3 πρόεδροι σε ένα τραπέζι για το Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο συνεργασίας, με στόχο την οργάνωση Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, πρόκειται να κάτσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

 Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Δημήτρης Μαζαράκης και Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου θα καθορίσουν ένα χρονοδιάγραμμα κοινής δράσης των τριών φορέων, ώστε σε εύλογο διάστημα αρμόδια στελέχη τους να καταστήσουν εφικτό τον προαναφερόμενο στόχο.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το Μητρώο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών θα πρέπει να έχει οργανωθεί το αργότερο έως την 1η Ιανουαρίου του 2018 και θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες ασφαλιστικών συμβούλων, είτε αυτοί απασχολούνται στα agency συστήματα της αγοράς, είτε όχι, είτε είναι πράκτορες, είτε μεσίτες ασφαλίσεων.

 Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι ασφαλισμένοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, προκειμένου να ενημερώνονται ή να αντλούν στοιχεία για τους ασφαλιστικούς τους συμβούλους. Η λειτουργία του Μητρώου θα βοηθήσει, με άλλα λόγια, στη διαφάνεια των συναλλαγών και στην ορθότερη ενημέρωση των ασφαλισμένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*