back to top
18.3 C
Athens
Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026

Πανελλήνιος μαραθώνιος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την Generali

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Generali, το 2016 καθώς συμμετείχαν σε αυτό περισσότεροι από 13.880 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές σε ένα μαραθώνιο 351 σεμιναρίων εκπαίδευσης, κατάρτισης και επαναπιστοποίησης, συνολικής διάρκειας 1.785 ωρών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, υπολογίζεται ότι περίπου 40 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συμμετείχαν για πέντε τουλάχιστον ώρες σε ένα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργάνωνε η Generali κάθε ημέρα, σε κάποια πόλη της Ελλάδος.

- Advertisement -

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Generali στην εκπαίδευση του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Όπως τονίζει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κ. Χομόνδοζλης: «Μέσα από μία πολύπλευρη εκπαιδευτική διαδικασία η Generali συνδυάζει τεχνικές γνώσεις υψηλής εξειδίκευσης, με το σύστημα αξιών που συνοδεύει το επάγγελμα του ασφαλιστή και την ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις διαδικασίες, τις εξελίξεις και τις τάσεις στην ασφαλιστική αγορά. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη διαφορετικότητα κάθε επαγγελματία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Generali έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να επιτρέπει την ανάδειξη των προσωπικών του κλίσεων και ταλέντων».

- Advertisement -

Πιστή στη στήριξή της στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, η Generali δεσμεύεται να υλοποιήσει και το 2017, ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υπόσχεται να καλύψει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες των συνεργατών της. Ο φετινός εκπαιδευτικός κύκλος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σεμινάρια, για:

α. τις πιστοποιήσεις τύπου Α Ασφαλιστικών Συµβούλων, Β Ασφαλιστικών Πρακτόρων, Γ Μεσιτών Ασφαλίσεων και ∆ για όλες τις κατηγορίες διαμεσολάβησης, καθώς επίσης και σεμινάρια επαναπιστοποίησης τα οποία η Generali πραγματοποιεί δωρεάν, για όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές,

β. τα νέα ασφαλιστικά προϊόντα της Generali και

γ. τις διαδικασίες που απορρέουν από το κανονιστικό πλαίσιο.

Δέκα χρόνια Generali Academy

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, φέτος συμπλήρωσε δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας ο μοναδικός στην ελληνική ασφαλιστική αγορά θεσμός του Generali Academy. Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποιεί η Generali προσφέροντας στους συμμετέχοντες, ανεξάρτητους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές έναν κύκλο μαθημάτων που αφορούν στην οργάνωση και τις τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς, τις αρχές πωλήσεων, της επιχειρηματικότητας και της επικοινωνίας.

Στον 10ο κύκλο του συμμετείχαν, κατόπιν επιλογής, 26 ασφαλιστικοί σύμβουλοι, συνεργάτες της Generali, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέματα που άπτονται της θεσμικής και οργανωτικής λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς.

«Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία του θεσμού ο οποίος έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 200 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εξελιχθούν επαγγελματικά» τόνισε ο κ. Γαβριήλος Κατσάνος – Διευθυντής Πωλήσεων Γενικών Ασφαλίσεων Ζωής Ανεξαρτήτων Δικτύων, ανοίγοντας την εκδήλωση απονομής των βραβείων του επετειακού, κύκλου του Generali Academy. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στο υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων καθώς και στο ρόλο του θεσμού στη δημιουργία μακρόχρονων συνεργασιών με διαφορετικές γενιές ασφαλιστών.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Generali Academy γιατί πιστεύαμε και εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η εκπαίδευση είναι το οξυγόνο για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν αρκεί σήμερα να γνωρίζει απλά κάποια ασφαλιστικά προϊόντα. Είναι απαραίτητο να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο, να έχει τη γνώση για να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις του επαγγέλματος, το οποίο έχει ως επίκεντρο το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο. Θέλουμε να μεγαλώσουμε την ασφαλιστική αγορά, θέλουμε να την αλλάξουμε να την κάνουμε πιο προσιτή, ελκυστική έξυπνη και απλή για τον ασφαλισμένο. Θέλουμε όλο και περισσότεροι πολίτες στης χώρα μας να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι γιατί διαθέτουν ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη. Η ουσιαστική, πολυεπίπεδη εκπαίδευση που παρέχει η Generali στους συνεργάτες της είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την επίτευξη του σκοπού μας», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Τι λέει η Generali για τις νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Κρίσιμος, τονίζει η εταιρεία, είναι ο ρόλος των συνεργατών της που βρίσκονται κοντά στον ασφαλισμένο

Ποιο μέρος της δουλειάς θα «παραχωρήσει» ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στην ΤΝ

Ο Δ. Γαβαλάκης μάς καλεί να απελευθερώσουμε χρόνο και να επενδύσουμε περισσότερο εκεί όπου ο άνθρωπος εξακολουθεί να έχει πραγματική αξία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πότε είναι το επόμενο «ραντεβού» της ασφαλιστικής αγοράς στην Ύδρα;

Η Ύδρα έχει ήδη το επόμενο ασφαλιστικό της ραντεβού. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ανακοίνωσε ότι το 27ο Insurance & Reinsurance Meeting

Howden Hellas – Παρόν: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο Ζωή και Υγεία

Η Howden Hellas προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την Παρόν Insurance Agency, έναν από τους δυναμικούς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Affidea & ΟΠΑ: Στρατηγική συνεργασία για την εκπαίδευση, την έρευνα και την πρόληψη στην υγεία

Η Affidea Ελλάδος και το Τμήμα Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η σημαντική υπεραξία από την ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS

Με κέρδη προ φόρων €10,6 εκατ. για τον Όμιλο της Intracom Holdings και €14,0 εκατ. για τη μητρική εταιρεία ολοκληρώθηκε το Α’ Εξάμηνο του 2026.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ασφάλιση περνά από την αποζημίωση στην ουσιαστική μείωση του κινδύνου για την HDI Global Hellas

Τη σύγχρονη αντίληψη για τον ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στη διαχείριση και πρόληψη των κινδύνων ανέδειξε η συμμετοχή της HDI Global SE, Hellas στο 6ο Greek Risk Management Forum

Πότε είναι το επόμενο «ραντεβού» της ασφαλιστικής αγοράς στην Ύδρα;

Η Ύδρα έχει ήδη το επόμενο ασφαλιστικό της ραντεβού. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ανακοίνωσε ότι το 27ο Insurance & Reinsurance Meeting

Howden Hellas – Παρόν: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο Ζωή και Υγεία

Η Howden Hellas προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την Παρόν Insurance Agency, έναν από τους δυναμικούς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Στη Βουδαπέστη το 29ο Συνέδριο της Syndea με γέφυρα το παρόν και το μέλλον της ασφάλισης

Με φόντο τον Δούναβη και τη Βουδαπέστη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

RIS: Το στοίχημα τώρα είναι η εφαρμογή

Η Retail Investment Strategy (RIS) μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της: αυτή της εφαρμογής.