back to top
31.4 C
Athens
Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Μ. Ανδρουλιδάκης: Δυνατά και αδύνατα χαρακτηριστικά σημεία ενός πωλητή

androulidakis2Συνεχίζουμε λοιπόν μέσα από το Insurance World, την παρουσίαση των άρθρων του βιβλίου, του επίτιμου επιθεωρητή πωλήσεων, συντονιστή, ασφαλιστή, συγγραφέα, αρθρογράφου,  κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 (ΣΕΛΙΔΑ 45-46)
ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΩΛΗΤΗ

- Advertisement -

[divider]

cover«Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα»

- Advertisement -

Μιχαήλ Γ. Ανδρουλιδάκης

Το βιβλίο εντύπως και σε όλη του την έκταση μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση.
Τηλ. 210-3838020

[divider]

Ο συγγραφέας Μιχάλης Ανδρουλιδάκης όπως αναφέρει και αποδεικνύει μέσα από τη δική του σκοπιά,  ότι οι ασφάλειες έχουν μια ιστορία με συνέχεια. Μια ιστορία με μεγάλη σημασία, καθώς αποτελεί  την παράδοση του κλάδου η οποία δημιουργείται με το πέρασμα των χρόνων. Αυτή την παράδοση μετουσιωμένη σε διδακτική παραίνεση έχει καταγράψει στο βιβλίο του που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα καλό φίλο, ένα ικανό συνεργάτη, και υποδειγματικό επαγγελματία, λένε οι άνθρωποι που τον συναναστρέφονται.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης συνεχίζοντας, αναφέρει ότι μέσα στο βιβλίο του δίνει συνοπτικά και καίρια όλα όσα χρειάζεται ένας ασφαλιστής να μάθει ή να επιβεβαιώσει και τα οποία αποτελούν επαγγελματικό ελιξίριο για το μέλλον. Παρέχει γνώση για τις πωλήσεις, για τον προσδιορισμό των ασφαλιστικών αναγκών, για την προσπέλαση εμποδίων και σε πολλά άλλα χρήσιμα επαγγελματικά θέματα.

Η εμφάνιση στον τομέα αυτό γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη  ο οποίος έχει αναπτυχθεί και συγγραφικά. Με την προτροπή του, και την ευγενική έγκριση του εκδοτικού οίκου «ΠΑΠΑΖΗΣΗ» θα δημοσιεύουμε αποσπάσματα του βιβλίου του «Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα». Η χρηστικότητά τους ανεκτίμητη στον κάθε ασφαλιστικό σύμβουλο, συντονιστή, διευθυντή εκπαίδευσης, διευθυντή πωλήσεων και όχι μόνον.

Αφήνοντας το κεφάλαιο 7 το οποίο ανέλυσα στα προηγούμενα NEWSLETTER του Insurance world, που όπως είχα  αναφέρει, είχα ξεκινήσει κάπως ανορθόδοξα στην περιγραφή και ανάλυση των άρθρων του βιβλίου λόγω της επικαιρότητας της οικονομικής κρίσης. Πιστεύω λοιπόν ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο να σας έδωσε αυτα τα στοιχεία  με τα οποία θα πρέπει να οπλίζεστε με αισιοδοξία και ότι με οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες της αγοράς  δεν θα πρέπει να απογοητεύεστε, αντίθετα πρέπει να γίνεστε πιο μαχητικοί.

Από σήμερα θα ξεκινήσουμε κανονικά στην ανάλυση και περιγραφή των κεφαλαίων και των επί μέρους άρθρων και ενοτήτων.

