back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026

Δ. Αναστασίου: 1987 – 2017, 30 χρόνια – ευχαριστούμε και συνεχίζουμε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να «γιορτάσεις» 30 χρόνια στην ίδια δουλειά, προσωπικά θεώρησα ότι είναι ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς της μέχρι σήμερα επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.

Το δικό μου ταξίδι ξεκίνησε τον Αύγουστο 1987, από τη γενέτειρα μου, στο Γραφείο Τρικάλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου εκπαιδεύτηκα. Το Σεπτέμβριο, έκανα τα πρώτα μου δειλά βήματα και έως το ΔΕΚΕΜΒΡΗ πέτυχα τους ετήσιους παραγωγικούς στόχους, με έπαθλο ένα ταξίδι στη Ρόδο.

- Advertisement -

Σε ηλικία 20 ετών, το 1988, με τη συνεχή αρωγή και στήριξη του manager μου και της εταιρείας, κατέκτησα ως ασφαλιστικός σύμβουλος την 1η Θέση Κλάδου Ζωής σε Περιφέρεια, αλλά και Αθήνα, αφού τότε οι περιοχές ήταν διαχωρισμένες.

Το 1991 έγινε η γνωριμία μου με το χώρο του management, ως Unit και το 1995 προάχθηκα σε Agency Manager. Σε αυτή τη θέση παρέμεινα μέχρι το τέλος του 2007, όταν και εξελίχθηκα σε Επιθεωρητή Πωλήσεων.

- Advertisement -

Με την ανέλιξή μου σε manager ανέπτυξα και  δραστηριοποιούμαι, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στις πόλεις των Τρικάλων (από 1987), Καρδίτσας και Βέροιας (από 1990), Καστοριάς (από 1992), Κατερίνης (από 1999), Γρεβενών (από 2000), Λάρισας (από 2002), Βόλου (από το 2008), με χαρτοφυλάκιο πάνω από 7.000.000 €.

Στην πορεία αυτών των χρόνων πολλοί ικανοί άνθρωποι βρέθηκαν δίπλα μου, αρκετοί συνεχίζουν και άλλοι άλλαξαν κατεύθυνση / κλάδο. Όλοι τους όμως βοήθησαν και βοηθήθηκαν με αίσθηση δικαίου. Τους ευχαριστώ όλους.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον manager μου, Βασίλη Καραθάνο, που ίσως χωρίς την ουσιαστική και πολύτιμη στήριξη του να μην έφτανα τόσο μακριά. Όπως και τον Νεκτάριο Τζαβέλλα, που ήρθε κοντά μας στα Τρίκαλα το 1995 και μας ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη. Τον αδερφό μου, Γιώργο  Αναστασίου, που είχε την ιδέα να ασχοληθώ με το χώρο και στον οποίο και ο ίδιος εντάχθηκε 2-3 χρόνια μετά, παραιτούμενος από το «ασφαλές» δημόσιο έπειτα από 11χρονη πορεία.

Τους Παναγιώτη Μαντζανά και Βαγγέλη Τζήκα (Λάρισα), Κλαίρη Μαυροφώτη και Γιάννη Φραγκογιώργο στο Βόλο, Θανάση Κόλτσο σε Καβάλα και Ξάνθη, Παναγιώτη Ψαρρά στη Δράμα και φυσικά τους μεταγενέστερους συνεργάτες, Άρη Μιχαηλίδη, Αριστέα Καρακώστα και Χριστάκη Ανδρέου στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Ροκαδάκη σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, Κατερίνα Κώντσα και Μαίρη Χατζηλεοντιάδου στην Καστοριά, Κώστα Ντόνα στα Γρεβενά, αλλά και κάθε ένα συνεργάτη ξεχωριστά σε όλα τα γραφεία, όπως και τις γραμματείς που αέναα στηρίζουν την προσπάθεια όλων.

Την Εθνική Ασφαλιστική, που τόσα χρόνια στεγάζει τα όνειρά μας και εκτιμώ ότι θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Τέλος, δε θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω τη Γιώτα, που στέκεται πλάι μου, ανεκτίμητη σύντροφος και συνοδοιπόρος.

Έχουμε μπροστά μας σπουδαίες προκλήσεις και παρά την κατήφεια και τη μιζέρια των μνημονιακών ετών, πρέπει να ορθοποδήσουμε το συντομότερο. Ευθύνη, την οποία εκ της θέσεώς μας μοιραζόμαστε όλοι. Προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε να δώσουμε πάρα πολλά, και είναι εκ των ουκ άνευ να υποσχεθώ ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια. Όχι βέβαια με τον ενθουσιασμό ενός 19χρονου παιδιού, αλλά πλέον με οδηγό τον επαγγελματισμό και την εμπειρία αυτών των 30 ετών θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε ανθρώπους, αλλά και να εξελισσόμαστε για τον οργανισμό μας. Χρειάζεται να γίνουν πολλές αλλαγές, για αυτό τα τελευταία 11 χρόνια που εκλέγομαι στο Ε.Ε.Θ. και μέσω της ενεργής συμμετοχής στα κλαδικά μας όργανα ΠΣΑΣ και ΠΣΣΑΣ βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις στη βελτίωση της αγοράς η οποία βρίθει προβλημάτων όπως:

  1. Αθέμιτος Ανταγωνισμός και κακή εφαρμογή του bancassurance
  2. Μαύροι κωδικοί
  3. Υπερφορολόγηση και μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές
  4. Η Νέα Ευρωπαϊκή οδηγία IDD και οι αλλαγές που επιφέρει, και πολλά ακόμη ζητήματα, που όλοι μαζί ενωμένοι και όσο το δυνατόν εμπλεκόμενοι πρέπει να παλέψουμε.

