στηθοσκόπιο, ΕΟΠΥΥ, ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ

Βέτο στο πλαφόν του ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές επισκέψεις

Σε νέα βάση μπαίνουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι επισκέψεις στα συμβεβλημένα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Οι αλλαγές που έχει ανακοινώσει η Διοίκηση του Οργανισμού (εδώ) δεν βρίσκουν, ωστόσο, σύμφωνη την ιατρική κοινότητα, η οποία ζητά οι όποιες αλλαγές να αποτελέσουν αντικείμενο συναίνεσης των δύο μερών και όχι μονομερών ενεργειών.

“Με δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέες συμβάσεις με τις οποίες θα καθοριστεί από κοινού το πλαίσιο συνεργασίας, και που πρέπει να είναι συλλογικές με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο – για όσους ιατρούς το επιθυμούν κατά πράξη και περίπτωση, ζητούμε την ανάκληση της ανωτέρω οδηγίας” δηλώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ Φώτης Πατσουράκος.

Εξάλλου, τόσο η ΠΟΣΚΕ όσο και σειρά Ιατρικών Συλλόγων έχουν εκφράσει την πεποίθηση πως οι οδηγίες που εκδόθηκαν στερούνται επιστημονικής βάσης.

“Ο χρόνος λειτουργίας του κάθε ιδιωτικού ιατρείου είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου και μέσα στα χρονικά πλαίσια αυτά εξυπηρετούμε τους ασθενείς μας, τους οποίους δε διακρίνουμε σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και μη. Η ύπαρξη ημερήσιου πλαφόν αποτελεί άλλο ένα δείγμα της υγειονομικής χρεωκοπίας και δε συνάδει με την ιατρική δεοντολογία και ευθύνη” ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*