back to top
18.4 C
Athens
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

Μ. Ανδρουλιδάκης: Δυνατά και αδύνατα χαρακτηριστικά σημεία ενός πωλητή

androulidakis2Συνεχίζουμε λοιπόν μέσα από το Insurance World, την παρουσίαση των άρθρων του βιβλίου, του επίτιμου επιθεωρητή πωλήσεων, συντονιστή, ασφαλιστή, συγγραφέα, αρθρογράφου,  κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 (ΣΕΛΙΔΑ 45-46)
ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΩΛΗΤΗ

- Advertisement -

[divider]

cover«Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα»

- Advertisement -

Μιχαήλ Γ. Ανδρουλιδάκης

Το βιβλίο εντύπως και σε όλη του την έκταση μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση.
Τηλ. 210-3838020

[divider]

Ο συγγραφέας Μιχάλης Ανδρουλιδάκης όπως αναφέρει και αποδεικνύει μέσα από τη δική του σκοπιά,  ότι οι ασφάλειες έχουν μια ιστορία με συνέχεια. Μια ιστορία με μεγάλη σημασία, καθώς αποτελεί  την παράδοση του κλάδου η οποία δημιουργείται με το πέρασμα των χρόνων. Αυτή την παράδοση μετουσιωμένη σε διδακτική παραίνεση έχει καταγράψει στο βιβλίο του που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα καλό φίλο, ένα ικανό συνεργάτη, και υποδειγματικό επαγγελματία, λένε οι άνθρωποι που τον συναναστρέφονται.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης συνεχίζοντας, αναφέρει ότι μέσα στο βιβλίο του δίνει συνοπτικά και καίρια όλα όσα χρειάζεται ένας ασφαλιστής να μάθει ή να επιβεβαιώσει και τα οποία αποτελούν επαγγελματικό ελιξίριο για το μέλλον. Παρέχει γνώση για τις πωλήσεις, για τον προσδιορισμό των ασφαλιστικών αναγκών, για την προσπέλαση εμποδίων και σε πολλά άλλα χρήσιμα επαγγελματικά θέματα.

Η εμφάνιση στον τομέα αυτό γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη  ο οποίος έχει αναπτυχθεί και συγγραφικά. Με την προτροπή του, και την ευγενική έγκριση του εκδοτικού οίκου «ΠΑΠΑΖΗΣΗ» θα δημοσιεύουμε αποσπάσματα του βιβλίου του «Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα». Η χρηστικότητά τους ανεκτίμητη στον κάθε ασφαλιστικό σύμβουλο, συντονιστή, διευθυντή εκπαίδευσης, διευθυντή πωλήσεων και όχι μόνον.

Αφήνοντας το κεφάλαιο 7 το οποίο ανέλυσα στα προηγούμενα NEWSLETTER του Insurance world, που όπως είχα  αναφέρει, είχα ξεκινήσει κάπως ανορθόδοξα στην περιγραφή και ανάλυση των άρθρων του βιβλίου λόγω της επικαιρότητας της οικονομικής κρίσης. Πιστεύω λοιπόν ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο να σας έδωσε αυτα τα στοιχεία  με τα οποία θα πρέπει να οπλίζεστε με αισιοδοξία και ότι με οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες της αγοράς  δεν θα πρέπει να απογοητεύεστε, αντίθετα πρέπει να γίνεστε πιο μαχητικοί.

Από σήμερα θα ξεκινήσουμε κανονικά στην ανάλυση και περιγραφή των κεφαλαίων και των επί μέρους άρθρων και ενοτήτων.

Θα ξεκινήσω λοιπόν από το κεφάλαιο 2 και όχι από το κεφάλαιο 1 και εξηγούμε:

Το κεφάλαιο 1 αναφέρεται στα θέματα των ασφαλειών στην πορεία της ανθρωπότητας  (από το 3.000 π.Χ. έως και σήμερα)  και την προσφορά τους στις διάφορες κοινωνίες, από τις δημιουργηθείσες «ασφαλιστικές εταιρείες» δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα. Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο να ανατρέξετε στο βιβλίο να διαβάσετε όλα τα ιστορικά γεγονότα  από σήμερα έως και 5016 χρόνια πίσω. Θα σας δώσουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν στις διάφορες συζητήσεις με τους πελάτες σας και όχι μόνο. Αξίζει τον κόπο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μη ξεχάσετε στην  επόμενη καταχώρηση του NEWSLETTER του insurance world, να διαβάσετε μία πολύ σημαντική ενότητα του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 2 (σελίδα 47-51)  η οποία αναφέρεται στην «Οργανωμένη παρουσίαση» και η οποία θα αναπτυχθεί σε πολλές ενότητες λόγω της ιδιομορφίας του θέματος.

