back to top
31.2 C
Athens
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2026

Γ. Βοτσαρίδης: «Το στοίχημα της Ασφαλιστικής Συνείδησης στην Ελλάδα»

Παρουσία μετόχων που αντιπροσωπεύουν άνω του 75% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας πραγματοποιήθηκε στις 29/05/17 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Χρήσης του 2016 που έκλεισε με Κέρδη της τάξεως των 11.310.135 εκατ. € έναντι 7.315.507 € το 2015 (αύξηση 54,6%), ενώ τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα 52.025.961 εκατ. € το 2016 (αύξηση 2,51% έναντι του 2015) και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 55.625.128 εκατ. € το 2016 (αύξηση 16,24% έναντι του 2015). Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 12,94%, τα Αποθέματα κατά 7,16% (96,91 εκατ. έναντι 90,44 εκατ. το 2015) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,54 έναντι 1,46 το 2015. Τέλος, η Εταιρία για πέμπτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε την διανομή  Μερίσματος  στους Μετόχους της ύψους 0,03€ ανά μετοχή.

- Advertisement -

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση την οποία πλαισίωσαν με την παρουσία τους εκτός από τους Μετόχους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.α.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλητή τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, Αθανάσιο Πρόιο  ο οποίος  στην ομιλία του με θέμα «Η συμβολή της INTERLIFE στην προώθηση της Ασφαλιστικής Ιδέας» αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η INTERLIFE καλλιεργεί την Ασφαλιστική Συνείδηση μέσα από την εταιρική λειτουργία της:

- Advertisement -

Υψηλή Ικανοποίηση Δικαιούχων Αποζημίωσης. Γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους (πελάτες και μη), χαμηλό ποσοστό δικαστικών αντιδικιών στις ζημίες, υψηλό μερίδιο φιλικού διακανονισμού στο σύνολο των ζημιών ΑΕ, δίκτυο συνεργαζόμενων σημείων αποκατάστασης ζημιών (συνεργείων). Η ικανοποίηση του αποζημιούμενου αναδεικνύει την χρησιμότητα της ασφάλισης.

Κορυφαία Συνέπεια Λοιπών Υποχρεώσεων – Έντονη Κοινωνική Παρουσία. Καταβολή μισθών & επιδομάτων ΠΡΙΝ την ημερομηνία υποχρέωσης, άμεση καταβολή αμοιβών τρίτων και προμηθευτών (μέσος χρόνος καταβολής < 20 ημερών), Μηδενικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (σύνολο φόρων και εισφορών τελευταίας 5ετίας), Ικανοποίηση μετόχων (τακτική διανομή μερίσματος), έντονη κοινωνική δράση (πλήθος χορηγιών και λοιπών κοινωνικών παροχών τελευταίας χρήσης).

Στην ομιλία του με θέμα την «Το στοίχημα της Ασφαλιστικής Συνείδησης στην Ελλάδα», ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE, Γιάννης Βοτσαρίδης  επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη Ασφαλιστική Δαπάνη ως προς το ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2% σε σχέση με 8% στο μέσο όρο της Ε.Ε.) και το γεγονός αυτό οφείλεται, πέρα από την Οικονομική Κρίση, στο χαμηλό βαθμό Ασφαλιστικής Συνείδησης του μέσου Έλληνα. Εξετάζοντας το φαινόμενο διαχρονικά, ο CEO της INTERLIFE, αναζήτησε τις αιτίες του, από τη μεταπολίτευση και μετά στην απουσία συστηματικής προώθησης της Ασφαλιστικής Ιδέας από τις ίδιες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από την Πολιτεία.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για τη διάδοση της Ασφαλιστικής Συνείδησης από την παιδική ακόμη ηλικία, ανάληψης πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους φορείς και δραστηριοποίησης των Διαμεσολαβητών με την ενημέρωση των πελατών τους.

