back to top
29.3 C
Athens
Κυριακή 13 Ιουλίου 2025

Γιορτές με άδειες τσέπες στον ΕΟΠΥΥ – Προβληματισμός σε πολλά επίπεδα στους γιατρούς

Τον προβληματισμό τους για μια σειρά παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του ΕΟΠΥΥ εκφράζουν οι συμβεβλημένοι γιατροί, παρά την επί της αρχής συμφωνία τους με αυτή την προσπάθεια.

Ο κλάδος εκτιμά πως οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού του Οργανισμού θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: 1) μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, 2) ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του ιατρικού κόσμου και 3) επίσπευση της πληρωμής των δεδουλευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρονολογούνται από το 2012. «Αντ’ αυτού, είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε και να διαμαρτυρηθούμε για τα έντονα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο τρέχον χρονικό διάστημα από σωρεία δυσλειτουργιών» λέει η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας καταρχήν τη δυσαρέσκεια των συμβεβλημένων γιατρών για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται για την πλήρη εκκαθάριση των δαπανών Ιανουαρίου 2016, ενώ εκκρεμούν αυξημένες υποχρεώσεις (εδώ).

- Advertisement -

Σε συνδυασμό με την εκκαθάριση, τους συμβεβλημένους γιατρούς προβληματίζει επίσης ο νέος τρόπος υποβολής των παραστατικών, τα οποία πλέον κατατίθενται στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα (εδώ). «Οι εικόνες από την υπηρεσία αυτή είναι προς το παρόν απογοητευτικές, ως προς την οργάνωση, χωρίς καμία ασφαλή διαδικασία ως προς τον τρόπο παραλαβής των παραστατικών» αναφέρει η κ. Μαστοράκου, επισημαίνοντας παράλληλα πως «η γραφειοκρατία παραμένει πολύπλοκη, δεδομένου ότι και πάλι χρειάζεται η προσκόμιση στις Πε.Δι. της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας».

«Αγκάθι» αποτελούν και οι νέες οδηγίες συνταγογράφησης για παρακλινικές εξετάσεις και επισκέψεις (εδώ) για τις οποίες ο γιατρός δεν γνωρίζει εξαρχής εάν ο ασφαλισμένος δικαιούται δωρεάν επίσκεψη, ενώ εντοπίζονται και ασάφειες στην προβλεπόμενη διαδικασία σε περίπτωση υπέρβασης. «Με ποια κριτήρια ο ιατρός θα κληθεί για εξηγήσεις, κυρώσεις ή πρόστιμο και με ποιο δικαίωμα ένστασης και επαναφοράς με επαρκέστερη επιστημονική τεκμηρίωση (κατευθυντήριες οδηγίες);»ρωτάει σχετικά η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

- Advertisement -

Ο κλάδος άλλωστε βρίσκεται ήδη επί ποδός με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στο Ασφαλιστικό (εδώ κι εδώ), καθώς και σε ετοιμότητα για την αποτροπή υπογραφής «λεόντειων» όρων ενόψει της υπογραφής νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Είμαστε μαζί» το μήνυμα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και ασφαλιστικών εταιρειών για την υπερβολική αύξηση των νοσηλίων

Μετά από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, διαμέσου του Προέδρου του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποιήθηκε μία ιστορική συνάντηση

Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ από τις 16 Ιουνίου

«Είναι μια σημαντική και συγκινητική ημέρα. Ένα χρόνιο αίτημα για το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τη φροντίδα του κράτους γίνεται πραγματικότητα»

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Νοσήλια και ασφάλιστρα: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος – Να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση

Μια μεγάλη συζήτηση για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας έχει ανοίξει από τις αρχές του έτους και, δυστυχώς, αν δεν υπάρξουν συναινετικές προσεγγίσεις

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες εγγραφής για την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον

Αναλυτικές οδηγίες εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ προς τους δικαιούχους ασφαλισμένους Φαρμάκων Υψηλού Κόστους προκειμένου να αιτηθούν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ

Σε συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων η Ά. Ευθυμίου

Το άτυπο υπουργικό συμβούλιο στη Δανία είχε θέμα την ελεύθερη και δίκαιη κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ

EIOPA: Γνωμοδότηση για την εποπτεία ρευστότητας των επαγγελματικών ταμείων

Η EIOPA ζητά να ενισχυθεί η παρακολούθηση, η αξιολόγηση και η διαχείριση των κινδύνων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ΙΕΣΠ

Στελέχη της Carglass® μεταξύ των εισηγητών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΕΙΑΣ για Πραγματογνώμονες, Εκτιμητές και Διακανονιστές Ζημιών Αυτοκινήτου

Η Carglass® συμμετείχε με εισηγήσεις στελεχών της στο Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Πραγματογνωμόνων

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Σημαντικές εξελίξεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

Καθοριστική συνάντηση της ηγεσίας του ΕΕΑ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας στο επίκεντρο: Από την επαγγελματική εξουθένωση στην ευημερία

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ καθορίζει ένα νέο θεσμικό προσανατολισμό

Ν. Μακρόπουλος στην κάμερα του I.W.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζει

Tο εφετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