Ας αναπτύξουμε λοιπόν το κεφάλαιο 2 για το οποίο σας ανέφερα.

[embeddoc url=”http://insuranceworld.gr/wp-content/uploads/2016/12/androulidakis-045-046.pdf” height=”1800px” download=”all”]

Σχετικές δημοσιεύσεις

H “βίβλος” της Επαγγελματικής Ασφάλισης διά χειρός Χ. Νούνη

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο του Δρ. Χρήστου Νούνη με τίτλο: «Το Οικοσύστημα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα

25. Μ.Ανδρουλιδάκης: «Αναλύσεις των ασκήσεων 8 – 9 – 10 επί των πωλήσεων».

Μη ξεχάσετε στην επόμενη καταχώρηση του NEWS LETTER του insurance world, να διαβάσετε την αποφώνηση του βιβλίου

24 Μ.Ανδρουλιδάκης: «Αναλύσεις των ασκήσεων 4 έως & 7 επί των πωλήσεων».

Το βιβλίο εντύπως και σε όλη του την έκταση μπορείτε να το προμηθευτείτε μέσω INTERNET (Google) των εκδόσεων: BOOKS PLUS I.K.E -ΙΑΝΟΣ-ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, επίσης από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο ζητώντας το με την ονομασία

Μ.Ανδρουλιδάκης: Αναλύσεις των 3 πρώτων ασκήσεων επί των πωλήσεων

Διαβάστε μέσω του P.D.F. που ακολουθεί, την ανάλυση των άρθρων και των ενοτήτων που θα βρείτε μέσα στο βιβλίο και που με αυτό τον τρόπο θα συνεχισθεί η περιγραφή του κεφαλαίου 10.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #2 – UNDERWRITING: Ποιος αποφασίζει αν ένας κίνδυνος ασφαλίζεται;

Ένα ξενοδοχείο 250 δωματίων ζητά ασφαλιστική κάλυψη για την περιουσία του, την αστική ευθύνη και την απώλεια εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας.

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Η ασφάλιση πριν από τη ζημιά

Η φύση των κινδύνων αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο ρόλος της ασφάλισης.

Cyber Parable: Από την Τροία στο Σύγχρονο Datacenter – Τα Διδάγματα της Κλασικής Αρχαιότητας για τη Ψηφιακή Ανθεκτικότητα

Στην αρχαία Τροία, τα τείχη δεν έπεσαν από βίαιη εισβολή, αλλά από ένα «δώρο» που έγινε δεκτό χωρίς έλεγχο.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η σημαντική υπεραξία από την ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS

Με κέρδη προ φόρων €10,6 εκατ. για τον Όμιλο της Intracom Holdings και €14,0 εκατ. για τη μητρική εταιρεία ολοκληρώθηκε το Α’ Εξάμηνο του 2026.

Παύλος Κασκαρέλης: «Δυναμώνουμε το όραμά μας» – Ανάπτυξη 11,6% και νέο σχέδιο μετασχηματισμού

Με ανάπτυξη 11,6% στο πρώτο εξάμηνο του 2026 και με αιχμή τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε συνεργασία με τον Όμιλο Reale, η Υδρόγειος Ασφαλιστική

Στο προσκήνιο ο ρόλος του Financial Planner – Στις 20 Οκτωβρίου το 2nd Financial Planning Forum της HFPA

Η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλάζει σταδιακά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την οικονομική συμβουλή.

Στο Παρίσι για το European MGA Summit η Apeiron

Στο Παρίσι για το European MGA Summit βρέθηκαν ο CEO της Apeiron, κ. Γιώργος Μαυρέλης, και ο Co-CEO, κ. Κωνσταντίνος Βακίδης

Deloitte: Gold βραβείο για τη συλλογική πρωτοβουλία του 1ου Εθελοντικού Δασικού Φυτωρίου στις Αφίδνες

Η συνεργασία του ΣΕΑΔ με την Deloitte, το efood, την Interamerican, την Anytime και τη NAK Insurance Brokers διακρίθηκε για τη συμβολή της