φορείς εξαιρετικά επιτυχημένες συναντήσεις.

Χορηγοί Συνεδρίου

Ασφαλιστικές εταιρείες: INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ERGO, ARAG

Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY COVERHOLDER AT LLOYDS, INSURANCE PRO

Εταιρείες επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr – pasfe.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites: euro2day.gr – sofokleousin.gr – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: εφημερίδα Πελοπόννησος – pelop.gr – patrasevents.gr – tempo24.gr

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων

Επιμελητήριο Αχαΐας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ.)

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρχεται το 20ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του IIC

Το 20ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου (IIC) θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου

Το 33rd Thessaloniki Insurance Conference σε digital μορφή είναι γεγονός

Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Insurance Innovation και το insuranceforum.gr ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του ετήσιου Thessaloniki Insurance

Tα κυβερνητικά μέτρα και οι διαμεσολαβητές: Επίκαιρο webinar

«Τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών- Ερωτήσεις και απαντήσεις»- Αυτό είναι το

«Άλλαξε ή άλλαξε επάγγελμα»

«Άλλαξε ή άλλαξε επάγγελμα»: Ένα νέο free webinar από το Ιnsurance Innovation.Θεματολογία Γιατί το τωρινό μοντέλο λειτουργίας δεν μας βοηθάε

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

MDRT Hellas: Μια νέα χρονιά με επίκεντρο τη σύνδεση, τη γνώση και την επαγγελματική εξέλιξη

Με δράσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κοινότητα ενισχύει τις ευκαιρίες ανταλλαγής εμπειριών και πρόσβασης στη διεθνή τεχνογνωσία.

Νέα πρωτοποριακή εφαρμογή “Sofos MedCare” από την Sofos Insurance Agency

Μια νέα καινοτόμο εφαρμογή έθεσε στη διάθεση των συνεργατών της η Sofos Insurance Agency. Μετά από ενδελεχή έρευνα στα πλέον πλούσια

Η HDI Global ενισχύει την ομάδα της στην Ελλάδα με νέα θέση ευθύνης στο Surety

Στην αναζήτηση εξειδικευμένου στελέχους για την ελληνική αγορά προχωρά η HDI Global SE, ανακοινώνοντας την πρόσληψη για τη θέση Lead Underwriter Surety Greece

ERGOforMe – Bronze βραβείο στα Bite Awards 2026 για την ψηφιακή εμπειρία πελατών

Bronze βραβείο στην κατηγορία «Digital Transformation of Customer Experience» απέσπασε η ERGO Hellas στα Bite Awards 2026 για την ψηφιακή

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Live Streaming: η Ρένα Δούρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α.

Με στόχο να αναδείξει τα ζητήματα που απασχολούν τους...

«Αν ήξερες!» Επεισόδιο 12: Χρήστος Χρυσολόγου – Ποιος θα ασφαλίζει την Ελλάδα αύριο;

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του InsuranceWorld.gr συνεχίζεται με ένα νέο επεισόδιο, ανοίγοντας τη συζήτηση για τη νέα γενιά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο χρηματοοικονομικό Όμιλο

Η CrediaBank ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Ευρώπη Holdings.

Ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος του προγράμματος Piraeus Starup Accelerator για την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Με την παρουσίαση των 15 ομάδων που συμμετείχαν στον επιταχυντή, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος “Piraeus Startup Accelerator” της Πειραιώς

Tο Freenow by Lyft και το Athens Bar Show ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους

Με κοινό όραμα την προώθηση της ασφάλειας και της υπεύθυνης διασκέδασης, το Freenow by Lyft και το Athens Bar Show ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους