Allianz: Είμαστε “καλά προστατευμένοι” από υποψήφιους μνηστήρες

 της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο οικονομικός διευθυντής της Allianz απέρριψε την ιδέα ότι ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός θα μπορούσε να εξαγοραστεί στο ορατό μέλλον, τονίζοντας ότι το μέγεθος του ομίλου τον καθιστά εξαιρετικά δύσκολο στόχο εξαγοράς.

“Είμαστε πολύ καλά προστατευμένοι χάρη στο μεγάλο μέγεθός μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dieter Wemmer σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Borsen-Zeitung. “Οποιοσδήποτε θα ήθελε να αγοράσει μια εταιρεία σαν την Allianz με χρηματιστηριακή αξία άνω των 85 δισ. ευρώ θα έπρεπε να καταβάλει και ένα επιπλέον premium”, πρόσθεσε.

Τα σχόλια του κ. Wemmer ήρθαν σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον Τύπο (το Σεπτέμβριο), που υποστήριζαν ότι δυο κινεζικοί ασφαλιστικοί όμιλοι (οι ΗΝΑ και  Anbang) είχαν προσεγγίσει ξεχωριστά την Allianz με στόχο την εξαγορά της, αλλά αποκρούστηκαν από τη διοίκηση του γερμανικού ομίλου. Την περίοδο εκείνη, εκπρόσωπος της Allianz αρνήθηκε να σχολιάσει “φήμες”. Ο κ. Wemmer είπε στην Boersen Zeitung ότι “δεν έχει ιδέα από πού προέκυψε το θέμα αυτό”.

Κατά την ίδια συνέντευξη, ο οικονομικός διευθυντής της Allianz έστειλε “μήνυμα” στις Βρυξέλλες για απλοποίηση των ευρωπαϊκών κανόνων που διέπουν τον ασφαλιστικό κλάδο. Μιλώντας συγκεκριμένα για την  Solvency II, ο κ. Wemmer είπε ότι ενώ επί της αρχής η οδηγία περί της κεφαλαιακής επάρκειας των ασφαλιστικών είναι “θεωρητικά υπέροχη”, είναι “υπερβολικά περίπλοκη στην εφαρμογή της. Και ζήτησε από τις εποπτικές αρχές της ΕΕ να αναλάβουν δράση, τονίζοντας ότι είναι πιο σημαντικό να κατανοηθεί και να μπει μπροστά ο έλεγχος των πραγματικών κινδύνων, παρά να επιχειρείται “η κάλυψη κάθε κινδύνου με χιλιάδες επίσημες ρυθμίσεις…”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*