back to top
18.3 C
Athens
Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026

Γ. Βοτσαρίδης: «Το στοίχημα της Ασφαλιστικής Συνείδησης στην Ελλάδα»

Παρουσία μετόχων που αντιπροσωπεύουν άνω του 75% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας πραγματοποιήθηκε στις 29/05/17 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Χρήσης του 2016 που έκλεισε με Κέρδη της τάξεως των 11.310.135 εκατ. € έναντι 7.315.507 € το 2015 (αύξηση 54,6%), ενώ τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα 52.025.961 εκατ. € το 2016 (αύξηση 2,51% έναντι του 2015) και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 55.625.128 εκατ. € το 2016 (αύξηση 16,24% έναντι του 2015). Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 12,94%, τα Αποθέματα κατά 7,16% (96,91 εκατ. έναντι 90,44 εκατ. το 2015) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,54 έναντι 1,46 το 2015. Τέλος, η Εταιρία για πέμπτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε την διανομή  Μερίσματος  στους Μετόχους της ύψους 0,03€ ανά μετοχή.

- Advertisement -

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση την οποία πλαισίωσαν με την παρουσία τους εκτός από τους Μετόχους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.α.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλητή τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, Αθανάσιο Πρόιο  ο οποίος  στην ομιλία του με θέμα «Η συμβολή της INTERLIFE στην προώθηση της Ασφαλιστικής Ιδέας» αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η INTERLIFE καλλιεργεί την Ασφαλιστική Συνείδηση μέσα από την εταιρική λειτουργία της:

- Advertisement -

Υψηλή Ικανοποίηση Δικαιούχων Αποζημίωσης. Γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους (πελάτες και μη), χαμηλό ποσοστό δικαστικών αντιδικιών στις ζημίες, υψηλό μερίδιο φιλικού διακανονισμού στο σύνολο των ζημιών ΑΕ, δίκτυο συνεργαζόμενων σημείων αποκατάστασης ζημιών (συνεργείων). Η ικανοποίηση του αποζημιούμενου αναδεικνύει την χρησιμότητα της ασφάλισης.

Κορυφαία Συνέπεια Λοιπών Υποχρεώσεων – Έντονη Κοινωνική Παρουσία. Καταβολή μισθών & επιδομάτων ΠΡΙΝ την ημερομηνία υποχρέωσης, άμεση καταβολή αμοιβών τρίτων και προμηθευτών (μέσος χρόνος καταβολής < 20 ημερών), Μηδενικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (σύνολο φόρων και εισφορών τελευταίας 5ετίας), Ικανοποίηση μετόχων (τακτική διανομή μερίσματος), έντονη κοινωνική δράση (πλήθος χορηγιών και λοιπών κοινωνικών παροχών τελευταίας χρήσης).

Στην ομιλία του με θέμα την «Το στοίχημα της Ασφαλιστικής Συνείδησης στην Ελλάδα», ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE, Γιάννης Βοτσαρίδης  επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη Ασφαλιστική Δαπάνη ως προς το ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2% σε σχέση με 8% στο μέσο όρο της Ε.Ε.) και το γεγονός αυτό οφείλεται, πέρα από την Οικονομική Κρίση, στο χαμηλό βαθμό Ασφαλιστικής Συνείδησης του μέσου Έλληνα. Εξετάζοντας το φαινόμενο διαχρονικά, ο CEO της INTERLIFE, αναζήτησε τις αιτίες του, από τη μεταπολίτευση και μετά στην απουσία συστηματικής προώθησης της Ασφαλιστικής Ιδέας από τις ίδιες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από την Πολιτεία.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για τη διάδοση της Ασφαλιστικής Συνείδησης από την παιδική ακόμη ηλικία, ανάληψης πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους φορείς και δραστηριοποίησης των Διαμεσολαβητών με την ενημέρωση των πελατών τους.

Επεσήμανε, εξάλλου, την ανάγκη αξιοποίησης της microinsurance με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή / και την υποστήριξη ιδιωτών χορηγών αλλά και την προώθηση της ιδέας του συμβολικού ασφαλίστρου που συνδέεται με την Ασφαλιστική κάλυψη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Τόνισε, τέλος, ότι επιδιώκοντας τη διάδοση της Ασφαλιστικής Ιδέας στα ευρύτερα δυνατά στρώματα του πληθυσμού, η INTERLIFE δημιουργεί Προγράμματα που απευθύνονται και σε χαμηλότερα εισοδήματα, όπως Προγράμματα Υγείας,  Σύνταξης Ατυχήματος κ.α.

Καταλήγοντας, ο κ. Βοτσαρίδης υπογράμμισε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Αγοράς στην Ελλάδα, που θα φέρει νέες επενδύσεις, θέσεις εργασίες και έσοδα στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Κτήματος Χρηστίδη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Με Digital Insurance Hub η INTERLIFE αναβαθμίζει την ψηφιακή εμπειρία συνεργατών και ασφαλισμένων

Μέσω συμφωνίας με την COGNITY η ασφαλιστική επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πληροφοριακών της συστημάτων

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης – Τι αλλάζει για τους οδηγούς ενημερώνει η INTERLIFE

Με το SAFE BIKE η εταιρεία προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, αλλά και πρόσθετες καλύψεις

Η εμπιστοσύνη δεν δηλώνεται, δοκιμάζεται

Η υπόσχεση ότι όταν κάτι απρόβλεπτο συμβεί ο πελάτης δεν θα είναι μόνος του είναι η καρδιά της δουλειάς του ασφαλιστή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πότε είναι το επόμενο «ραντεβού» της ασφαλιστικής αγοράς στην Ύδρα;

Η Ύδρα έχει ήδη το επόμενο ασφαλιστικό της ραντεβού. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ανακοίνωσε ότι το 27ο Insurance & Reinsurance Meeting

Howden Hellas – Παρόν: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο Ζωή και Υγεία

Η Howden Hellas προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την Παρόν Insurance Agency, έναν από τους δυναμικούς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Affidea & ΟΠΑ: Στρατηγική συνεργασία για την εκπαίδευση, την έρευνα και την πρόληψη στην υγεία

Η Affidea Ελλάδος και το Τμήμα Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί.. Your Insurance Tribe Podcast» με την HFPA – Beyond Advice: Financial Planning for Impact

Καλεσμένες είναι η κυρία Ευφροσύνη Στουργιώτου, Πρόεδρος της HFPA, και η κυρία Όλγα Σαλαμούρα, Αντιπρόεδρος της HFPA.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πότε είναι το επόμενο «ραντεβού» της ασφαλιστικής αγοράς στην Ύδρα;

Η Ύδρα έχει ήδη το επόμενο ασφαλιστικό της ραντεβού. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ανακοίνωσε ότι το 27ο Insurance & Reinsurance Meeting

Howden Hellas – Παρόν: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο Ζωή και Υγεία

Η Howden Hellas προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την Παρόν Insurance Agency, έναν από τους δυναμικούς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Στη Βουδαπέστη το 29ο Συνέδριο της Syndea με γέφυρα το παρόν και το μέλλον της ασφάλισης

Με φόντο τον Δούναβη και τη Βουδαπέστη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

RIS: Το στοίχημα τώρα είναι η εφαρμογή

Η Retail Investment Strategy (RIS) μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της: αυτή της εφαρμογής.

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Βιώνουμε μία έκτακτη συνθήκη και χρειάζονται πιο δραστικές κυβερνητικές παρεμβάσεις»

Οι σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού μας αφήνουν μία γλυκόπικρη γεύση. Από τη μια θέλω να επισημάνω ότι ελήφθησαν θετικά