back to top
26.8 C
Athens
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026

Γ. Βοτσαρίδης: «Το στοίχημα της Ασφαλιστικής Συνείδησης στην Ελλάδα»

Παρουσία μετόχων που αντιπροσωπεύουν άνω του 75% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας πραγματοποιήθηκε στις 29/05/17 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Χρήσης του 2016 που έκλεισε με Κέρδη της τάξεως των 11.310.135 εκατ. € έναντι 7.315.507 € το 2015 (αύξηση 54,6%), ενώ τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα 52.025.961 εκατ. € το 2016 (αύξηση 2,51% έναντι του 2015) και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 55.625.128 εκατ. € το 2016 (αύξηση 16,24% έναντι του 2015). Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 12,94%, τα Αποθέματα κατά 7,16% (96,91 εκατ. έναντι 90,44 εκατ. το 2015) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,54 έναντι 1,46 το 2015. Τέλος, η Εταιρία για πέμπτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε την διανομή  Μερίσματος  στους Μετόχους της ύψους 0,03€ ανά μετοχή.

- Advertisement -

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση την οποία πλαισίωσαν με την παρουσία τους εκτός από τους Μετόχους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.α.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλητή τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, Αθανάσιο Πρόιο  ο οποίος  στην ομιλία του με θέμα «Η συμβολή της INTERLIFE στην προώθηση της Ασφαλιστικής Ιδέας» αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η INTERLIFE καλλιεργεί την Ασφαλιστική Συνείδηση μέσα από την εταιρική λειτουργία της:

- Advertisement -

Υψηλή Ικανοποίηση Δικαιούχων Αποζημίωσης. Γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους (πελάτες και μη), χαμηλό ποσοστό δικαστικών αντιδικιών στις ζημίες, υψηλό μερίδιο φιλικού διακανονισμού στο σύνολο των ζημιών ΑΕ, δίκτυο συνεργαζόμενων σημείων αποκατάστασης ζημιών (συνεργείων). Η ικανοποίηση του αποζημιούμενου αναδεικνύει την χρησιμότητα της ασφάλισης.

Κορυφαία Συνέπεια Λοιπών Υποχρεώσεων – Έντονη Κοινωνική Παρουσία. Καταβολή μισθών & επιδομάτων ΠΡΙΝ την ημερομηνία υποχρέωσης, άμεση καταβολή αμοιβών τρίτων και προμηθευτών (μέσος χρόνος καταβολής < 20 ημερών), Μηδενικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (σύνολο φόρων και εισφορών τελευταίας 5ετίας), Ικανοποίηση μετόχων (τακτική διανομή μερίσματος), έντονη κοινωνική δράση (πλήθος χορηγιών και λοιπών κοινωνικών παροχών τελευταίας χρήσης).

Στην ομιλία του με θέμα την «Το στοίχημα της Ασφαλιστικής Συνείδησης στην Ελλάδα», ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE, Γιάννης Βοτσαρίδης  επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη Ασφαλιστική Δαπάνη ως προς το ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2% σε σχέση με 8% στο μέσο όρο της Ε.Ε.) και το γεγονός αυτό οφείλεται, πέρα από την Οικονομική Κρίση, στο χαμηλό βαθμό Ασφαλιστικής Συνείδησης του μέσου Έλληνα. Εξετάζοντας το φαινόμενο διαχρονικά, ο CEO της INTERLIFE, αναζήτησε τις αιτίες του, από τη μεταπολίτευση και μετά στην απουσία συστηματικής προώθησης της Ασφαλιστικής Ιδέας από τις ίδιες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από την Πολιτεία.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για τη διάδοση της Ασφαλιστικής Συνείδησης από την παιδική ακόμη ηλικία, ανάληψης πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους φορείς και δραστηριοποίησης των Διαμεσολαβητών με την ενημέρωση των πελατών τους.

Επεσήμανε, εξάλλου, την ανάγκη αξιοποίησης της microinsurance με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή / και την υποστήριξη ιδιωτών χορηγών αλλά και την προώθηση της ιδέας του συμβολικού ασφαλίστρου που συνδέεται με την Ασφαλιστική κάλυψη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Τόνισε, τέλος, ότι επιδιώκοντας τη διάδοση της Ασφαλιστικής Ιδέας στα ευρύτερα δυνατά στρώματα του πληθυσμού, η INTERLIFE δημιουργεί Προγράμματα που απευθύνονται και σε χαμηλότερα εισοδήματα, όπως Προγράμματα Υγείας,  Σύνταξης Ατυχήματος κ.α.

Καταλήγοντας, ο κ. Βοτσαρίδης υπογράμμισε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Αγοράς στην Ελλάδα, που θα φέρει νέες επενδύσεις, θέσεις εργασίες και έσοδα στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Κτήματος Χρηστίδη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ασφάλιση σκαφών: Η INTERLIFE προωθεί το πρόγραμμα MARE Extra για κάλυψη απρόβλεπτων ζημιών

Για ιδιώτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη θάλασσα, ιδιαίτερα στον τομέα της αναψυχής και της ιστιοπλοΐας

Aσφαλιστικά προγράμματα για ποδηλάτες πόλης από την INTERLIFE

Στόχος των προγραμμάτων BIKE είναι η κάλυψη απέναντι σε απρόβλεπτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν κατά την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

Με μήνυμα «30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά» η νέα καμπάνια της INTERLIFE για την ασφάλιση σκαφών

Στο επίκεντρο βρίσκεται η φιλοσοφία ότι η σωστή προετοιμασία αποτελεί τη μοναδική σταθερή πορεία μέσα σε ένα περιβάλλον με απρόβλεπτους παράγοντες

Διεθνείς τάσεις στην ασφαλιστική αγορά και η θέση της Ελλάδας

Του Ιωάννη Παν. Βοτσαρίδη, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου, INTERLIFE ΑΑΕΓΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αύξηση 22,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και υγείας το πρώτο τρίμηνο

Σημαντική άνοδος στα προϊόντα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Accenture δημιουργούν το Newra AI Hub

Ένας μόνιμος μηχανισμός καινοτομίας και υλοποίησης λύσεων, που αξιοποιεί τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic

KPMG: Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών

Η εκπόνηση του στρατηγικού πλαισίου αναδεικνύει τη συμβολή της εταιρείας στον σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών με αναπτυξιακό αποτύπωμα

Εθνική Ασφαλιστική: Πώς θα κάνει την υπέρβαση στο bancassurance

Σκοπεύει να ξεπεράσει τις περσινές επιδόσεις των 48 εκατομμυρίων καθαρής κερδοφορίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

40 Χρόνια ΕΣΑΠΕ: Στις 16 Ιουλίου η κεντρική επετειακή εκδήλωση

Μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Ο καθαρισμός οικοπέδων ασπίδα απέναντι στις πυρκαγιές

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική υπενθυμίζει ότι η πρόληψη αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος

Οι πρώτοι μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο για το 2025

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του οίκου αξιολόγησης AM Best

Αύξηση 22,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και υγείας το πρώτο τρίμηνο

Σημαντική άνοδος στα προϊόντα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις

Με webinar για τον νέο ΚΟΚ συνεχίζονται οι δράσεις του Panormos Business Center

Την Παρασκευή 17/7, με εισηγητή τον Δ. Μαυρέλη, Τμηματάρχη Τροχαίας Αττικής