Σήμερα πολλοί νέοι σκέφτονται, αλλά δεν τολμούν να ασχοληθούν με το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Άλλωστε, η επωδός είναι «ποιός θα ασφαλιστεί σήμερα, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για τα βασικά και τις υποχρεώσεις;». Φίλοι, οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται, οι επαγγελματικές αξίες όμως δε μεταλλάσσονται. Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ήταν, είναι και θα εξακολουθεί να είναι η κορυφαία καριέρα στο χώρο των πωλήσεων, έστω και αν σήμερα απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια, πολλαπλάσιες γνώσεις και έχοντας την «εχθρότητα» της πολιτείας δεδομένη. Σε κανένα άλλο χώρο, πλην αυτών της Υγείας και της Παιδείας, δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλο βαθμό το στοιχείο της κοινωνικής προσφοράς και φυσικά των απεριορίστων δυνατοτήτων ανάπτυξης και εξέλιξης.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους ανθρώπους της ζωής μου, Managers, Συνεργάτες, γραμματείς, πελάτες, Διοικητικό Προσωπικό, Συνδικαλιστικούς φορείς, περιοδικό τύπο, και δηλώνω περήφανος που συνεργάστηκα και συνεργάζομαι μαζί σας.Δεν μπορώ να φανταστώ ή να προβλέψω το μέλλον, μπορώ όμως να δεσμευτώ για εμένα και τους συνεργάτες μου ότι θα έχουμε θέση σε αυτό!!!

Σας ευχαριστώ πολύ,

Δημήτρης Αναστασίου

Συντονιστής Γραφείων Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής

Μέλος ΔΣ του ΕΕΘ, Μέλος του ΠΣΑΣ και του ΠΣΣΑΣ

Και φανατικός υποστηρικτής της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δ. Γαβαλάκης: «Η καθαρή, ενιαία φωνή του κλάδου έχει φτάσει στα αφτιά όλων των εμπλεκομένων»

Ο ΓΓ του ΕΕΑ μιλά για το ζήτημα των προμηθειών και τις διεργασίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Ο δημόσιος λόγος του Χατζηθεοδοσίου μετράει – Υπερασπίζεται τον κλάδο χωρίς να εγκαταλείπει τον θεσμικό του ρόλο

Με ισχυρή θεσμική παρουσία και ξεκάθαρο μήνυμα για την προστασία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης η μεγάλη κινητοποίηση στο ξενοδοχείο Τιτάνια

ΕΑΔΕ: Μια βραδιά με ουσία, για το αύριο στην ιδιωτική ασφάλιση

Καίριες τοποθετήσεις, τιμητικές διακρίσεις και διάλογος με τη νέα γενιά στην επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος

Δ. Λύχρου: «Η νέα γενιά δεν απορρίπτει την ασφάλιση – αμφισβητεί τον τρόπο που της μιλάμε»

«Η τεχνολογία μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που καμία μηχανή δεν μπορεί να κάνει... Αν η διαμεσολάβηση αποδυναμωθεί, το κόστος θα το πληρώσει η κοινωνία»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δ. Γαβαλάκης: «Η καθαρή, ενιαία φωνή του κλάδου έχει φτάσει στα αφτιά όλων των εμπλεκομένων»

Ο ΓΓ του ΕΕΑ μιλά για το ζήτημα των προμηθειών και τις διεργασίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Τερέζα Σκαρλάτου: «Η Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων από την Allianz Trade προσφέρει στις επιχειρήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται» 

Η CEO της Allianz Trade αποκαλύπτει στο «IW» μια φιλοσοφία ηγεσίας που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνεργασία αλλά και στη δύναμη των δεδομένων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Οι προτεραιότητες διεκδικήσεων της ΕΕΑΕ

Χ. Αλεξόπουλος: «Μόνο με ενεργή συμμετοχή θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αγοράς και του επαγγέλματός μας»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΠΟΙΖΩ για την απόφαση του Αρείου Πάγου που φέρνει ανακούφιση σε χιλιάδες δανειολήπτες του ν. Κατσέλη

Μεταξύ άλλων η Ένωση αναφέρεται στον κομβικό ρόλο που είχε η παρέμβασή της, καθώς ανέδειξε τις σοβαρές συνέπειες του λανθασμένου υπολογισμού των τόκων

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Απόψε η βραδιά των κορυφαίων

Την Παρασκευή 6/2, η 23η Τελετή Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ – #hraw25 θα αναδείξει τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία

Κερδοφορία και νέα στρατηγική τετραετίας στο 1ο Townhall της Τειρεσίας για το 2026

Στόχος της διοίκησης είναι η μετεξέλιξη της Τειρεσίας σε ένα σύγχρονο Γραφείο Πίστης, αντίστοιχο με τα πρότυπα μεγάλων διεθνών οργανισμών

Ενισχύεται το δυναμικό της Euroins – Επιθεωρητής Πωλήσεων Β. Ελλάδας ο Γ. Κυριακίδης

«Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας με έμπειρα στελέχη αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια Α. Μουρατίδου

Pricefox.gr: Οδηγός για το myPROPERTY και την έκπτωση ΕΝΦΙΑ

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές από την online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών