back to top
17.3 C
Athens
Τετάρτη 20 Μαΐου 2026

211,8 εκατ. ευρώ κατέβαλε η INTERAMERICAN σε δικαιούχους το 2016

Τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους της ενισχύει η INTERAMERICAN με τη συνέπεια στις οικονομικές υποχρεώσεις της, υπογραμμίζοντας την εστίασή της στον πελάτη. Η εταιρεία, κατά το 2016, κατέβαλε συνολικά σε δικαιούχους 211,8 εκατ. ευρώ, σε 353.316 περιπτώσεις. Τα μεγέθη κυμαίνονται στα επίπεδα του 2015, όμως το σύνολο των δικαιούχων που εξυπηρετήθηκαν με καταβολή ποσού ή υπηρεσία βοήθειας παρουσιάζεται αυξημένο πέρυσι κατά 16,2% έναντι του 2015, με 2.150 εξυπηρετηθέντες πελάτες, κατά μέσο όρο, ημερησίως. Το ποσοστό γενικής ικανοποίησης των πελατών ανέρχεται στο 85%, ενώ ειδικότερα για τις αποζημιώσεις στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου, η ικανοποίηση των αποζημιωθέντων της INTERAMERICAN φθάνει στο 87% και της Anytime στο 91%.

Ειδικότερα, η εταιρεία πέρυσι κατέβαλε σε πελάτες με ασφαλιστήρια ζωής για θανάτους, λήξεις συμβολαίων και σε αποζημιώσεις για ανικανότητες, συνολικά 73 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 16.990 περιπτώσεων. Στον τομέα υγείας, στον οποίο η INTERAMERICAN έχει αναπτύξει το πρωτοποριακό σύστημα ασφάλισης Medisystem με ευρύτατο δίκτυο υγείας πανελλαδικά και ιδιόκτητες υποδομές, αποζημιώθηκαν με 57,9 εκατ. ευρώ 212.927 περιπτώσεις.

- Advertisement -

Στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων, η ηγετική θέση της εταιρείας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά επισφραγίστηκε με καταβληθείσες αποζημιώσεις 65,5 εκατ. ευρώ σε 58.452 περιπτώσεις, από τις οποίες το μεγαλύτερο μερίδιο αντιστοιχεί στον κλάδο αυτοκινήτου με αποζημιώσεις 56,9 εκατ. ευρώ. Η μείωση της μέσης αποζημίωσης (1.058 ευρώ) κατά 9,6% στο αυτοκινήτο, παρά την αύξηση των περιστατικών έναντι του 2015, οφείλεται στη συνεχή βελτίωση της διαχείρισης των ζημιών. Στην εταιρεία κατά το 2016 αναγγέλθηκαν 55 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα (51 κατά το 2015). Στον κλάδο πυρός (κατοικία – επιχείρηση), οι αποζημιώσεις ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ και αφορούσαν σε ζημιές, κυρίως, από φυσικά φαινόμενα. Επισημαίνεται ότι στις γενικές ασφαλίσεις, η INTERAMERICAN έχει ελαχιστοποιήσει τα παράπονα για αποζημιώσεις, με ένα παραπονούμενο ανά 1.398 αποζημιώσεις στον κλάδο αυτοκινήτου και ανά 419 περιπτώσεις στους εκτός αυτοκινήτου κλάδους. Στις ομαδικές ασφαλίσεις, η εταιρεία πέρυσι κατέβαλε 15,4 εκατ. ευρώ για συνταξιοδοτικά συμβόλαια, ζωής – ζημιών και υγείας τύπου Medisystem, σε 64.947 ασφαλισμένους.

“Η οικονομική ικανοποίηση των ασφαλισμένων επιβεβαιώνει την αξία της ασφάλισης και το κύρος της INTERAMERICAN οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον παράγοντα, που εδραιώνει τη σχέση με τους πελάτες μας” τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

Καταβολές και Αποζημιώσεις τριετίας σε εκατ. €
Ασφαλίσεις 2014 2015 2016
Ζωής 95,5 75,0 73,0
Υγείας 55,6 53,7 57,9
Ζημιών 74,9 68,0 65,5
Ομαδικές 13,5 19,6 15,4
Σύνολο 239,5 216,3 211,8

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υποτροφία «Δ. Κοντομηνάς» στην αριστεύσασα του Executive MBA του ΟΠΑ από τον Όμιλο Interamerican

Η πρωτοβουλία αποτελεί φόρο τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας, καθώς και στις αξίες που πρέσβευε

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

Αλλαγή νοοτροπίας τώρα – πριν από την επόμενη καταστροφή

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με όρους «μετά την καταστροφή»

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Φ. Καραβίας: «Πόροι 2 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης μεταφέρθηκαν στην ΕΑΤ και θα χρηματοδοτήσουν ΜμΕ»

Ο CEO της Eurobank στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Στο +16,1% η παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο τρίμηνο 2026

Προσεγγίζει τα 1,6 δισ. ευρώ με αύξηση 27,2% στις ασφαλίσεις ζωής και 7,1% στις ασφαλίσεις κατά ζημιών

Έξυπνες διαβάσεις: τι είναι, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί;

Ένας αναλυτικός, χρηστικός οδηγός από την πλατφόρμα Pricefox

Πού επενδύει σήμερα ο μέσος Έλληνας;

Η μελέτη του ΙΟΒΕ «Αποταμιευτικοί λογαριασμοί νοικοκυριών για επενδύσεις στην κεφαλαιαγορά» παρουσιάστηκε σε κοινή εκδήλωση με τη Euronext Athens

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φ. Καραβίας: «Πόροι 2 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης μεταφέρθηκαν στην ΕΑΤ και θα χρηματοδοτήσουν ΜμΕ»

Ο CEO της Eurobank στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Ριζικές αλλαγές στην οδική ασφάλεια: μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί!

Η αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας θα εξαρτηθεί όχι από τις εξαγγελίες, αλλά από τη συνέπεια, τον έλεγχο και τη διάρκεια στην υλοποίησή τους

Ιδρύεται Σωματείο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στη Χαλκιδική – Ενημερωτική εκδήλωση στις 20 Μαΐου

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της συλλογικής εκπροσώπησης του κλάδου στην περιοχή, με τη συμμετοχή της ΠΟΑΔ

Στη Vienna Insurance Group πέρασε η Ασφαλιστική της Νυρεμβέργης

Τι ανέφερε ο Hartwig Löger της VIG και ο Harald Rosenberger της Nürnberger