Επεσήμανε, εξάλλου, την ανάγκη αξιοποίησης της microinsurance με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή / και την υποστήριξη ιδιωτών χορηγών αλλά και την προώθηση της ιδέας του συμβολικού ασφαλίστρου που συνδέεται με την Ασφαλιστική κάλυψη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Τόνισε, τέλος, ότι επιδιώκοντας τη διάδοση της Ασφαλιστικής Ιδέας στα ευρύτερα δυνατά στρώματα του πληθυσμού, η INTERLIFE δημιουργεί Προγράμματα που απευθύνονται και σε χαμηλότερα εισοδήματα, όπως Προγράμματα Υγείας,  Σύνταξης Ατυχήματος κ.α.

Καταλήγοντας, ο κ. Βοτσαρίδης υπογράμμισε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Αγοράς στην Ελλάδα, που θα φέρει νέες επενδύσεις, θέσεις εργασίες και έσοδα στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Κτήματος Χρηστίδη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Με μήνυμα «30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά» η νέα καμπάνια της INTERLIFE για την ασφάλιση σκαφών

Στο επίκεντρο βρίσκεται η φιλοσοφία ότι η σωστή προετοιμασία αποτελεί τη μοναδική σταθερή πορεία μέσα σε ένα περιβάλλον με απρόβλεπτους παράγοντες

Διεθνείς τάσεις στην ασφαλιστική αγορά και η θέση της Ελλάδας

Του Ιωάννη Παν. Βοτσαρίδη, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου, INTERLIFE ΑΑΕΓΑ

30 δευτερόλεπτα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά – Η INTERLIFE αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλισης ποδηλάτου και πατινιού

Σε μια περίοδο έντονων συζητήσεων, η εταιρεία προωθεί καλύψεις που αφορούν την προσωπική ασφάλεια του χρήστη αλλά και πιθανές ζημιές σε τρίτους

Σταθερή για 12η χρονιά η συνεργασία Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και Interlife Ασφαλιστικής

H συμβολή της εταιρείας επιτρέπει στους εθελοντές να επιτελούν το έργο τους με ασφάλεια, επαγγελματισμό και συνέπεια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤτΕ: Τι σηματοδοτεί η ανάκληση άδειας λειτουργίας της DallBogg

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση, αλλά και τις διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Το σύγχρονο γραφείο γιορτάζει 300 χρόνια: Η ΤΝ αναδεικνύεται ως η σημαντικότερη καινοτομία στον χώρο της εργασίας

Όπως προκύπτει από την ιστορικής σημασίας έκθεση με τίτλο «IWG: 300 Χρόνια Καινοτομίας στο Γραφείο»

«αν ήξερες!»: Τι πραγματικά καλύπτει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου

O Βασίλης Μπόκας της Altius Insurance εξηγεί, μεταξύ άλλων, ποιες είναι οι πραγματικά σημαντικές καλύψεις και τι μένει συχνά εκτός ασφαλιστηρίου χωρίς να το γνωρίζουμε

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Groupama Ασφαλιστική: Αποστολή στη Λυών με επίλεκτους συνεργάτες

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη Γαλλία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κορυφαίοι συνεργάτες και στελέχη της εταιρείας

Μακελειό με τις πτωχεύσεις το 2026, ανεβαίνει το ρίσκο, σύμφωνα με σημερινή μελέτη της Coface

Οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για το 2026 – Τα υψηλά επιτόκια επιδεινώνουν την κατάσταση

Η Allianz επιβράβευσε κορυφαίους συνεργάτες της με τον διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Για σύγχρονο και υποστηρικτικό περιβάλλον συνεργασίας, που δημιουργεί ευκαιρίες εξέλιξης και ενισχύει τη δυναμική του δικτύου, έκανε λόγο ο Γ. Γκοτζαγεώργης

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Νέος CITO ο Άγγελος Ντόμπρεβ – Ενίσχυση της στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού

Το επαγγελματικό του προφίλ συνδέεται με την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και τη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης χρηματοοικονομικών οργανισμών

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ φιλοξενεί διαδικτυακή ομιλία του Δρ. Γεώργιου Παπαδάκου στο Panormos Business Center

Μια παρουσίαση που υπόσχεται να ανοίξει νέους ορίζοντες σκέψης και να αναδείξει ενδιαφέρουσες προοπτικές γύρω από θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας