back to top
32.6 C
Athens
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026

Πτώση… μετεωρίτη στο Σύνταγμα για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφάλισης

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία και την αξία της ασφάλισης, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE) έχει καθιερώσει την 11/11 ως Ημέρα Ασφάλισης και κάθε χρόνο πραγματοποιεί δράσεις για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα.

EAEE_2016_Hmera Asfalisis

- Advertisement -

Φέτος με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης δημιουργήθηκε μια πρωτότυπη καμπάνια ενημέρωσης με κεντρικά μηνύματα «Εκεί που δεν το περιμένεις» και «Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω», ενώ την Παρασκευή 11.11.2016 στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αξία της ασφάλισης, σε ένα πρωτότυπο, ειδικά διαμορφωμένο σκηνικό με πρωταγωνιστή ένα μετεωρίτη, ως σύμβολο του απροόπτου και του αναπάντεχου που μπορεί να συμβεί στον καθένα.

«Μπορεί η πτώση μετεωρίτη στην Πλατεία Συντάγματος να είναι ακραίο ενδεχόμενο, για την πλειονότητα, όμως, των αναπάντεχων και όχι μόνο γεγονότων της ζωής, η ασφάλιση προσφέρει λύσεις!» επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση και προσθέτει:

- Advertisement -

Μετεωρίτης_στο_Σύνταγμα2

«Είναι γεγονός πως η ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και μεγάλο ποσοστό πολιτών παραμένει ανασφάλιστο. Ειδικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης όπου τα αποθέματα των πολιτών είναι μειωμένα, η προστασία της υγείας και της περιουσίας και η ενίσχυση της σύνταξης είναι εξαιρετικά σημαντικά για τους πολίτες της χώρας μας.

»Με ένα ασφαλιστήριο πρόγραμμα μπορούμε να προστατέψουμε ότι είναι σημαντικό για εμάς και την οικογένειά μας. Όταν ένα απρόοπτο συμβάν υγείας προκύψει, διασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας τη στιγμή της ανάγκης. Αντίστοιχα, ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να συμπληρώσουν την κρατική σύνταξη, προγραμματίζοντας έγκαιρα για το μέλλον και εξασφαλίζοντας μία ποιότητα ζωής. Ταυτόχρονα, ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα περιουσίας μπορεί να προστατεύσει από αναπάντεχες αναποδιές και απρόβλεπτα γεγονότα την κατοικία και όσα έχει αποκτήσει κανείς με κόπο στην πορεία της ζωής του».

Πρόεδρος ΕΑΕΕ_Αλέξανδρος_ΣαρρηγεωργίουΟ πρόεδρος της ΕΑΕΕ Α. Σαρρηγεωργίου δήλωσε σχετικά: «Στην περίοδο της κρίσης, όπου τα οικονομικά αποθέματα των πολιτών είναι μειωμένα και οι παροχές του Κράτους περιορίζονται, η πλειοψηφία των Ελλήνων παραμένει ανασφάλιστη, με κίνδυνο οι πολίτες να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη ζημιά, ένα πρόβλημα υγείας κ.ά.

»Ειδικά στους κρίσιμους τομείς της προστασίας της υγείας, της διασφάλισης της σύνταξης και της προστασίας της περιουσίας επιβάλλεται να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιοι είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν και ποιες λύσεις μπορεί να προσφέρει η Ιδιωτική Ασφάλιση. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η καμπάνια για την Ημέρα Ασφάλισης.

»Εμείς, ως ελληνική ασφαλιστική αγορά είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με το Κράτος προκειμένου να δρομολογηθεί η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τόσο στις συντάξεις, με βάση ένα σύστημα 3 πυλώνων, όσο στην υγεία και τις φυσικές καταστροφές.»

EAEE#dentoperimeneis #mera_asfalisis

www.eaee.gr

FB Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος – ΕΑΕΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει: Η αντιπυρική περίοδος συνεχίζεται – Προστατεύουμε το περιβάλλον, μένουμε ασφαλείς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντιπυρική περίοδος, με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος να επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για αυξημένη προσοχή

Aλ. Σαρρηγεωργίου στο IW: Να σκύψουμε πάνω στο κενό προστασίας που υπάρχει

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

ΕΑΕΕ: Η ακτινογραφία των ασφαλίσεων Μεταφερόμενων Εμπορευμάτων

Η έρευνα αναδεικνύει ότι οι μεταφορές με αφετηρία και προορισμό εκτός Ελλάδας εξακολουθούν να εμφανίζουν δυσανάλογα υψηλό ασφαλιστικό κίνδυνο

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Kyndryl απέσπασε τρεις διακρίσεις στα Cloud Computing & SaaS Awards, μαζί με τις Eurolife FFH και Εθνική Ασφαλιστική

Η Kyndryl (NYSE: KD), κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τεχνολογίας για κρίσιμες επιχειρησιακές λειτουργίες (mission-critical), απέσπασε τρεις διακρίσεις

Η EUROINS προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις στις καλοκαιρινές μετακινήσεις με τα προγράμματα AutoSafe

Σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν ευελιξία και ολοκληρωμένη προστασία για κάθε τύπο οχήματος και κάθε οδηγό

Η NUVIA Insurance Brokers ενισχύει την ψηφιακή της παρουσία με νέα εταιρική ιστοσελίδα

Η NUVIA Insurance Brokers προχωρά στο λανσάρισμα της νέας εταιρικής της ιστοσελίδας, ενισχύοντας την ψηφιακή της παρουσία και προσφέροντας

Η Εθνική Ασφαλιστική στην τελετή παράδοσης της επιταγής του 10ου No Finish Line Athens

Η Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, σηματοδοτώντας την

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική τίμησε τον Σωτήριο Κουφογεώργο –  38 χρόνια προσφοράς στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση 

Υπάρχουν επαγγελματικές διαδρομές στην ασφαλιστική αγορά που αποκτούν αξία όχι μόνο από τη διάρκειά τους, αλλά κυρίως από το αποτύπωμα που αφήνουν

Το ξίφος των ασφαλιστών στο θηκάρι του Ανασφάλιστου

Τον διαπέρασε τον Ανασφάλιστο ένα ξαφνικό ρίγος  και έβαλε το ξίφος του στο θηκάρι μόλις άκουσε μία φράση που σε δεσμεύει αμετάκλητα.

Η Kyndryl απέσπασε τρεις διακρίσεις στα Cloud Computing & SaaS Awards, μαζί με τις Eurolife FFH και Εθνική Ασφαλιστική

Η Kyndryl (NYSE: KD), κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τεχνολογίας για κρίσιμες επιχειρησιακές λειτουργίες (mission-critical), απέσπασε τρεις διακρίσεις

Επεκτείνεται η αξιολόγηση του ΕΣΥ από τους ίδιους τους ασθενείς

Από την Πέμπτη 29 Ιουλίου επεκτείνεται η αξιολόγηση του ΕΣΥ από τους ίδιους τους ασθενείς και πλέον εντάσσονται και οι ογκολογικοί ασθενείς και τα παιδιά

Συνάντηση ΣΠΑΤΕ με τη Νίκη Κεραμέως για το νέο θεσμικό πλαίσιο των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην ανάπτυξη του 2ου πυλώνα ασφάλισης έθεσε ο ΣΠΑΤΕ στη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας