back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη 21 Απριλίου 2026

Tο «Μέλλον της Έρευνας Οδικής Ασφάλειας», με συμμετοχή της Ιnteramerican

Ιδιαίτερο θεματικό ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα με θέμα “το Μέλλον της Έρευνας Οδικής Ασφάλειας”, που οργανώθηκε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στις 15 Μαΐου 2017. Στόχο της ημερίδας αποτέλεσε η προβολή των κύριων ευρημάτων και των προκλήσεων που ανέδειξε το ερευνητικό έργο οδικής ασφάλειας του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με σειρά παρουσιάσεων και με ανοιχτή συζήτηση επί των θεμάτων συστηματικής προσέγγισης της οδικής ασφάλειας μεταξύ των συμμετασχόντων.

Συμμετείχαν ειδικοί τόσο από το Δημόσιο Τομέα (Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών) όσο και από τον Τομέα οδικών έργων (HELLASTRON), ενώ από την πλευρά της ασφαλιστικής αγοράς παρούσα ήταν η INTERAMERICAN, ως εταιρεία με δραστηριότητα εύρους στην ασφάλιση οχημάτων και έμπρακτο πολυετές ενδιαφέρον για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

- Advertisement -

Επίσης, εκπροσωπήθηκε ο τομέας της έρευνας (startup εταιρεία OSEVEN) για καινοτόμες, ψηφιακές εφαρμογές διαχείρισης δεδομένων που αφορούν στην συμπεριφορά και την ασφάλεια των οδηγών.

Όπως επισήμανε άλλωστε και ο Γ. Γιαννής, Καθηγητής στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής ΕΜΠ, οι συμπεριφορές αφορούν στον ένα από τους τρεις παράγοντες κινδύνου, τον ανθρώπινο, που είναι ο συχνότερος παράγοντας πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

- Advertisement -

Οι άλλοι δύο παράγοντες, το όχημα και το οδικό περιβάλλον, αποδίδουν την τεχνική διάσταση των παραγόντων κινδύνου.

Ο κ. Γιαννής, που συντόνισε την ημερίδα, έθεσε το βασικό ζητούμενο των εισηγήσεων, που ήταν η μετάβαση από το σύστημα διαπίστωσης και αναγνώρισης των κινδύνων σε ένα σύστημα υποστήριξης επιλογών και αποφάσεων, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης πολιτικής για την οδική ασφάλεια.

Το οδικό περιβάλλον, καθώς και η διαθεσιμότητα δεδομένων αλλάζουν και απαιτείται προσαρμογή των εργαλείων ανάλυσης και σχεδιασμού για την οδική ασφάλεια, με αναγκαία τη διασύνδεση των νέων τεχνολογιών και της εμπειρίας για πιο εμπεριστατωμένες υποθέσεις κατά τον σχεδιασμό, όπως τόνισε ο Δρ Κ. Κεπαπτσόγλου, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ.

Ο εκπρόσωπος της INTERAMERICAN Π. Κούβαλης, επικεφαλής της Anytime, οριοθέτησε τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική αγορά σε μία ιδιαίτερα μεταβατική περίοδο για την ασφάλιση οχημάτων, η οποία πρέπει να συνδεθεί τόσο με τον έλεγχο της οδηγικής συμπεριφοράς όσο και με την ψηφιακή τεχνολογία που εξελίσσεται θεαματικά, ώστε και η ασφάλιση να έχει πιο δίκαιη τιμολόγηση αλλά και τα τροχαία ατυχήματα να περιοριστούν.

Το στέλεχος της εταιρείας αναφέρθηκε και στη σύνθεση ενός νέου τοπίου στη βιομηχανία της αυτοκίνησης, που θα αλλάξει και τον χαρακτήρα της ασφαλιστικής κάλυψης και σίγουρα θα επηρεάσει και θα ανακατατάξει τους οδικούς κινδύνους.

Οι τοποθετήσεις κατά την ημερίδα συνέκλιναν στην ανάγκη μιας μεθοδικής και συστηματοποιημένης, με επαρκή τεκμηρίωση, προσέγγισης του ζητήματος της οδικής ασφάλειας, με απαραίτητη τη συνεργασία όλων των φορέων που ασχολούνται με την οδική κυκλοφορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο συνοδηγός ως παράγοντας οδικής ασφάλειας

Ο συνοδηγός δεν είναι απλώς συνοδεία στη διαδρομή, αλλά ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια

Δήμος Ηλιούπολης: Μήνας Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας «Κωνσταντίνος Τζαφέστας» ο Απρίλιος

Ο μήνας περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή ειδικών και φορέων

Νέα δεδομένα για το κουτί πρώτων βοηθειών στα οχήματα – Ενισχύονται οι απαιτήσεις από τον Ιούνιο

Η Εθνική Ασφαλιστική υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια στο δρόμο δεν εξαντλείται στη σωστή οδήγηση, αλλά προϋποθέτει και προετοιμασία για το απρόβλεπτο

Σημαντική μείωση θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα το 2025

Η σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώνει την πρόοδο, αλλά και προβλήματα που παραμένουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η «Εγγύηση Αξίας» της Ατλαντικής Ένωσης φέρνει νέα δεδομένα για ιδιοκτήτες καινούριων οχημάτων

Αποζημίωση με βάση την αρχική τιμή αγοράς του οχήματος σε περιπτώσεις ολικής καταστροφής ή κλοπής

Τι αλλάζει στην Οδική Βοήθεια με τις νέες ρυθμίσεις του ν. 5290/2026

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις εταιρίες μέλη ενημερώνει για το νόμο ν. 5290/2026

Οι τεχνολογίες που αλλάζουν την ασφάλιση

Η ασφαλιστική βιομηχανία εισέρχεται σε μια νέα φάση βαθιάς τεχνολογικής μετάβασης, σύμφωνα με την έκθεση “Tech Trend Radar 2026”

Νέο πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης “ERGO My Travel”

Η ERGO Hellas προωθεί το πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης “ERGO My Travel”, που απευθύνεται σε όσους ταξιδεύουν συχνά για αναψυχή ή εργασία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Κάτι καλό μαγειρεύεται στην υγεία, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

Για σχέδιο εξυγίανσης του χώρου μαθαίνει ο Ανασφάλιστος, που θα φέρει πίσω τους χαμένους ασφαλισμένους των τελευταίων χρόνων

Υποτροφίες του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε φοιτητές του ΕΚΠΑ: Διεύρυνση του θεσμού και στήριξη της νέας γενιάς

Με αύξηση των υποτροφιών από 6 σε 11, το Ίδρυμα ενισχύει την παρουσία του σε κρίσιμους τομείς που συνδέονται με την υγεία και τον αθλητισμό

Συνεχίζεται η βελτίωση οικονομικών μεγεθών για τη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Η συνολική παραγωγή των μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων σημείωσε αύξηση 19,3%, ενώ το πελατολόγιο διευρύνθηκε κατά 22%

Με τη συμμετοχή της NAK Insurance Brokers ξεκινά την Τετάρτη 22/4 το Delphi Economic Forum XI

Ο CEO Νίκος Κατσιμπέρης θα λάβει μέρος στο πάνελ με τίτλο «From Prevention to Protection: Greece's NatCat Strategy»

10th Health Innovation Conference: Αβεβαιότητα για την πρόσβαση των Ελλήνων στην καινοτομία στην υγεία

Το #hico26 έρχεται στις 19/5 να φωτίσει τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες σε μια περίοδο έντονων μεταρρυθμίσεων και τεχνολογικής μετάβασης