Θα ξεκινήσω λοιπόν από το κεφάλαιο 2 και όχι από το κεφάλαιο 1 και εξηγούμε:

Το κεφάλαιο 1 αναφέρεται στα θέματα των ασφαλειών στην πορεία της ανθρωπότητας  (από το 3.000 π.Χ. έως και σήμερα)  και την προσφορά τους στις διάφορες κοινωνίες, από τις δημιουργηθείσες «ασφαλιστικές εταιρείες» δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα. Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο να ανατρέξετε στο βιβλίο να διαβάσετε όλα τα ιστορικά γεγονότα  από σήμερα έως και 5016 χρόνια πίσω. Θα σας δώσουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν στις διάφορες συζητήσεις με τους πελάτες σας και όχι μόνο. Αξίζει τον κόπο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μη ξεχάσετε στην  επόμενη καταχώρηση του NEWSLETTER του insurance world, να διαβάσετε μία πολύ σημαντική ενότητα του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 2 (σελίδα 47-51)  η οποία αναφέρεται στην «Οργανωμένη παρουσίαση» και η οποία θα αναπτυχθεί σε πολλές ενότητες λόγω της ιδιομορφίας του θέματος.

Ας αναπτύξουμε λοιπόν το κεφάλαιο 2 για το οποίο σας ανέφερα.

[embeddoc url=”http://insuranceworld.gr/wp-content/uploads/2016/12/androulidakis-045-046.pdf” height=”1800px” download=”all”]

Σχετικές δημοσιεύσεις

H “βίβλος” της Επαγγελματικής Ασφάλισης διά χειρός Χ. Νούνη

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο του Δρ. Χρήστου Νούνη με τίτλο: «Το Οικοσύστημα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα

25. Μ.Ανδρουλιδάκης: «Αναλύσεις των ασκήσεων 8 – 9 – 10 επί των πωλήσεων».

Μη ξεχάσετε στην επόμενη καταχώρηση του NEWS LETTER του insurance world, να διαβάσετε την αποφώνηση του βιβλίου

24 Μ.Ανδρουλιδάκης: «Αναλύσεις των ασκήσεων 4 έως & 7 επί των πωλήσεων».

Το βιβλίο εντύπως και σε όλη του την έκταση μπορείτε να το προμηθευτείτε μέσω INTERNET (Google) των εκδόσεων: BOOKS PLUS I.K.E -ΙΑΝΟΣ-ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, επίσης από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο ζητώντας το με την ονομασία

Μ.Ανδρουλιδάκης: Αναλύσεις των 3 πρώτων ασκήσεων επί των πωλήσεων

Διαβάστε μέσω του P.D.F. που ακολουθεί, την ανάλυση των άρθρων και των ενοτήτων που θα βρείτε μέσα στο βιβλίο και που με αυτό τον τρόπο θα συνεχισθεί η περιγραφή του κεφαλαίου 10.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο μύθος του «ενός καφέ την ημέρα»: Γιατί η οικονομική ανεξαρτησία χτίζεται με στρατηγική, όχι με στερήσεις

Ο σωστός Financial Planner δεν κάθεται απέναντί σας για να κάνει τον αυστηρό λογιστή των μικροεξόδων σας

Πυρκαγιές: Η Ασφαλιστική Κοινότητα, η Κοινωνική Ευθύνη και Αποστολή της

Συμπληρώθηκαν ακριβώς πέντε χρόνια από την Ανοικτή Επιστολή μου (9 Αυγούστου 2021 - υπάρχει στο χρονοντούλαμπο των media, ελπίζω όχι

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Ξεμπλοκάρει το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο – Έργο 435 εκατ. ευρώ

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 435 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή υγείας στη χώρα που προχωρά μέσω ΣΔΙΤ

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ επενδύει στην εξέλιξη των ανθρώπων της ακόμη και το καλοκαίρι

Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή δράση «Εκπαίδευση και Τεχνικές Πωλήσεων Προϊόντων Ζωής»

Η Δυτική Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου – Μηδενικά κρούσματα χάρη στο προληπτικό πρόγραμμα

Η εμπειρία αυτή παρουσιάστηκε στο συνέδριο της NEHA στις ΗΠΑ ως παράδειγμα αποτελεσματικής διαχείρισης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης

Η ΕΑΔΕ επανέρχεται στο ζήτημα του δικαιώματος συμβολαίου με αφορμή νέα Εγκύκλιο της Generali

Η Ένωση κάνει λόγο για πρακτικές που δημιουργούν ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Καλοκαίρι μετά τα 50: Η πρόληψη προστατεύει την υγεία

Συμβουλές από τον Κωνσταντίνο Χαλκιά, Διευθυντή του Παθολογικού Τμήματος της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής