Πρόστιμο 600.000 σε ασφαλιστική με ελαφρύνση

Στα 300.000 ευρώ από 600.000 ευρώ μειώθηκε πρόστιμο που επιβλήθηκε από τη γενική γραμματεία Καταναλωτή σε πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία για υπερβολική  αύξηση ασφαλίστρων σε ισόβιο πρόγραμμα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, η ασφαλιστική μετά την επιβολή του αρχικού προστίμου προσέφυγε στη γενική γραμματεία ζητώντας μείωση της ποινής που της επιβλήθηκε. Στην αρμόδια αρχή είχε προσφύγει ασφαλισμένος κατηγορώντας την εταιρεία ότι αναίτια προχώρησε σε γενναία αύξηση των ασφαλίστρων της.

Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση ασφαλιστικής η οποία προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των ασφαλισμένων της στα ισόβια προγράμματα Υγείας επιχείρησε να τα καταστήσει ασύμφορα οικονομικά αυξάνοντας τα ασφάλιστρά της. Την  τακτική αυτή ακολούθησαν και άλλες εταιρείες ώστε να στρέψουν το κοινό τους στα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, με αποτέλεσμα στο παρελθόν να έχουν επιβληθεί και άλλα πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι ζητήματα κόστους αντιμετωπίζουν αρκετές εταιρείες και με επενδυτικά προγράμματα που είχαν λανσάρει προηγούμενες δεκαετίες υποσχόμενες εγγυημένες επιδόσεις τις οποίες, σήμερα, δεν μπορούν να καλύψουν καθότι τα επιτόκια έχουν μειωθεί δραματικά και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταστεί και αρνητικά. Ως αποτέλεσμα αυτού, προτείνουν στους ασφαλισμένους την πρόωρη ρευστοποίησή τους χωρίς την επιβολή πέναλτι και τη μεταφορά τα κεφαλαίων που δικαιούνται σε άλλα επενδυτικά σχήματα υψηλότερης, αλλά όχι και εγγυημένης, απόδοσης.

3 comments

  1. Γράψτε και κάνα όνομα. Έχετε καταντήσει γραφεία τύπου …

  2. Ονομα δεχ εχει η ασφαλιστικη ? γιατι τοση προστασια ? ΕΛΕΟΣ……

  3. Αν θέλετε να θεωρείστε σοβαρό site, οφείλετε να είστε ξεκάθαροι. Ποιο είναι το όνομα της ασφαλιστικής, λοιπόν;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*